Като искате Нацификат, така ще е. Къде се е чуло и видяло клиент да бъде преследван документално, за да ви влезе? На заведение се ходи човек да разпусне, за удоволствие. Къде ви е удоволствието като още от вратата искате лични документи, каски, маски, дезинфекции. Отказахте хората да ходят по заведения. Връщане назад няма да има поне, докато не се приключи с този фашизъм.
......Българската банка за развитие отпуска 60 млн. лева под формата на кредити....... Уааахахахааааа, а ся де?!? Кредитите от кога станаха помощи? Ай сиктир!!! Тези до пролетта няма да окрякат.
Искам да си купя хотел или кръчма-фалирали. Търся, търся...няяяма.:) или просто си ги продават за кеф на нормални цени. Реших да пия кафе в кръчма на "Пампорово" -3 кафенца и 3 коли -20лв. :))Ако щеш! А искат помощи бизнесмените:)))Оплакаха орталъка," бедняците " с имоти за милиони.Уж, им намалиха ДДС с цел посещаемост и оборот. :))
Тука всеки втори с пари, който дори не знае как се готви реши да направи заведение или хотел.Кара Мерцедес а на персонала дава стотинки. Ще фалирате я. Това се нарича пазарна икономика. Накрая по жилавите ще останат
Това е целта на ковида и всичко останало!! Да фалират средният и дребен бизнес, а получените р-о-б-и на работа в корпорациите, на заплата, колкото да изкарат месеца!
При нарастващите цени и намаляващите доходи на населението е нормално първото нещо, което да ограничат да бъде посещенията по заведенията. Не виждам защо пак искат помощи? Всички сме стегнали колана на поредната дупка! По тая логика държавата трябва да подпомага всяко семейство. Нали сме пазарна икономика? То иначе няма смисъл от нея ако при всяко затруднени на някой с бизнес държавата започва да му налива помощи. Ако е така то по-добре всичко да е държавно и само да назначават управители.
Ами фалирайте, както моето семейство се справя с 1500лв.така и вие трябва да разберете,че *** знае 2и200.
Без кръчми, може ама без леб НЕ! Бабите ви все по кръчми са висели...Като сте калпави и не можете и един боб да сварите в къщи, мрънкайте колкото искате...
Ами като искат клиенти да си подобрят храната,а не да пробутват полуфабрикати,замразени супи и пр.Да стават рано да си готвят прясно монджи и заготовки и да не умножават по 5 .Шефовете да заместят келнерите както в магазините,както в производството и пр.То престанахме да ядеме от ***,лошо качество и бездарна храна типизирана ,бездарни пици и пр.направени от нефелници за 14 лева по Витошка.
Като гледам "Кошнари в кухнята" и виждам какви "професионалисти"държат масово заведенията не се учудвам,че фалират. Половината са берачи на ягоди решили,че в това ще инвестират печалбата от Англия и хабер си нямат от тази работа. Да не коментираме,че кухните са им толкова гнусни,че си плачат за затваряне от Хеи.
Да фалират.Храна без коментар, в повечето се пуши...това дистанция е *** дума...Персонал без осигуровки,ама един мазен тип реве по ТВ-то колко е ощетен...
Заведение с качествена храна винаги ще има клиенти и доставки. Аз имам Заведение и се справям без кредит. У нас собствениците на заведения искат да са шефове, да гледат лошо и да карат джип, а ние с жената цял ден се късаме до тъмно
Кое не разбират. Частен бизнес. Пазарна икономика. Държвта не е длъжна да им плаща тока,наема и заплатите. Може още 10 г да нямат клиенти. Тогава зтварят и се преориентират в друго. В София лятото заведенията преливаха от клиенти. Ако за 5 месеца не са изкрали пари колкото да им останат за зимните месеци значи нямат място на пазара. Когато всичко поскъпва зведенията са последното нещо за което искам да ми отиват данъците
Заради високите цени на тока: Заведенията фалират