13

Анонимен

преди 2 години

Защото на тази дата римляните са празнували Сатурнлия, раждането на Бога слънце или Sol Invictus. Който между другото също е бил семеен празник. С времето църквата го променя както прави с много други езически празници като Великден.

12

Асан

преди 2 години

Коледа нема .... Слава на бога Слънце Ра :)))

11

Лаик

преди 2 години

Защо ли ? Защото все някога трябва да я отбележим, а другите дати са заети............ и тЕ така се получава! Весело посрещане , все пак! ! !

10

Анонимен

преди 2 години

Христос е роден в ясла за агнета.В коя част на година се раждат агнетата предполагам знаете.

9

Анонимен

преди 2 години

ЩОТО ФЕНИКСЪТ Е РЕШИЛ ДА НЕ ЧАКА 500 ГОДИНИ, А ВСЯКА ГОДИНА ДА СЕ ВЪЗРАЖДА!!!...

8

Анонимен

преди 2 години

Тия празници са само за да охарчват хората и те да имат повод да се съберат да апнат и да пийнат,защо Великден всяка година е на различна дата,кога всъщност е възкръснал Христос?Време е религиозните промити да си зададат някои въпросчета!!

7

???

преди 2 години

Най-смешни са тези дето се кланят на дядо Коледа измислен през 1931 година от Кока-Колз, вместо да празнуват с Дядо Мраз, който го имаме от векове, още от преди християнството.

6

Анонимен

преди 2 години

Доскоро Коледа в България беше през януари - пак ли по това време на годината?

5

Св. Ястреб Ходжа

преди 2 години

Християнлъка е най-грандиозната измама на последните две миления. Християнлъка няма нищо общо с учението Христово, нито с Христос.

4

Анонимен

преди 2 години

Ами ето защо трябваше да сме католици.Папата ни признава,Русия -не.

3

Анонимен

преди 2 години

Добре,че е бил папата в Рим,че християнството нямаше да е същото заради арианите!Днешните православни не знаят,че са православни заради безкомпромисния Рим.

2

Обективен

преди 2 години

.....през 19 век образа на светеца бил развит и преоблечен,за да се преобрази в съвсем нов герой.... Е те това травес_тита Урсула фон дер лай_но не е разбрала точно какво е и ни натрапва,че Коледа е някакъв ЛГБТ празник.

1

5

преди 2 години

За мнозинството българи тази не е Бъдни , а Бедни вечер!Няма какво да ни залъгват с по 60 и 75 лв ,а да бяха дали по една 13 -та пенсия и заплата , че да си посрещнем деца и внуци както му е реда открай време!Мафията ГЕРБ трябва яко да се стисне за гушата и парите ще излязат!Време е!Похарчих 100 лв за Коледа и какво купих -почти нищо!И след войната имаше беднигодини , но не са били като сегашните-тогава хората поне натурално имаха животни,зърно,вино и ракия!Като се родихме в бедни години-трябва