21

Анонимен

преди 2 години

Деденцето Ердо ще ги довърши.

20

Анонимен

преди 2 години

когато Турция е зле германия реве няма лошо немците са гнусни на цисти

19

Анонимен

преди 2 години

Турция произвежда всичко. Автомобили (по западен лиценз) перални, телевизори, дрехи и прочие но разчита на вносна суровина която се купува с валута. Турция има и много дългове. Централната банка на Турция се намесва на пазара. Само вчера е продала над 2 млрд.долара за да стабилизира лирата. Централната банка има 130 млрд.резерв а дължи 170млрд. на външни кредитори. Тоест резерва й всъщност е дълг.

18

Анонимен

преди 2 години

Уж Ердоган е за ниски лихви, и свали лихвата на 14%, но ако поискаш да теглиш ти самият кредит, а не да имаш пари на влог, то банките ти дават с лихва 30%... Какво стана с "ниските лихви" бе Ердогане?... Отделно вече никоя банка не дава кредити в турски лири, защото ще е на загуба. Дори и да ги отпуска на 30% за година то ще загуби, защото лирата се срива.

17

Анонимен

преди 2 години

Турция се срутва в момента. Това да ликвидираш 21-вата икономика в света, трябва да си особено "можещ". Бизнеси ще затварят и ще фалират. Хората ще престанат да работят. Лирата толкова бързо се срива, че никой няма да може да прави планове да купи нещо в долари и да го продаде в лири, защото при тази летяща надолу лира всичко се обезсмисля. Безработицата ще расте. Работодателите се виждат принудени да гонят работници.

16

Анонимен

преди 2 години

Зящото тая цена на рока никога няма да бъде платена ще бъде теглен нов дълг да му мислят децата родени тука те ще го плащат.

15

ценова криза

преди 2 години

А за икономическата криза в България. Днес цената за мгвтч е ударила 670 лв., при 45 лв/мгвтч за декември 2020. В момента цената на тока в България за бизнеса е най-скъпа в цяла Източна Европа. Защо не се пишат статии за тази новина, а някакви никому ненужни статийки за Турция ??

14

Счети

преди 2 години

Не виждам протести. Значи още може.

13

Анонимен

преди 2 години

Хората в Турция все още не са усетили на гърба си резултатите от политиката на Ердоган, защото цените още са евтини, но след само 1 месец вече всичко ще е съвсем друго,а след 3 месеца вече всички в Турция ще крещят от глад.Сега е лесно, защото те не вярват все още в това, което става и не са го усетили от гръб.Като усетят какво значи да си гладен, тогава ще разберат,че реалността е дошла. Мнозина въпреки всичко подкрепят Ердоган, и за тях ще е особено полезно да видят до къде води политиката му.

12

Анонимен

преди 2 години

Инфлацията не значи товя инфлацията значи само обезценявяне на парите.И ако имаш мангизи сега е чудесно да инвестираш някъде в имоти примерно.

11

Анонимен

преди 2 години

Преди две седмици литър олио беше 20 лири. Сега е 40 лири. Над 3 лева български пари. Работя във фирма която изнася суровини за Турция. Работата намаля. Началниците говорят за съкращения. Понеже продукцията която се изнася от България в Турция, турците ни го плащат в Евро. Експорта намалява. Днес в гугъл гледам по едно време турската лира беше 8 стотинки.

10

АнонимеН

преди 2 години

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ АКО КУПУВАМЕ БЕНЗИН ОТ ТУРЦИЯ СЪС СЕ МИТАТА, ЩЕ Е ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ЕВТИН ОТ ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ НЕФТОХИМ! НАРОДА СЕ КРАДЕ И ТО ЗВЕРСКИ И ОТ КОМУНИСТА НЕЛЕГИТИМЕН РАДЕВ И ОТ ПРЕДИШНИЯ ПСЕВДО КОМУНИСТ БОРИСОВ!

9

Анонимен

преди 2 години

Все още бензина, хляба и други стоки в Турция са евтини. Но вече хлябът скочи двойно, млякото скочи, и други продукти скочиха. Като това е само началото. Пропадането на лирата значи по-висока инфлация, по-високи цени и по-ниски заплати. Официалната инфлация, която се казва от институциите е едва 21%, но реалната инфлация в момента вече е над 100%, защото през февруари курсът беше 7 лири за долар, а сега е вече 18 лири за долар. Рано или късно всичко ще скочи.

8

АнонимеН

преди 2 години

ХА ХА ХА ХАХО: ГАНЬОВЕЦА ПАК ТРЪГНАЛ ДА ДАВА МНЕНИЯ ЗА ВЕЛИК СУЛТАН ЕРДОГАН

7

Анонимен

преди 2 години

Евтинията в Турция няма да продължи дълго. Сега се изчерпват количествата евтина стока и после всичко ще скочи. Много неща започнаха да скачат. Българи и гърци купуват като луди имоти в Турция. Лирата продължава да пада. Народа ще гладува в скоро време. Ако лирата падне на 40 лири за долар, това ще означава, че огромното мнозинство от хора в Турция ще работи за 100 долара на месец. Тези дни се очаква да падне до 20 лири за долар. Цените на всичко тепърва ще растат. Вече растежа на цени започна.

6

АнонимеН

преди 2 години

МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА В ТУРЦИЯ Е 350 ЛЕВА В МОМЕНТА А ТОВА Е 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ!

5

Анонимен

преди 2 години

Ще се треса ами , щото талибан я управлява, дето аллах на уше му говорил. Нали щеше да става лидер на цяла Африка и Азиатския башибозук, да си яде дроновете сега. Руснаците си изядоха танковете , тоя сега да хапне дрон с повече сол и един голям айран.

4

АнонимеН

преди 2 години

ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО! ПАРИ ИМА САМО, ЧЕ СА 2 ПЪТИ ПО-МАЛКО!!! ОСВЕН ТОВА КИМ ЧЕН УН 2-РИ ДОКАЗА, ЧЕ ЧОВЕК МОЖЕ ДА РАБОТИ И ЗА ПО МАЛКО ОТ 100 ЩАТСКИ ДОЛАРА НА МЕСЕЦ ЗАПЛАТА И ДА ОЦЕЛЯВА!

3

Европейски Съюз

преди 2 години

В Перник изтезават хора и си купуват полицаи като жени но това не е важно, важна е Турция!

2

Анонимен

преди 2 години

Свалете си султана най-сетне, идентичен е с наш Боко, тиква и полвина