40

САМО ДА ПИТАМ

преди 2 години

ОСТАВКА НА ВИНОВНИЯ ЗА ЛИПСАТА НА 17,18 И 19 ГОД. В ПРЕИЗЧИСЛЕНИЕТО.

39

ПЕТЪР

преди 2 години

КАК ДА ВДИГАТ ТЕЛЕФОНИ КАТО СА СЕ *** ДО КРЪСТА,НЕКАДЪРНИЦИТЕ

38

Като бил в Троян,

преди 2 години

председателят на комисията по труд....бля,бля,..корупция...Искрен Арабаджиев казал,че не е вярно,че пенсиите на много хора са намалени.Пенсиите били увеличени,но хората взели по-малко пари заради добавката,намалена от 120 на 60 лв.Типично изявление на висш политик,двойствен стандарт.Пенсионери,ще вземете повече, но по-малко.Ще си купувате повече неща,но по-малко.Ще живеете по-добре,но по-зле.Е,Арабаджиев,вас политиците ще ви харесваме повече,но по-малко,ще управлявате,ноще ви изритаме.

37

До номер 42

преди 2 години

Ами така си е.... Нищо ново под Слънцето.... Добавка на добавката, ремонт на ремонта, поправка на поправката, дуплика на реплика... И така до края на света по тези земи!!!

36

Анонимен

преди 2 години

По-малкият коефициент на първа и втора категория е дискриминация, защото вноските на тези категории в бюджета на НОИ са били много по-големи от вноските на трета категория. Нужен е организиран солидарен и колективен отпор и жалба в Комисията по защита от дискриминация!

35

ИЗЛЪГАН

преди 2 години

ДОБАВКА НА ДОБАВКАТА , ПЪЛНА КАША , ПРОСТО ПРИЗНАЙТЕ СТАЖА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ИЛИ ЛИПСВАЩИТЕ 17,18,19 ГОДИНИ.ВСИЧКО ДРУГО Е МОШЕНГИЯ

34

Киро и кокорчо

преди 2 години

Господа канадски гелосани и ококорени лъжци. Защо са се удържали високи вноски за 1 и 2 категории труд а сега не го зачитате,лешояди ?

33

това

преди 2 години

не е преизчисляване! Просто дават едни добавки за ги изравнят, с това което си получавал декември. Истинско преизчисляване би имало ако включат увеличенията от 2017-2019л Така най-значително увеличение имат тези , които са се пенсионирали 2019 и след нея! Даже и тези по първа категория са получили по-малко увеличение в сравнение с тези по 3 категория!

32

Феро

преди 2 години

Излъгаха хора ти. Къде е ***. Нали беше първа.

31

Офффф до 33

преди 2 години

По правописа ти съм наясно, че трудно би разбрал какво е устойчив пенсионен модел. Този, който се "самоизхранва". Само дето от много време дефицита в пенсионната система се дотира от данъци, акцизи, такси и т.н. защото пенсионните вноски не стигат. Пенсионната система е умряла, но ние сме я включили на апаратно дишане. Ама то трупа започва да мирише в един момент.

30

ссс

преди 2 години

нека после да си видим и сметките за телефон - като чакаме на линия колко ли ще платим??

29

Анонимен

преди 2 години

Цялата тапардия през отминалите месеци за преизчисляване и от това вдигане размера на пенсиите беше най- ощетените,партийните другари да си ги вдигнат на. 1500 лева! За останалите увеличението е колкото да си купят по една *** и да си свиркат от кеф! И това ако не е подигравка !?!?

28

До Оффффф

преди 2 години

Ми като не искаш държава без държавен апарат, бегай у Жунглата.Кажи в коя друга държава съществува подобно мислене: "Аз заслужавам повече от всеки друг". И Оправниците ни са следствие от индивиди като тебе, при това огромното мнозинство.

27

Анонимен

преди 2 години

А някой ще си зададе ли въпрос защо не вдигат?Това е същото като в спешна помощ София Отговора е :Не вдигат понеже заплатите са ниски и няма зелаещи да работят июпорадиютазиюпричина няма достатъчно персонал.Същото е и в спешан помощ.В спешан помощ заплатиъе на лекар са 1500 лв ,кой млад лекар ше започне там като в Германия му дават 3000 евро чисто докато специализира,а в НОИ е още по-трагично.По 3-4 служители за регион от 200 -300 хиляди човека.

26

Анонимен

преди 2 години

Моделът е добър,колкото си внесъл,толкова ще получиш.Стига обаче да не попадне в ръцете на некъдърници,като Сачева и всички след нея,които използват пенсиите за партийни цели!

25

Модерна пенсия

преди 2 години

"никой не вдига телефоните на НОИ" - факт. Но на мейли отговарят. Бавят се по седмица, но отговарят.

24

Оффф

преди 2 години

Този пенсионен модел е съчинен 1918-та година и се нарича "Бисмарк". В настоящето той не работи. Колкото и да се кърпи и поправя. Дълго е за обяснение, но единственото работещо решение се нарича "безусловен минимален доход". А който иска да си прави пенсионни ЗАСТРАХОВКИ. В момента тавани на пенсии получават милиционери, военни, държавни служители и т.н. които не са внесли и стотинка пенсионна осигуровка от джоба си.

23

Анонимен

преди 2 години

Какво преизичисление? Тия от НОИ от м. Май 2021 г. не могат да ми преизичслят пенсията по подадено от мен завление! А срокът им е 4 месеца да свършат това. Некадърници!

22

дедо Гошо

преди 2 години

Тия от НОИ не вдигат телефони поне от 5 години.Казвам го от собствен опит.Явно традицията продължава.

21

Анонимен

преди 2 години

Сега на тия дето им дадоха ще им вземат и ще дадат на другите дето уж по-малко са им дали.Гледайте да видите какъв цирк ще стане.Комунист пари не дава!Хубаво го запомнете това!Без значение кой е премиер има си комунисти задкулисно ръководят държавата.Който искате него ще ви сложат да си изберете на избори.