244

Криско е прав

преди 2 години

Пенсионната система е комунизъм в действие. От всекиго според способностите... всекиму колкото да си плати парното и тока. С две думи, социална мизерия в действие.

243

Шефът на МВР

преди 2 години

Трябва да е над 70, за да не му пука за живота. Както се казва, дедушка в поле гранату нашел...

242

Анонимен

преди 2 години

Кой колкото и да е работил, ще получава колкото му дадат.

241

Анонимен

преди 2 години

А Христина Христова, когато като министър, определяше колко да е мин. заплата и осигуровката към нея, мислила ли е, че кравето масло през нейните години е струвало 2 лв., а сега е 6 лв.? И защо не е упражнявала контрол на работодателите за внасяните осигуровки, ами се е коалирала с тях! Да се трудиш 40г., половината от тях преди "демокрацията" и след това да работиш при новоизлюпените приватизатори за мижава заплата и Христина Христова да ми определи185 лв за пенсия!

240

маргинал-майор Жаго

преди 2 години

Язека искам за кражбите да зимам пенция . 10 кражби на месец, 20 години стаж, не са ме вкарвали в пандизо . само се подписвах на подписка с пръст. Искам 2000 евро пенция, трудно беше да крадним и да бием старците по селата

239

Анонимен

преди 2 години

В България трябва със закон да се забрани пенсионирани служители да работят държавна работа!Такъв е случаят с РАДЕВ,РАШКОВ,С.Янев и още много на двойна хранилка на заплата и пенсия едновременно в системата на МВР,МО и много цивилни в министерствата по на 60-70год.си работят необезпокоявани,а какво правят и защо ги държат е един ???НЯМА НЕЗАМЕНИМИ

238

Анонимен

преди 2 години

Накарайте отбора на държавните хрантутници сами от джоба и държавната заплата да изкарат и да си и платят на 100% здравните осигуровки данъци и социалните осигуровки за пенсия да видим тези медузи каква пенсия ще взимат.

237

Хайде, хайде

преди 2 години

Докато държавни служители се осигуряват от държавата, съответно не плащат нито стотинка осигуровки от джоба си, ще има ропот! Той бил партиен секретар на ТКЗС-то и реве за 1500 лева пенсия. Баба Мара, дето е превивала гръб в същото ТКЗС се чуди какво да прави с 300 лева пенсия.

236

До Криско

преди 2 години

Криско, има доста образовани , които са по-зле със знанието и от футболистите ! Нагледахме се на такива толкова дълго ! А най-"образованите" ги пращаха в Парламента.

235

Криско

преди 2 години

Скапано и дискриминационно ви е заглавието, господа неграмотници - не всеки образован има осигурителен принос и обратното - не е задължително да си образован, за да имаш осигурителен принос!

234

Socialen

преди 2 години

Оставете хората да си вземат пенсиите,говорите все едно взимат хиледи

233

пенсионер

преди 2 години

Номер 259 го е казал идеално. Заплатата се дава според положения труд - физически или умствено. Пенсионните вноски според заплатата. Пенсията според пенсионните вноски - размер и години.

232

Анонимен

преди 2 години

Не е нормално хора без стаж и такива с по 40 години да вземат почти еднакви пенсии. Това също е едно от нещата, които отказват хората да се осигуряват на реална заплата. Какъв е смисъла от високите осигуровки, като накрая всички получават еднакво? Вдига се минималната пенсия, останалите не се преизчисляват и постепенно хора със средна пенсия ще се окажат на минимална.Колкото до мачинството - няма друга държава в Европа, а вероятно и по света, където да се плаща 2 години майчинство.

231

Анонимен

преди 2 години

построихме комунизма...

230

Ееех

преди 2 години

Колко хора си отидоха от този свят без да ползват пенсионните си осигуровки (или за кратко време са получавали пенсия) ? Има ли такава статистика и огласява ли се ?

229

за кокошка няма ...

преди 2 години

за кокошка няма прошка за милиони няма закони .Товае положението в БГ . Всички сме равни на книга но на прартика не е така .Тогава трябва ли да се спазват законите - преценете сами .това е позор и подиграка с обикновенните хора

228

Факт

преди 2 години

Образованите са учили, но не в Рабфак, а в институти. Работили са на бригади, за което им се е плащало. Освен това, те ги разбират нещата с парите, активите и финансите доста по-добре от необразованите. Не разбирам защо се пише за НОВИ пенсии. Те са си старите, но вероятно с намалена покупателна способност. При годишна инфлация от 30 %, с новите пенсии ще си купят доста по-малко стоки пенсионерите.

227

I'm-дртиВАЙТBoY

преди 2 години

До I'm-дртиВАЙТBoY"The ANSWER, my friend, is BLOWIN in the WIND". От Нобеловия лауреат за литература - М-р БОБ ДИЛЪН...

226

I'm-дртиВАЙТBoY

преди 2 години

До Мисля си Цитат: "Соцът имаше недостаъци,но беше 2 пъти по-добре от сега" особено за търтеите, партай-геноссетата+секретари+комсоМОЛЦИ, хрантутниците на държ. софра, деятелите на техната псевдо-"култура" и пр., да не говорим за ХАрмия, МИЛАта ни милиция и др.такива свръх-надути и многобройни орди от лакоми и ненаяли се АЙдуци от милата картинка на соц.раЯ"...И там потъваха МИЛИАРДИ,а не милиони изкарани с усилен труд+пот на челото от бачкаторите левчета; ами издръжката на надутия парт.апарат..

225

преди 2 години

Вие и толкова сте работили. Отговорна работа??? Комунистически чиновничета. А тези без образование но с 50 години стаж и тежък труд на полето какво???? Живяхте като царе. Комунистическа ***