231

И трета насока:

преди 2 години

Има на теритоята на Република България около 50000 учители в публичното образование, 15000 и повече от тях са полагали робски труд ,(неплатен) през последните 14 години и ще взема тези два милиарда, както и Хага и Страсбург и Люксембург от всички вас ,- СДС, БСП, ГЕРБ, ДПС, НДСВ (особено от тях и златните пломби ще им взема) но ще платят обезщетенията на тези хора и богаташчета забогатели и ще ви ги вземат, защото това е държава в ЕС в 21 век, образованието е приоритет и в нея няма робски труд

230

Леша

преди 2 години

Вече не им трябват, имат си машини за изборите.

229

Анонимен

преди 2 години

Не е добра идея да се забраняват заплатите в кеш. Фирмите и работниците трябва сами да имат възможност да се плащат възнагражденията по желания от тях начин. Василев не иска да се справи с корупцията по нормалния начин и иска да ограничава избора на хората защото така му е най-лесно. Това е много лошо поведение.

228

Как не разбирахте

преди 2 години

700 000 работят за държавата и никой не иска да ги пипа и тези не искат. Просто нямат избор, няма пари. Малко останаха индианците и трябва да се редуцира бройката на маловажните вождове.

227

Анонимен

преди 2 години

Работя в клон на частна фирма и отговарям за около 80 човек.Върша работа на ТРЗ,счетоводител,чов.ресурси,съставям графици,пиша надници,оформям отчети,водя кореспонденция с контрагентите,ледя за спазване на договора от двете страни,вземам решения на регионално ниво,подържам автопарк и т.н. При добра организация на работния процес,поне 30 % от работното ми време е свободно. Така,че съкращения на държавните търтеи на макс!

226

моля?

преди 2 години

Съкращения? Тази няма да стане, казвам го още сега. Аз съм луд на тема рибарство, скиторене в съседни градове през лятото, например с цел шопинг. Обичам басейните. Обичам емоциите в работно време със служебната кола. Средно за 1 месец аз навъртам по 1000 км. Е, ако не съм чиновник, кой ще ми плаща горивото, а кой ще ми дава допълнително материално стимулиране (ДМС), 13 и 14 заплата, командировки в чужбина ..? Питам !

225

240

преди 2 години

Първо да съкрати тиквите в парламента, както искаше Слави,но взе, че стана един от тях.

224

Марин

преди 2 години

До 236 по времето на комунизма беше пълен хаос. Червдни ***

223

Анонимен

преди 2 години

До Без драми Ами то вече и няма кой да работи ,та затова безработицата рекордно ниска .Дойде демокрацията и работа до гроб . Разбира се ,това не се отнася за правилигированите ,,социялно слабите и социялно слабите,, с ТЕЛК !.... А ония *** комунистите ,10 г. миньор...пенсионер...60 трудови дни в ТКЗС то ,за ,,домакините ,едно година трудов стаж ,овчар 10г ...пенсионер .....Втора категория ,50 г за жените ,55 за мъжете ....и никакви ,,социялно слаби ,,...всичко на работа ...***,нали ?

222

Анонимен

преди 2 години

По време на социализма, когато бяхме около 9 милиона, у нас е имало около 54 000 чиновника. Хем бяхме повече хора за административно обслужване, при това нямаше и съвременната техника - компютри, комуникации и всяка административна дейност се осъществяваше ръчно, а документите се пишеха на пишещи машини без възможност за Copy - Paste.И сега ние в 5.36 милионна България, се пръкваме с около 9 пъти повече чиновници...

221

Анонимен

преди 2 години

Да не забравите и тия на пенсия и заплата.

220

Няма да се получи

преди 2 години

До ДА СЕ ОТЪРВЕМ Три нови министерства ще отварят - на лунните затъмнения, на кривите краставици и на оперението на пингвините. - това е все щат, не отварят будка за ведтници. Виж само колко зам.-председатели на Парламента подредиха, столовете не им стигнаха. И вицепремиерите са повечко от предишните. А това със "съкращението" на аминистрацията сме го гледали вече. Съкракщват бройки да махнат старите, после - нови дирекции създават и назначават свои. Балансът винаги е на плюс, няма отърване!

219

Анонимен

преди 2 години

преди час четох 30% сега 15 а до утре сигурно ще са 5 % , сма после ще го назначат в новодъздадените министерства.

218

Чиновник

преди 2 години

Аз затова гласувам за тиквата, защото оня неговия плешовец от габрово решаваше всичко с назначаване на още хора. Вдигнаха и заплатите, демек малко работа за много пари. Пак ще пусна бюлетина за гербавите, защото искам аз да дъм добре.

217

Анонимен

преди 2 години

Чрез създаване на нови министерства, как ли ще се случи... ?

216

Анонимен

преди 2 години

Дай боже, ама не вярвам докато не видя.

215

И втора насока:

преди 2 години

Онова време, което преди време вие всички отричахте 1945-1990 е единственото управление, което е било местно, наше управление с мисъл за българите и всички племена тук! И сега като част от ЕС не забравяйте, че каквото и да се диктува отвън и да е приоритет на съюза, каквото е приоритет на България може да е по-важно!

214

Алекс

преди 2 години

Добри идеи.Дано да се реализират.

213

Анонимен

преди 2 години

До Станислав - не само Стани. Ти трябва да си получиш и фиш за заплатата. Защото си се трудил, спазвал си законите, допринесъл си за бизнеса. Получаваш си фиш - там пише осигуровки, еди колко си лева, заплата - нам си колко лева. И така нататък. Всичко трябва да е чисто. Както е нормалното. Така ще намалеят злоупотребите на работодателите към работниците. Аз имах един работодател, който ми плащаше надница всеки ден, един ден просто реши да спре да ми плаща - умрях от глад няколко дена. Пеерac.

212

JNS

преди 2 години

Ще ми се да каже и нещо за социалните помощи,най вече за ромите и фалшивите ТЕЛК-ове