186

Анонимен

преди 2 години

Да това се очакваше, скоро няма да сме пак 7 мил. След 10 години ще сме и под 6 мил. Хотата не искат деца, 1 макс 2, 3 деца е екзотика за българите. Само ци.аните се плодят :(. Това е положението , много е тъжно, но изход няма.

185

до Анонимен

преди 2 години

"""Така е, само не казваш защо като дойде демокрацията и хората се юрнаха да се спасяват от "рая" на комунистите до 89та?""" ----- Щото не знаеха какво им предлага капиталистическия "рай"!

184

Анонимен

преди 2 години

до АтанасовЩе бъдеш ли така любезен да следиш умиранията за тази година и в частност смъртните случаи от Ковид. Нека да видим каква са я свършили и ще я свършат продължаващите промяната.

183

до Атанасов

преди 2 години

Процесът на намаляване на населението в България е още от края на 80-те години на миналия век и никое едно от правителствата досега не се е справило с този проблем. Най-голямо намаление има през 90-те години, но нищо не пишеш за това. Последните 2 години сме се стопили с близо 300 000 души, което е отражение на високата смъртност и застаряването на населението. Опитът ти да пришиеш негативните демографски тендненции на едно правителство е леко казано нелогично, да не кажа тенденциозно.

182

до Обикалям

преди 2 години

Българина, първо поколение емигрант, въпреки, че живее и работи в чужбина, предпочита да се подсигури и в Бг, за всеки случай. Затова и много жилища са отремонтирани и обзаведени, но в тях никой не живее постояно. Аз съм един от тях! -)

181

анонимен

преди 2 години

ааааа сетих се, избийте ни т.е умъртвете ни и няма да има застаряваща нация а и няма да отделяте пари за пенсии

180

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 212 "Около 5 милиона сме в момента на територията. 32 Години светла демокрация е така." Така е, само не казваш защо като дойде демокрацията и хората се юрнаха да се спасяват от "рая" на комунистите до 89та?

179

1

преди 2 години

До Атанасов "Съвсем сигурни са си числата. Само не разбирам защо не пишат кой управлява България през тези години." Какво значение има кой е управлявал, като тези емиграционни процеси са същите за цяла Южна Европа? Същото е положението в Гръция, Италия, Испания, Хърватия и т.н. Там не управляват български политици. Вместо да се занимавате с дребни самоизяждания си помислете какво се случва В МОМЕНТА, защото за година и половина загубихме 45 хиляди души от напълно предотвратима ситуация.

178

Анонимен

преди 2 години

Около 5 милиона сме в момента на територията. 32 Години светла демокрация е така.

177

анонимен

преди 2 години

До 34% аз съм пенсионерка и се преброих електронноне си мислете, че света започва от вас

176

Анонимен

преди 2 години

За нас емигрантите няма връщане в България освен по празниците и евентуално за половината отпуска. Бойковите калинки и " работещи връзкари- пенсионери", се смениха с Радевите, все тая дано се оправите някога, аз съм доста добре тук в Германия и тази страна вече я смятам за моя родина!

175

34%

преди 2 години

34% са се преброили електронно.Това трябва да ви говори,че това реално са българите образовани и работещи в България.Другото са пенсионери и брат,чеди.

174

Атанасов

преди 2 години

Съвсем сигурни са си числата. Само не разбирам защо не пишат кой управлява България през тези години. Аз знам, че беше мутрата от Банкя, но нека и интелигентните читатели на Днес.бг да го разберат. Като бият поз колоните на МС, съвсем нормално си е хората да се страхуват. А със страх просто не се живее. Да му мисли Методиев Борисов как ще живее в Централния софийски. както и приятелят му Гешев !

173

стъкмистика

преди 2 години

Добре, някой да ми обясни: как от годишната текуща статистика казват че сме 6,95 милиона, а от предпрояването излиза 6,5 милиона. Това половин милион е страшна статистичекса грешка, Как въобще е възможно да има такова голямо разминаване ??

172

Обикалям

преди 2 години

из София и гледам нови сгради сгради апартаменти апартаменти - само в Дружба артекс са направили една сграда чудовище колкото за половин Пловдив. И празни. То не е една и две сгради. Кой ще живее в тях??? То няма хора!!! Предстои най-големия балон за жилища в историята на България - конкретно визирам София. Да напомня, че хора с пари вече купуват къщи на 40-50км от Софето. Мале мале... ще се гонят мишките из тез празни блокове... в следващите стотина години.

171

Ванката

преди 2 години

6,5млн. население, но пък сме с 6,7млн. избиратели - всички гласуват барабар с пеленачета и транзитно преминаващи!!! И докога броят на депутатите ни ще е като за 9 млн. държава, за тях намаляване с 20% няма ли?

170

Анонимен

преди 2 години

Сега чакам статията за имотите

169

Samo minavam

преди 2 години

Следващият път, ще има банда комунисти и пет милиона индийци

168

до българин

преди 2 години

Що лъжеш, бе, аркадаш? Турци около 800 хиляди, ромите също, плюс други етноси да го речем грубо около 2 милиона. Остават 4,5 милиона българи. - ПС - Ти имаш ли си представа какво означава рациото 3/1 в полза на ромите???? Ами това би означавало Друга Държава, с друго Име, бе, аркадаш!!! Я си представи ДПС с над 45% в парламента и президент от етнически турски произход, имено, не Бг, а Друга държава!

167

Анонимен

преди 2 години

За 12 години управление на ГЕРБ това е логично. Изобщо не ме изненадва.Сега тече обратния процес - от миналата година, откак ГЕРБ загуби изборите, вече много българи се връщат обратно. И над нас на едни комшии децата се върнаха, имат си отделен апартамент който го ремонтираха да се нанесат в него.Което е хубаво! Дано никога повече ГЕРБ не видят власт!