71

ВГЗТИ

преди 2 години

Русия изпълнява договореностите и доставя заявените количества....Ясно и кратко. Т.нар. криза е създадена и управлявана от политиците на Европа, под натиска на краварите. Целта е инфлация, бедност, манипулация. Най-парадоксалното е, че именно краварите с недалновидната си политика се превърнаха в основният фактор, позволил на Русия да стъпи на краката си. Войната в Ирак, Афганистан, Сирия, Либия, икономическите санкции срещу Иран спомогнаха за трайното повишаване на цените на нефта и газа...

70

Анонимен

преди 2 години

Немците, за да имат зелена енергия ще трябва да се понапънат и ду'хат по-здраво перките.

69

Анонимен

преди 2 години

до 77-Абе ТЕЯ танкери да не са като кабини по въжена линия бе? -*всички танкери*-майтап ли е бе Уйли?

68

Анонимен

преди 2 години

ЕСЕСОВЦИТЕ могат да си произведат газ, като си сложат всички по една тръба във дирниците и се включат във една обща. Малко боб, малко напъване и...........!

67

Зелена Германия

преди 2 години

Германците тепърва ще берат плодовете на зелената си политика !! Затвярянето на атомните им централи и в същото време внос на ток от френските такива, няма да го коментирам, защото промитите им немски тикви си го заслужават. Този им остър завой към зелени технологии ще им дойде като онази поговорка много завой и малко волан. Блокиранието на Nordstream 2 нажежава проблема още повече.

66

Христо Христов

преди 2 години

До Анонимен/77"... всички танкери с газ за Азия променят курса към Европа" - всички, всички, колко да са всички? 3? 10? Всъщност Байдън и Путин си говориха миналата седмица, та може да е просто бизнес между тези които си го могат.

65

Анонимен

преди 2 години

По тази причина ли всички танкери с газ за Азия променят курса към Европа? Разбира се, че не е това причината. Истинската причина е алчността на спекулантите. Вчера и тази сутрин цената на газа на ЕС-борсите надхвърляше $2100 за 1000 м3 и се равняваше на 48,5 млн БТЕ, а цената на газа на азиатските борси вчера беше 41 млн БТЕ. Европейската цена надскочи азиатската и това е истинската причина алчните спекуланти да насочат танкери с газ към Европа.

64

Анонимен

преди 2 години

Газа свършва. Даже и Русия няма газ. Природния газ не е стабилен източник на енергия. Нека намерим алтернативи на него.

63

Rrr

преди 2 години

Газпром поставляет газ по контрактам и заявкам. Это значит что контракт выполняется по другим направлениям - Северный поток-1 и Турецкий поток. Польское напрааление пока не нужно

62

Христо Христов

преди 2 години

До По тази причина/65"Всички танкери с газ за Азия променят курса към Европа" - би могло да е истина, ако европеидите имаха пари да я платят. Но про'*** винаги са и ще са бедни и ще рИвът, че другите са им виновни, че не продават на подпазарни цени.

61

Христо Христов

преди 2 години

Фючърите на газовата борса в Амстердам са за следващия месец. Европеидите що не рИвът, че Мерцедес не им доставя автомобила на следващия ден а след година?

60

Христо Христов

преди 2 години

На калпавите европеиди - Зимата им е виновна.

59

Анонимен

преди 2 години

Нямат газ руснаците вече

58

е

преди 2 години

Путин е изнудвач - ясно

57

Христо Христов

преди 2 години

Газпром изпълнява всичките си договори. Пише го в статията. Европа не иска дългосрочни договори, а либерален пазар с договори за месец, ден и час. Нямало е завки за деня и Газпром са спрели газопровода, а пазарът определя цената. Не виждам проблем.Сега, че на некадърниците все друг им е виновен и им се иска Русия да продава газ на подпазарни цени е друг проблем.

56

Енчев

преди 2 години

Европа ще се справи и без руска газ

55

Анонимен

преди 2 години

Русия е никому ненужна вече

54

По тази причина

преди 2 години

Всички танкери с газ за Азия променят курса към Европа

53

Жалко

преди 2 години

Русия се оказа ненадежден търговски партньор

52

Христо Христов

преди 2 години

В Холандия зелените искат самолетите на амстердамското летище да зареждат със синтетичен керосин. За производството на синтетичния керосин ще са нужни 12 атомни централи като АЕЦ Козлодуй.