56

Ами

преди 2 години

Дай пример де !

55

Ехото на Москва

преди 2 години

Руско-зелена

54

Алекс

преди 2 години

Явно в Западна Европа ще трябва да постоят на тъмно и студено преди да проумеят,че без АЕЦ няма да стане.

53

Стига глупости

преди 2 години

До каза енергетика: Радев сигурно разбира повече от енергетика, отколкото ти от военна авиация. Смей се на а'къла си ха ха ха

52

каза енергетика

преди 2 години

акедемик Радев. Този разбира от енергетика, колкото магаре от военна музика..ха.ха.ха

51

Трябва да строим АЕЦ

преди 2 години

Доскоро се тиражираше идеята да се заменят въглищата в ТЕЦ-овете с природен газ - по екологично гориво, с по-малко въглеродни емисии. Но ако така ще расте цената на газта, май и това не е решение. А ТЕЦ-овете у нас дават 40% от производството на електроенергия. Ако бяхме построили АЕЦ Белене можехме и да ги спрем. А сега след 2038г. какво правим?

50

Никакви ваксини

преди 2 години

Световната здравна организация излезе със становище, че ваксинацията не може да спре разпространението на Омикрон.

49

Анонимен

преди 2 години

До От ядренаАми да ти вкарам 10 бустъра пък да видим дали са животоспасяващи?????

48

Анонимен

преди 2 години

Браво на Радев има запор на теца на доганя

47

Анонимен

преди 2 години

С кого е последен Радев?

46

Анонимен

преди 2 години

До ГОЛЯМ САИР!====Не знам какво е САИР, за какво време на ядрена война дрънкаш, но ако още веднъж кажеш русо-робите, ще си прехапеш езика. С моя помощ! А Белене не е в земетръсна зона, не стои на разлом, както лъжете! Питах крупен специалист-геолог със световно признание! Черна вода е много по-близо до Вранча от Белене! Лошата е, че Белене е близо да Девеселу, където може би ще поникне гъба от брезовите гори на Русия, ако факаните янки изстрелят и една ракета по посока на Русия! Ясно?

45

опетков

преди 2 години

До дсасдадс Цялата "зелена сделка" е една голяма измама, но ядрената енергия е истински зелена, защото не се отделя СО2, който уж водел до затопляне на земята и и как климатът се променял от човешката дейност т.н. и т.н., големите лъжи на затоплистите. Така че всякакъв друг вид замърсявания са "добре дошли", стига да са в унисон с техните глупости. Между другото тази идио*тия е най силна в ЕС, по другите места я няма.

44

От ядрена

преди 2 години

енергия та през ваксинация. Абе как още в заглавието преплетоха темите. Какво общо има едното с другото, освен радиацията и страничните ефекти. Питайте Хирошима дали ядрената енергия е зелена ......

43

Анонимен

преди 2 години

експерте, експерте...смея се с глас..:) като нямало слънце през нощта какво щял да прави. ако беше не експерт, а със средно образование по електротехника, щеше да си чувал за акумулатори и станции за съхранение. всъщност дори и механик-монтьор е наясно, че един двигател на каквато и да е кола стартира с ток от акумулатор, а не с постоянно работещо динамо. или и за там то трябва слънце и вятър, а нощем не палят колите?

42

Ядрената сила

преди 2 години

До Анонимен 40 ........."Нито газта, нито ядрената енергия са зелени заради въглеродния диоксид и ядрените отпадъци." ........... Ти също като дишаш отделяш въглероден двуокис - но не отиваш да скочиш от високо защото увеличаваш емисиите. - по вероятното е да ти наложат такса емисии . Ядрената енергия няма въглеродни емисии. има радиация. - това е вярно. НО нО нО ------- тя идва от радиоактиван елемент от екологичната майка Земя --- и се превръща в друг радиоактивен елемент. ПО ЛЕК ?????/

41

Абе

преди 2 години

Този Ковид не го ли лови? Не знам да се е ваксинирал.

40

Анонимен

преди 2 години

има много видове зелена енергия, не е само перки и солари. ама при нас още не сме открили топлата вода, и затова вярваме, че жирафи няма. хората произвеждат и топлина, и електричество от реки, морски течения, вълни, биомаса, дори от обезсоляване на морска вода. за всичко това обаче трябва ДЪРЖАВА! виждате соларни панели и перки благодарение на частни бизнеси, а те нямат пари и условия за другите зелени източници. защото трябва ДЪРЖАВНА политика, а нашите дори и един панел като държава не внесоха

39

Анонимен

преди 2 години

Нито газта, нито ядрената енергия са зелени заради въглеродния диоксид и ядрените отпадъци. Електричеството от АЕЦ обаче е чисто откъм емисии газове (без да е 'зелено') и затова трябва да влезе в енергийния микс за 2050 г. Или президентът не се е изразил както трябва, или който е писал статията не познава материята. Просто махнете прилагателното зелена от сделка, енергия и икономика и ще видите колко различни понятия са това.

38

До Кой ще я разследв

преди 2 години

За това си 100 % прав.................дъртата вещица с кривата уста Меглена Кунева работи в/у България................да, една канадско-френска фирма строи АЕЦ-Черна вода в Румъния..с реактори Candu с тежка вода ...........и сега ще купуваме ток от комшиите!!

37

В.

преди 2 години

Ще има ли санкции и присъди за онези, които затваряха реактори!