53

Ко.стаа. с Ветото

преди 2 години

Радев, дето преди за всичко налагаше вето, само за да е на контра,сега,когато имаше основание, го пропусна.Смятайте какви калинки живуркат в Радевите.градинки.Един не се намери да му каже какво подписва.

52

нов-до 35

преди 2 години

Да така е. Но и като се преизчислят с доход 1300, познайте колко от получаващите минимална пенсия ще получат увеличение.

51

Анонимен

преди 2 години

Обикновени менърджии! Доходите щели да се запазят като декемврийските, запазват се, ама друг път. Масово доходите падат! Тези, които не смятат, ще усетят цялата гадост през февруари. Януарските пенсии ще са привидно по-високи, защото ще се изплати сумата за 7 дни от декември! Чиста наглост, ухилена и цинична, защото това им е било повече от ясно. На фона на галопиращата инфлация да увеличаваш само собствените си заплати и да компенсираш големия бизнес, е убийство!

50

астора

преди 2 години

До Има проста формулаЕ и правилата за платени осигуровки са едни при 650 и други при 1300. Така изкривиха пенсионната система с тия добавки , че не виждам кой че си плаща осигуровките

49

Обективен

преди 2 години

Сега правят кръпки, а генералното решение е ежегодно преизчисляване на всички пенсии с осигурителния доход от предходната година. Би трябвало да се махне минималната и максималната пенсия, както и този коефициент дето уж бил свързан с трудовия стаж и всяка пенсия да зависи само от личния коефициент, годините осигурителен стаж и осигурителния доход от предишната година. За тези, които не знаят, личния коефициент зависи от размера на осигурителните вноски, но не и колко време си се осигурявал.

48

До 46

преди 2 години

Едва ли има останали живи пенсионери, които са се пенсионирали като милиционери преди 1989 година. Те сега трябва да са по над 90 години. Тук Кирил Петков сбърка, като каза пред камерите като отговор на въпрос, че няма да се вдига коефициента за целият превърнат стаж при тези с 1 и 2 категория. Каза го без да мисли за последиците и сега натъманяват нещата.

47

Анонимен

преди 2 години

Намалете само най-високите пенсии над 600 лева.

46

Анонимен

преди 2 години

Режат пенсиите главно на милиоценири при Живков или 1 категория които са се пенсионирали на 40 г за да ги накажат. Но какво са виновни като такъв е бил закона тогава, а сега демократите дигнаха пенсионна възрас и хората умират на 50 г. и не може и да се пенсионират. Полицаите сега са по-малко натоварени че има и по-малко население.

45

СС

преди 2 години

До Дедо Пенс. Ако бях на тяхно място изощо нямаше да оставя уредената Канада и да дойда тук да оправям вечно недоволните ***! И да рина л-н-та на герб! Анадън мо! .... те ще си идат в Канада, а ти ще си останеш в батака

44

до 42

преди 2 години

Бабо, обзалагам се на 3 минимални пенсии, че ти през живота си не си внесла и една стотинка от джоба си осигуровки! Просто го усещам! Държавен служител, нали?

43

Анонимен

преди 2 години

Все е било, но такава каша не е било. Мика АритметИка как ококорено обясняваше как било справедливо и се плюнчеше при дебатите, докато накрая победоносно развя знамето. Пратете и една аритметика за 3.клас на внучето.Поведохте й се по акъла и сега още по-големи ще ги надробите. Съпругът ми с всичките преизчисление и добавки е с 6 лв.на плюс, аз съм с 32 на минус.Отдавна казах,че така ще стане,но никой не се замисли,а троляците ми се присмиваха,че съм по-голям специалист от "видни икономисти"

42

Ralica

преди 2 години

Какво компенсиране, какви 5 лева? На който му е паднала пенсията, значи няма трудов стаж за да се вдигме след преизчислението.За какво компенсиране се говори, когато тези хора просто не са работили, този опит изравняване на пенсиите, няма да доведе до нищо добро.

41

aerg

преди 2 години

Хахаха, за какви "увеличения" им вярвате на тези "харвардски" крадци?!?!? Увеличения няма да има!!! Набийте си го в *** ***, освен липсата на добавки-очаквайте инфлацията да изяде всичко, което и сега получавате!!! Ще ревете за ГЕРБ, колкото и да не ви харесва!!!

40

Справедливост

преди 2 години

Трябва омбудсманът да сезира конституционния съд за дискриминационния начин за индексация та на пенсии и работни заплати спрямо индексацията на депутатите на всеки три месеца. Това противоречи на пл.6 от конституцията. Интересно защо синдикатите спят. Няма ли представителни организации и на пенсионерите

39

Дедо Пенс

преди 2 години

Кокорко и Канадчето най- нагло лъжат! Гоум Хоум в Канада !!!

38

И при нулева

преди 2 години

избирателна активност,за която приканва колегата по-долу,нищо няма да се реши.Избирателният закон е такъв,че няма минимален праг.И 1000човека да отидат,кандидати за депутати,министри и други висши управленци,ще изберат сами себе си ище ни яхнат.Радев с 20% ЗА от всички гласоподаватели стана президент за втори път.Напротив,всички трябва да се явят на избори и който както е бил излъган,да гласува,а после да дири сметка от излъгалите го.

37

Спокоен

преди 2 години

Тази пенсионна система няма как да работи. Съчинена е около 1918-та и се нарича "Бисмарк". Само дето тогава всяка семийство е имало по 4..5..8 деца и средната продържителност на живота е била 55 години. Обаче антибиотиците прецакаха нещата. Ще е много труден прехода, но системата просто е умряла. Върви се към безусловен базов доход. Аз също имам проблем - след 22 години здраво бачкане II-ра категория се инвалидизирах и вноските ми изтекоха в канала.

36

До Пенсионер 28

преди 2 години

Предлагаш да се осигуряваме една година на макс, а след това шапка на тояга?

35

Има проста формула

преди 2 години

Коеф1 х СОД х стаж х 1.35 / 100 /// Проблемът е, че СОД е фиксиран към годината на отпускане на пенсията. Никакви швейцарски правила не могат да компенсират разликата между 650 лв и 1300 лв СОД.

34

пенсионерка

преди 2 години

Напишете си възражение и го внесете в НОИ . Малко трудно го приеха моето .Бъдете по настоятелни . Засипете ги с въражения , за да знаят че сте недоволни .