35

Анонимен

преди 2 години

Хахаха намалиха им ДДС онези вдигнаха цените Защо ги поощряват не ми е ясно? Явно лобито е доста сериозно.

34

Анонимен

преди 2 години

Брех кръчми, ресторанти, хотели и барове - все места за посещение от първа необходимост. До колкото ми е известно посещението им се води признак на лукс и не е от първостепенна необходимост. Но От първа необходимост са храната и особено лекарствата. За там няма намаление на ДДС. Пълен цирк. Нищо не произвеждащия бранш излезе пак най-важен от всички.

33

мак

преди 2 години

До Анонимен34. Никой с акъл в главата не разбира, защо точтно кръчмарите са привилегировани, първо т.лупа клекна пред ричинещоси, а сега и новите и те им правят реверанси. Загадка за сетивата.

32

П.К. инк.

преди 2 години

От медиите ни проглушиха ушите с това мери кристмас. Че те, медиите, са продажни пионки, отдавна го знаем. Но, пък чак толкоз да се подмазват и да теглят чертата на ВЕКОВНАТА БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ, НА ЗВУЧНОТО И НЕПРЕХОДНО КОЛЕДА, не сме очаквали. Къде е БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ, КЪДЕ СА НАШИТЕ КОМПОЗИТОРИ, АРТИСТИ за да сложат край на този цирк ПРЕД БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА?

31

Анонимен

преди 2 години

А храната????

30

Анонимен

преди 2 години

До пияница мистик. Винаги се поръчва български алкохол защото такъв ще ти донесат какъвто и да поръчаш. Виното в чаша е скъпо по принцип. По добре си купете бутилка хубаво вино и си го отворете у дома с твоята.

29

Анонимен

преди 2 години

За тия мутри може , а за тока не може да се намали ДДС ***

28

Анонимен

преди 2 години

Аз не слагам лайкове на човек, който сам не си слага. Ваша работа тролска.

27

Анонимен

преди 2 години

Не мога да разбера тези ресторантьори, какво трябва да ги дундуркаме с нашите пари. Има толкова много продукти от първа необходимост, които хората и пенсионерите специално не могат да си позволят-ЗАЩО те не са с намалено ДДС?????? Ние живеем в държавата на апсурдите! Къде е този с промяната да ми обясни този казус?

26

Анонимен

преди 2 години

Хем си набоден, хем те цакат с топла бира, та даже и си прецакан откъм осигуровки, но пък с повишена цена на буламачите, които ти сервират

25

Анонимен

преди 2 години

Никой който се е водил по акъла на комунистите не е прокопсал до сега.

24

морски

преди 2 години

Не знам дали точно "Това ще струва 175 милиона лева на бюджета" , но изпраните пари в тези заведения са мнооого повече. После защо сме последни?! Защото сиваа икономика е най-малко 40%...Пари нямало. Няма и да има така!!!

23

Анонимен

преди 2 години

Без обсъждане ! Две мнения няма ! Ама Кой Ама Какво Защо нема такива работи

22

xoxo

преди 2 години

намаленото ддс на ресторантьорите беше показно, какво да се очаква от подобни мерки.повече печалба за бизнеса, никакво отражение на цената към потребителя. В крайна сметка хем държавата ощетена, хем потребителя нищо не усеща. Само за ПР-а ли го правим?

21

Анонимен

преди 2 години

Данъчните закони нямат такава логика. Това е чист популизъм който ще доведе до некоректни практики, хаос, анархия и корупция, разберете го...

20

Анонимен

преди 2 години

УжасТ!

19

Анонимен

преди 2 години

УРА! С 11% ще паднат цените в ресторантите! Браво! Ан така!

18

пурко

преди 2 години

Можем и без ресторанти,извадете си ръцете от задните части и си гответе в къщи.

17

мак

преди 2 години

Ще спре ли ричи най-сетне да мрънка, че държавата му е длъжница, подопечните му ще намалят ли ценичките? Или ще продължат с вдигане на цените, плашене с протести и хленч, че загиват, умират, фалират?

16

пияница мистик

преди 2 години

И знаете ли как ще се отрази, всъщност как се отразяват тези 9% на ресторантьорския бизнес? НИКАК! Даже цените скочиха още миналата година, точно когато им свалиха ДДС-то на 9%. Защото нашите "бизнесмени" така работят. Като се намали потреблението вместо да намалят цените и да печелят от оборот, те вдигат всичко. Ето и хотелиерите вчера четох, че ще качват цените. Редовно ходя в едно заведение до НДК докато чакаме лапето на моята. 2 водки Абсолют + чаша вино и порция фъстъци = 40 лева. Евтино, а