43

Капитан петко

преди 6 месеца

И тия били работодатели жалки робовладелциАко могат биха ни карали даим работим без пари до кога така скъпи работодатели горките те но ако няма кой даим работи тогава ще видят кон боб ядели сабудете се и дигнете стачки стига сте работили за жълти стотинки за тия изедници

42

Анонимен

преди 6 месеца

До 41 Ходи да ти ги дадат, какво правиш тука?

41

Анонимен

преди 6 месеца

Доста изкривена фантазия има тоя Щерю.

40

Бунгур

преди 6 месеца

Няма такова понятие- Минимална Работна Заплата. Точният термин е Средна Минимална Работна Заплата. Минимална работна заплата се отнася само за определен сектор в икономиката,а не за цялата икономика.

39

Анонимен

преди 6 месеца

До 30 Няма нужда да сравняваш Германия която е с най високата икономика в ЕС с България.

38

Анонимен

преди 6 месеца

Работиш и плащаш здравни и пак плащаш. Плащаш пенсионни, а не дават пенсия. Плащаш социални, а такива за бели няма.. Плащаш данък дом, кола, а пътища няма..Плащаш ли плащаш и накрая нищо не получаваш.

37

Гост

преди 6 месеца

След 3 ч. С самолета дават 2 000 евро. Българските работодатели имат по високи печалби а плащат по зле от анадола. Не са конкурентноспособни. Да си работят сами

36

Гражданин

преди 6 месеца

И реално колко остава след облагане от тия 710 лв.някъде около 590,как се живее с тях?

35

Кирил

преди 6 месеца

Каква безработица,че има ли все още кой да работи освен баби и дядовци.Жалка работа?

34

До Solar Power

преди 6 месеца

Не съм чул много Германци да дойдат тука да работят, докато за нашенци заминали на запад съм чул за няколко милиона и миграцията продължава. При 300 евро заплата, в България има десетина милиардера. Организацията на държавата хич я няма.

33

Анонимен

преди 6 месеца

Предлагам тези тук които пишат глупости в коментарите да започнат някакъв бизнес и да плащат и по 5000 лв. заплати ако искат. Така отстрани е много лесно да се говори и плюе

32

Анонимен

преди 6 месеца

Стига с тва МРЗ, изкуствен праг. Трябва почасова ставка по сектори и нещата ще се наредят.

31

Анонимен

преди 6 месеца

Всяко вдигане на МРЗ повишава производителността на труда и действа добре на развитието на икономиката.

30

До 29

преди 6 месеца

Не си разбрал какво стана след 1989 година. Новопоявилите се далавераджии прибираха произведената продукция и изпразниха магазините от стоки. Сега далавераджиите са милионерите в България.

29

Анонимен

преди 6 месеца

ТИЯ ОБИКАЛЯТ ТВ ТА И САЙТОВЕ И ОБЕСНЯВАТ КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ ЩОТО НА ВИЖДАТЕ ЛИ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ВОДЕЛИ ДО КРАХ- ДЕМЕК НЕ 760ЛВ, 710, А МОЖЕ И ПО МАЛКО- А ИНФЛАЦИЯТА 39% НА ХРАНИ И 4 ПО ВИСОК ТОК ЗА БИТА ОТ ЯНУАРИ- КАКВО НИ ЧАКА С ЧЕРЕПИТЕ?!

28

Анонимен

преди 6 месеца

България се топи със всеки изминал ден и оборота ми спадна и спада драстично. Аз откъде ще намеря пари да плащам скъпия ток за бизнеса, по високите осигуровки за работниците и по високи заплати? Налага се да съкрата няколко човека.

27

Анонимен

преди 6 месеца

Няма такъв смях, в Германия минималната е 2000 евро и е на 2 часа път. Кой ще ви работи за 300 евро. Смешници.

26

Абе, тъпан

преди 6 месеца

Явно не помниш 1990 година, когато всички имаха пари, а магазините бяха празни, защото пенсионерите изкупуваха всичко, което видят през деня и едва не умряхме от глад.

25

Анонимен

преди 6 месеца

26 Ами нормално. Бизнеса е тук, защото плаща по малко за труд и данъци. Ако ще плащат като в Германия, ще отидат там. Най-малкото има инфраструктура и закони.

24

Анонимен

преди 6 месеца

Проблема не е в заплатата, а че държавата не произвежда нищо. Няма реална икономика. Върти се само някаква търговия и едни пари се прехвърлят от този към онзи, но не идват отвън. Изкуственото повишаване на заплатата не променя стандарта на живот, а просто числата на прехвърляните пари ще са различни.