18

Анонимен

преди 2 години

32 години повишаването на заплатите изостава много от повишаването на производителността на труда и е време за промяна. Не става огромните печалби на дебеловратите да са за сметка на мизерни заплати за работещите за тях.

17

Дзивко

преди 2 години

Тя ситуацията в държавата е е малко патова, едрия бизнес може да си позволи по високи заплати но не иска,( има си механизми да крие доходи и печалба), а дребния бизнес, който иска да си запази читавите работници иска да вдигне заплатите, но не може да си позволи.., това до някъде става, защото големите пари от Европа отидоха в малък крък хора и икономиката ни е главно услуги и строителство, няма висока добавена стойност

16

Факт

преди 2 години

Прав е разбира се Алекс, че който бизнесмен не може да плаща даже не някакви нормални заплати, а минимална заплата от 710 лева явно не става за бизнесмен и е по-добре да фалира. При това 710 лева е малко, синдикатите предлагат 760 лева като почти 50% от сегашната средна

15

Хлебаря

преди 2 години

Изкуствено искат да се вдигне стандарта на българина,но всеки който може да мисли реално знае,че държавата като натиска бизнеса и гледа да го истисква по всякакъв начин, загубата ще се калкулира в краиния продукт и цените за потребителя ще скачат, и тея 60 лева увеличения няма да догонват реалната инфлация.Така ще е докато държавата се държи като рекетьор.

14

Реалист

преди 2 години

Принципно, за да потръгне икономиката на България, трябва човешкия труд да се оскъпи няколко пъти за дебеловратите работодатели. Само това е начина да се повиши производителността на труда в България, а с това и заплащането и живота на хората като цяло. Как да стане това оскъпяване е отделен въпрос и заплатата е само част от оскъпяването. Разумно би било МРЗ да стане 1300 лева за 2022 година, колкото и щеше да бъде още през 2019 година, ако не ни управляваше ГЕРБ.

13

Анонимен

преди 2 години

Ей такива шмиргели като Алекс са всички каскети.

12

Реалист

преди 2 години

Очаква се скоро изискването в РС за МРЗ да стане не по-малко от 50% от брутната средна заплата и не по-малко от 60% от медианната заплата. Ако през 2022 брутната средна заплата стане 1800 лева., минималната трябва да е поне 900 лева.

11

Пич БЕЗ Москвич

преди 2 години

... Тоя с оправените веждички :) от клипчето горе... Защо той не кара с заплата от 650 или 710 лева - МЕСЕЧНО????? Или с пенсия от 300 - 350 лева - НА МЕСЕЦ ?!?! ... СИТИЯТ НА ГЛАДНИЯ - НЕ ВЯРВА! Стара и много вярна поговорка! Пенсията трябва да стане - 1000 лева минимум ! ... А заплатата - от 1500 лева нагоре минимум - за да могат хората да живеят нормално !!! Но нали ТЕ трябва да "ЛАПАТ" по много ... И не остава за тези под тях!

10

ахааа

преди 2 години

Можеееее.......доста "бизнесмени" ще фалират!

9

до Алекс

преди 2 години

Човек, който не може да си заработи заплата, та била тя и 710 лева, трябва да бъде уволнен.

8

ЕДИ КОЙСИ

преди 2 години

МРЗ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА НО ПУКОПАТЕЛНАТА СПОСИОБНОСТ ЩЕ НАМАЛЯВА. ИДВА ВРЕМЕТО НА МНОГОТО НУЛИ

7

Анонимен

преди 2 години

Алекс ти много разбираш бе брат. Откъде си ги научил тези работи та да ни светваш. И ти да не си завършил Харвард модерно да си завършил там. Много знаеш, еваларка.

6

Елемаг

преди 2 години

Номер 4 ,да разясни на номер 1 какво е да си честен работодател в България.И как те посрещат държавните кучета ,за всичко и се искат пари.Защото очевидно номер 1 е плямпало,което не се е сблъсквало с държавния апарат.А и не е наясно,как се развива бизнес в България.

5

IBM Fake NEWS

преди 2 години

дигнете ли мрз и кирчо глас няма да види от близо половин милион.

4

Solar Power

преди 2 години

До Алекс: Зависи от много неща ! Ако например застравховката за колата е 1500 евро както в Германия дори и за трошките 710лв. заплата за работниците които я правят я много малко. Или пък за едно постригване 30 евро вместо 4лв. тук :) Така,че ти какво си мислиш ? Заплатата ще стане 3000лв. и постригването ще е 4лв ? Ще бъде 50лв. и нагоре.Поредните мечтатели които си представят немски заплати с български цени :)

3

Анонимен

преди 2 години

Увеличение увеличение и само увеличение, нито подобряване условията на бизнес, нито чужди инвестиции, нито привличане на млади надеждни кадри. Е това увеличение от къде ще дойде? Нали някой трябва да произвежда, нали някой трябва да работи, откъде?

2

ЕДИ КОЙСИ

преди 2 години

НЕ ЗНАМ ДА ЛИ ЩЕ УВЕЛИЧАТ МРЗ НО СЪС СИГОРНОСТ ЩЕ НИ УВЕЛИЧАТ МЪКИТЕ

1

Алекс

преди 2 години

Бизнес,който не може да даде 710лв.заплата,е по-добре да се закрие.