20

Анонимен

преди 2 години

Ама те дето са във властта не им пука защото те винаги взимат.-днес хубави заплати,утре хубави пенсии.Държавните служители дето им слугуват също взимат прилични пенсии,въпреки,че цял живот им удържат,но реални пари не постъпват нито за здраве,нитто за пенсия.Само по документи се водят осигурени.В частния сектор обаче е друго,там няма как да не внасяш!Има и тарикати,дето само ги декларират без да внасят,но рано или късно изгарят и скочи ли им държавата конфискува дори жилищата им.Тук е социализъм

19

Анонимен

преди 2 години

Не ли по добре на Банкя ,все още ръководи държавата Борисов

18

адолф

преди 2 години

Няма кво да звънят на НОИ.Да вървят пред президенството да питат другаря Радев що стана че не ядохме.

17

пияница мистик

преди 2 години

...че мъжа трясва да е роден 1952 година, тоест да е бил по времето на падането на бай Тошо на 37 години. Та би ли ми казал кой е живял по соца и няма нито ден трудов стаж, както си измисляш?

16

пияница мистик

преди 2 години

До Абсурдистан === Стига си плещил глупости бе. Аз съм на 44 години и бях на 12, кога си бутнахте режима на бай Тошо. Сега мъж се пенсионира на 65, ако няма достатъчно години трудов стаж взима социална пенсия на 70 години. Елементарна сметка показва, че

15

Анонимен

преди 2 години

Комунист пари дава ли бе?!Не ме карайте да се смея!Ти внасяй в общото,ама там срещу твойто ЕГН реални пари няма и няма и да има с тази социалистическа система!А после чакай те да решат колко ще ти плащат.Пълен абсурд!НОИ е като Топлофикация-соц останка.Дори на максимума да се осигуряваш пак няма да ти дават за колкото си се осигурил.При изтинските капиталистически държави,пенсионните фондове властта не може да ги пипа.Тук идва един Дянков и взима милиард и половина от НЗОК и не ги връща!Крадци!

14

Анонимен

преди 2 години

Този солидарен модел на пенсионната система е още от комунизма. Не може човек който цял живот яде и пие сега да иска добра пенсия. Съгласен съм, че парите не стигат, но това е защото не си се осигуравял и нямаш трудов стаж. Сега ще мизеруваш за урок на другите.

13

Без стаж

преди 2 години

Получават пенсия да старост от 170 лв. Плюс 120 лв добавка за ваксинираните.

12

Махайте добавките

преди 2 години

И преизчислявайте по актуален СОД с коефициент 1.5 за трудов стаж.

11

Етиопия се смее

преди 2 години

Канадския измамник взе и излъга пенсионерите които гласуваха за него, каква изненада хахахаха

10

Абсурдистан

преди 2 години

Живеем в пълен абсурд. Пенсионери без нито един трудов стаж да взимат същата пенсия, като хора с по 45 години такъв. Е нема такава държава!

9

Анонимен

преди 2 години

Пенсионерите бяха най-безцеремонно излъгани от новото правителство. Тези с голям трудов стаж и осигуровки ги прецакаха жестоко с нисък процент увеличение за сметка на минималните пенсии. А тези, които си прехвилиха парите от частните фондове в НОИ най-много. И сега вече кашата е тотално разбъркана. Никой не знае какво точно ще получава и това компенсация ли е или пенсия. Не ми се мисли за бъдещите пенсионери/в близките 1-2 год. /на каква база точно стъпват като не са получавали добавки.

8

Целта е

преди 2 години

3/4 от пенсионерите да получават минимална пенсия. С поредното "увеличение" 1 млн пенсионери заживяха в комунизма. В света на равните възможности.

7

Бъркайтеощезагоряла

преди 2 години

каша.И сега като се започне пак едно велико писане и брисане , че добавка, пък на добавката добавка и от 1 юли като ги премахнат, ще се охълцаме като пъдпъдък в изорана нива. Като не признавате приравнения стаж от първа и втора кат., тогава защо им удържате по-голям процент осигуровки.Вземайте им 19,3 като за трета,а не 22,3 за втора и 27,3 за първа.С тояя еФФФтин популизъм искахте да се харесате на мнозинството, сега си сърбайте попарата барабар с ония, дето злобееха за категорийните

6

Лиляна

преди 2 години

Заглавието е неясно. За какво преизчисляване става въпрос? Пенсионерите бяха излъгани, това е факт. Размерът на пенсията значително изостава поради комплексни причини. Очевидно властта отново е некомпетентна. Не да се мисли за добавки и компенсации, а за действително преизчисляване. Иначе с времето относителният размер на всяка пенсия намалява и постепенно се доближава до минималната. А безусловно увеличават само нейния размер. Несправедливо и обидно!

5

реалист

преди 2 години

Честита Промяна. Кой не скача е червен!! !

4

Константин Матеев

преди 2 години

До Още катоНека бъдем справедливи - 120 левчета ги дължим на ДПС. А цялата тази работа с тези 50 лв., после 120 и сега 60 лв. е пълна глупост. Това не са пенсии а нещо като социални помощи, за които трябваше да се каже ясно, че са такива и се дават за определено време а може би трябваше и диференцирано.

3

Анонимен

преди 2 години

Може да не съм прав и аз съм човек ,но си мисля и споделям че от 1997г пари за пенсии си ги слагат в джоба Хазната има пари това го казват експерти За миналата година има 64 милиона долара това каза Кольо Парамов една част може да са от предвидени пенсии.

2

Още като

преди 2 години

вкараха бюджета да актуализация ви казах че Асан, ще врътне пенсионерчетата и целта на преизчисляването - рекламирано като увеличаване е всъщност намаляване на пенсиите и особено някак да бъдат взети ония 50 левчета от Боко, ето им ги даваха. Ето сега нещата цъфнаха. Ако са били умни пенсионерите трябваше да си спестяват 120 те левчета дето хората на лошия Бойко им ги издействаха да си ги взимат поне до Коледа. Ама май повечето вярват на Радев, а не на Бойко - е сега ще си го получат.

1

Анонимен

преди 2 години

Византийците не успяха, османците не успяха, руснаците не успяха НО жалкия фигурант и шaйкaта му ще затpият България!!!