13

Анонимен

преди 2 години

Погрешно. От опит мога да кажа, че децата от такива семейства сме ниглижирани по отношение на възпитание и образование. Трудно изграждаме връзки с околните, трудно си правим наши семейства, недоверчиви сме и следваме заучените модели. Повечето сме и с хронична депресия.Трудно е такъв човек да се бори или да отстоява позицията си. Той е тъпкан цял живот и никой никога не му е казвал колко е умен, добър, красив, способен.Тъй, че не. "Счупени" сме и трудно функциониращи в обществото.

12

Анонимен

преди 2 години

Това е абсолютно невярно за България. Тук е точно обратното- хората с трудно детство са супер зле, нищо не могат да направят за себе си и за хората около себе си

11

Анонимен

преди 2 години

Много вярно, но средата си казва думата. Трудно детство в Америка имат много милионери, милиардери, гении, актьори, новатори. Трудно детство в България - трудно бъдеще в такова скапано общество от хорица, които мислят само за манджата. Вероятно има и изключения, които трябва да има някакви свръхсили, ако са се измъкнали.

10

Анонимен

преди 2 години

Трудното детство не е относително или абстрактно понятие! То или е било ТРУДНО(ПРОБЛЕМНО) или ЩАСТЛИВО. Както няма две истини за мен.Ако едно дете се е чувствало нещастно от отношението на родителите си, то това е ВАЛИДНО. Неговите чувства, неговите страдания имат значение, а не сравнение с нещо още по-лошо : "абе ти не знаеш какво е да страдаш, аз навремето...." ИМА на англ. един израз "if it hurts me, it hurts" . Трудното детство предопределя едно трудно и неуверено бъдеще.

9

Ай ай ай

преди 2 години

Поредно леко деформирано заключение на дадено изследване. Трудното детство е много относително, а всъщност хората се раждат с дадени заложби, които се развиват или си остават скрити именно заради битието на всеки. Знае се, че дори близнаците са различни заради дори и минимални разлики в битието. Просто всеки трябва да бъде себе си, но наистина трудностите в живота учат и са полезни в умерен размер.

8

Анонимен

преди 2 години

Така е, знам какво да пия ;)

7

Bucket challenge

преди 2 години

Не е хубаво да ти липсват първите седем години. Коментарите го доказват.

6

anonimen

преди 2 години

ami neznamm miseto da pita papull tya vav teceniee sas tiya nesta

5

Анонимен

преди 2 години

До Да - Абе ... да, ама не точно. Тактако ме караше да бягам по 5 км всякак сутритн откакто станах на 9 години, тренировки, учене, тренировки и ... Стана работата. Тея с трудното детство ... мани ги! Повередени са някак си. Едни такива гадниии, грубииии ... бляяяк.

4

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 1 - Грешка. Когато всяка секунда е била, ад, когато се е налагало да се биеш със 120 килограмов алкохолик, когато всеки в училищете те е биел и си се научил, да се бориш за всяка трохичка, за всяка секунда внимание, когато стрестъ, метналната болка и физическата такава са естественото ти състояние - тогава ... ТОГАВА СТАВАШ СИЛЕН!

3

Анонимен

преди 2 години

Taka e! Затова, осбено момчетта, трябва да си възпитавате децата с по ... по-тежка любов ;)

2

Да

преди 2 години

Така е. Когато си израсъл в неволи имаш по абстрактно мислене и по -гъвкава приспособимост. А мамините глезани стават принцове и принцеси, които чакат наготово и мозъчетата им закърняват.

1

Анонимен

преди 2 години

Не е точно така, хората с трудно детство са много по-податливи на депресия и са много по-нерешителни и чувствителни от останалите...Те много повече от всички се нуждаят от подкрепа и търпение, особено ако са талантливи, понеже не са получили необходимата подкрепа в семейството си.