33

Нулева избирателна

преди 2 години

активност на следващите избори. Баща ми през 2016 се пенсионира с 285лв при минимална 200 лв (142%), сега мин стана 370, неговата 380лв, значи само 3 % над нея, и това ако не е грабеж. Това при 44 (да, две четворки) години стаж. И само не ми излизайте с номера на колко се е осигурявал, не е бил на минимална цял живот.

32

Анонимен

преди 2 години

Първото правителство в историята на България откакто имаме пенсионна система, което НАМАЛИ пенсиите на хората! Думи нямам просто. Не им стига на бабите и дядовците инфлацията, ами сега и явно ще им бръкнат в джоба да вземат и малкото останали стотинки! Пълна излагация!

31

БЪЛГАРИН

преди 2 години

Голяма ГАВРА с пенсионерите,които са работили повече от 40 години и пенсионирали се през 2016,2017 и2018 година.

30

пенс

преди 2 години

Пак сме прецакани. Дадоха малко, но отмениха друго и пак нищо. Напразни надежди ...

29

Това с круизовете

преди 2 години

Е добре измислено. За 500 круиза ще навалим пенсионерите наполовина.

28

пенсионер

преди 2 години

Приносът се отчита от индивидуалния коефициент, а не от трудовия стаж. Може да имаш 100 г. стаж, но да си внесъл по-малко от този с 30години.Основният виновник за това положение е КНСБ и второто служебно правителство на Радев. Сегашните нямат полезен ход.Решение е нов закон,без преизчисляване на години, изчислението да става с осигурителният доход и личният коефициент.По социална линия ниските пенсии се допълват до минимален ДОХОД.Минимална пенсия НЯМА.Професор с по-малка пенсия от чистачка също

27

Миньорите

преди 2 години

Повишават въглеродните емисии. Трябва да са 4-та категория, тъй като нарушават директивите на ЕС.

26

Няма да има

преди 2 години

пенсионери с по-ниски пенсии,това са вредни слухове.Др.Нинова и другите другари от управляващото мнозинство категорично заявиха преди изборите,че нашите пенсионери вече ги чака достоен живот.От щадраваните и чешмите край каменните партизани във всяко село ще текат мед и масло(може и зехтин).Банковите сметки ще се зареждат при изчерпване.Ще бъдат организирани безплатни едномесечни круизи до топлите страни,безплатно лечение в САЩ,безплатни погребения на алеята на политбюро в Орландовци за всички.

25

Анонимен

преди 2 години

Да 21 ОК от сега нататък да е тъй. А за вече пенсионираните? Майка ми работи 20г. в най - тежкото производство на Кремиковци , Стоманата. И ще и приравняваш труда към този на леля Вуна , портиерката в учреждението , дето по цял ден плетеше чорапи. Или други на службиците, дето обедната им почивка беше толкова, колкото е нужно да разгледат магазините наоколо

24

Анонимен

преди 2 години

Абе само за пенсионери се говори. Никой не говори за развитие на младите хора, явно тва е България в момента пенсионери.

23

Анонимен

преди 2 години

Сега да излязат бившият шеф на НОИ и шефката на една червена партия да обяснят на пенсионерите защо са ощетени. Нали пред изборно ни обещаваха преизчисляване на всички стари пенсии или всичко до изборите. Повече няма да имат моят глас никога.

22

Анонимен

преди 2 години

Първа категория труд не са само полицаи и военни.Толкова кухи *** има в тази държава.

21

Оффф

преди 2 години

Безусловен минимален доход и точка! От навършване на 18 години на всеки гражданин се полагат определен брой пари. Край на категории, край на разходите на 100 000 държавни служителя из пенсионни и социални ведомства! Който иска да си спестява за старини!

20

реалист

преди 2 години

До от Плевен Ами и ти на Телк!Като искаш да си болен!

19

Анонимен

преди 2 години

Аз искам да си получавам изчислената пенсия, плюя на крадливите ви механизми!Заради образованието, заради културата, заради стажа при категория, за приноса в обществото не само като образование , а и като осигуровки.Как ще се бориш с крадците, като краде самата държава от пенсионерите си и най-подлото - от тези, които са били там, където има най-висок принос в икономиката!Това не е държава, това е някакъв тарикатски -шмекерски скрит подъл принцип на съществуване-да прецакаме!

18

ввв

преди 2 години

При преизчисляването към 25.12.2021 г. да се добави индексацията от 2019 г. /5.7%/ и всичко ще е наред. Явно има нещо необяснимо при сегашното преизчисляване. нали трябваше да се "осъвременят, преизчислят и индексират".

17

иван

преди 2 години

Срам и позор за новите американски ***. Обещаваха увеличение на пенсиите преди изборите и нагло го излъгаха след като взеха властта.Продажници, които се хранеха от чужди грантове, а сега се наредиха на хранилката. Истината е, че не трябва да се вярва на обещания на политиците , а както в Казахстан-с оръжие в ръка да се извоюва справедливост. Долу Кирчо и Кокорчо ! Да си ходя в Америка , там да правят експерименти с народа.

16

О"вещителен до

преди 2 години

Точно ти би трябвало да си плащаш, че дишаш въздуха на държавата с тая неграмотност.

15

До12

преди 2 години

Как да не е проблем?Аз съм работил пид земята 45години,не съм стоял зад бюро.Здравето ми се разсипа,а сега ме ограбват.

14

пенсионер

преди 2 години

Толкова надежди попарихте!Старите хора мислеха,че ще ги спасите от мизерията,а вие ги измамихте.Борисов поне не овещаваше,не даваше надежда,а вие ни довършихте.С тока няма да имаме пари и за хляб.При глад ,болести и безработица знаете какво става.