91

Анонимен

преди 2 години

Трябва да наритаме Пинокиовците за да разберат

90

Анонимен

преди 2 години

Ковид игрите продължават и 2022.

89

случай 1

преди 2 години

/служителите имат право да избират ка да бъдат набити.Хипотезата за дискриминация на не битите не се разглежда.

88

случай 1

преди 2 години

Вашият работодател заявява, че от посочената дата всеки който идва на работа трябва да изпълнява едно от три условия. 1. Да бъде бит с 10 камшика от група лица "А" на всеки 3 месеца, доказанос документ.2. Да бъде бит с 5 тояги от група лица "Б" на веки два дена, доказано с документ.3. Да бъде пребит на улицата от неизвестни лица последните 6 месеца, доказано с документ.Работодателя също твърди, че това не е дискриминация защото той изисква всички да бъдат бити. Допълва също, че работниците

87

Анонимен

преди 2 години

Конституцията не се спазва от 2 години. И съответно без последствия за неспазващите. Въздух под налягане. Така че и тези закони и точки, които юристите цитирате са фиктивни. Пригответе се за дебели игли. По много.

86

До Симо

преди 2 години

Правилно казваш.щом.искат, да се ваксинират. Ама да ги тестват поне на една седмица, че масово ваксинираните държави пламнаха, а ние излязохме от червената зона. Ваксинация и изолация, колкото и не им се иска да признаят очеИЗвадното.

85

К

преди 2 години

Въпросът е дали министърът на образованието има материалната компетентност да издава такава заповед, след като НС е делегирало само на министъра на здравеопазването да определя противоепидемипни правила

84

К до юрист трудово п

преди 2 години

Не е точно така - права и задължения за страните по трудово правоотношение могат да възникват директно по силата на нововъведена законова или подзаконова правна норма, а и в МОН голяма част от служителите са по служебно правоотношение и за тях се прилага ЗДСл ,а не - КТ. Но разковничето е на друго място - в принципа за пропорционалност, съгласно който се преценява във всеки конкретен случай дали е допустимо ограничаването на основни човешки права, каквото е правото на труд. Мярката е непропорцио

83

Юрист трудово право

преди 2 години

2. Служителите полагат трудо по трудово правоотношение, което се регулира от сключен между тях и работодателя трудов договор. Ако внезапно работодателят добави ново изискване за изпълнение на длъжността или определена работа като задължително ваксиниране/тества/т.н, това би означавало, че тойиска да промени трудовия договор. ТД е волеизявление на страните по него и не може да бъде променян едностранно. Нека делата и обезщетенията започнат сега, може да се пенсионирате с едно такова обезщетение.

82

Анонимен

преди 2 години

започва се .....

81

Юрист трудово право

преди 2 години

1. Работодателите (в този случай държавата) НЕ МОГАТ да ви задължат да се ваксинирате. Такава заповед, като тази, която е издадена, следва да бъде в писмен вид и би била в противоречие с чл. 29 ал. 2 от Конституцията на Република България. Като върховен нормативен акт, Конституцията има предимство пред всички други закони или подзаконови актове. В този смисъл те НЕ МОГАТ да и противоречат и подлежат на отмяна като противоконституционни.

80

Симо

преди 2 години

До хората, смятащи че всички трябва да се ваксинират: Ваксинирайте си се. Никой не ви се меси, но оставете другите да направят своя избор. Ако вашата ваксина няма да ви спаси от вируса, то и моята няма да ви спаси!

79

ха ха

преди 2 години

Ваксинирани западняци и гърци са в червената зона, а Неваксинирани българи извън рисковата зона!?!?

78

Анонимен

преди 2 години

МОНстер!

77

К

преди 2 години

Референдум незабавно!!! "Не" на диктатурата, върнете властта на народа!

76

До швабата

преди 2 години

Не цапай форума и клавиатурата. Смърдиш.

75

Анонимен

преди 2 години

И при вас ще дойде подобна заповед. Използват готов модел на изнудване от държавите с максимална ваксинация. При всички ще се случи. Дайте предложения как да се предотврати. Мислете с главите си! На ръба сме!

74

Германец

преди 2 години

Закъснявате с една година. Не е зле, като се има предвид, че по повечето показатели изоставате с век, два от белите държави.

73

Право в целта

преди 2 години

Долни престъпници! Не на здравния фашизъм!

72

Право в целта

преди 2 години

Долни престъпници! Не на здравния фашизъм!