20

Анонимен

преди 2 години

Интересно как преди 4 години един колега турчин си купи къща в Холандия за 200 хил евро, други колега пък си купи за 150 хил. евро. Големи къщи с двор, системи, термално отопление и т.н

19

До 20

преди 2 години

Така е, хубав четиристаен в София в момента е на цена от ?350 хил (на зелено) до ?450-?500 хил.направен (и евентуално обзаведен), без гараж (още ?20-?50хил) Хубаво жилище с гледка към съседната панелка или ЕПК и разбира се, великолепната софийска инфраструктура. Е не, благодаря, предпочитам да поживея няколко годинки под наем (?1200/месец за 200кв) където си поискам в София, отколкото да броя 1 милион за 4 стени и бонус никаква сигурност за бъдещето.

18

Анонимен

преди 2 години

Тъпите индийци и турци затова са превзели Западна Европа, и се връщат вкъщи само някои от по-старите, за да запалят фенер или да заколят някой *** и да похапнат. После се връщат в "недостъпните" си западни имоти.

17

аз

преди 2 години

нали затова развързаха кесиите банките, давай пари на ганята да се набърбальоква с кредити за по 30г, после реве - живота поскъпнал. затова да си стяга керпича на село и да бачка от уорк фром хоум.

16

Анонимен

преди 2 години

Ти виждаш по 100 хиляди, защото така ти изнасям такива апартаменти има чак в Люлин, двустаен, две кутийки от картон, това на запад даже не е апартамент.Аз гледам къщите и апартаментите по 400-500 хиляди евро, а и по 1 млн, има десетки, може би стотици такива обяви, порови се малко в сайтовете и ще ги намериш.

15

До 12

преди 2 години

Ето ти няколко идеи за спад - повече предлагане отколкото търсене породено от силно намаляващо население и силно увеличено предлагане (ново строителство). Бъдещи високи данъци за празни жилища (а такива само в София са 1/4 от всички). Неизбежно вдигане на лихвата,нали не си мислиш, че феномена с ^ето ти едни пари на заем, и след 30г ми върни по-малко^ е траен.Икономическа криза породена от здравната такава. Разбира се и политическа криза. Нека видя твоите аргументи за обратното.

14

Анонимен

преди 2 години

В наше село къщите по 5 бона но е 90% сиук си нищо не оставят по дворове

13

Анонимен

преди 2 години

Значи в топ 10 са Индия, Турция, България, Мексико, Румъния, Бразилия, Русия, Колумбия - все страни с голяма корупция.

12

Анонимен

преди 2 години

Само като погледнеш олющените бетонни koптopи и ти става едно инвеститорско на душата...

11

Anonimen

преди 2 години

Класацията очевидно говори не са достъпност на имоти, а за неатрактивност на имотите.А и в България има страшно много жилища и къщи, които се сравняват като цени с жилища в САЩ, Англия и Западна Европа, абсолютен нонсенс.

10

Анонимен

преди 2 години

Ами това се опитвам да обясня на *** от 5 години. Въпреки, че цените на имотите изглеждат високи, в процентово съотношение доходи, разходи, цена на имот, цените на имотите в БГ са едни от най-достъпните. Не виждам на този етап как е възможен спад на цените освен ако тренда не е глобален.

9

Анонимен

преди 2 години

Щом Индия и Турция за на първо и второ място, лесно може да си представим тази класация за какъв стандарт на живот е правена.Интересно няма ли някоя африканска държава в топ 5?

8

отСиднейАавстралия

преди 2 години

Не съм се разболявал до сега, работя диатанционо. Имаше 2 месеца локдаун наскоро. Това е от както има пандемия. 2 месеца до 10км радиус. Правих куп модификации и ъпдрейди по автоматика и е-байковете в гаража, яко бачкане. Като свърши локдауна скитах на нови уникални места. Не съм чел БГ новини, нямах време да си запълвам живота с талаш. Сега планирам нови маршрути и идва сезона за гмуркане в подводния свят и все по малко ще ме вълнува сухоземния свят. Поздрави!

7

Анонимен

преди 2 години

За българите няма апартаменти за другите нации в нашата държава има за нас има спин и болести да ровиме по кофите и да спиме по подлезите.

6

отСиднейАавстралия

преди 2 години

След Индия и Турция.... след като никой не се е засилил да купива имоти там, защо ще тръгне и в БГ да го прави? Да живее като Индиец? Да благоденства от бизнес климата? Шуробаджанащина до шия и мизерия в всичките и аспекти. Здравна система, съдебна... Не са парите така и не го разбрахте. Същите пари да зимам в БГ, дали ще напусна Австралия?

5

Анонимен

преди 2 години

А на кое място е по смъртност на населението?

4

Анонимен

преди 2 години

А на кое място е по ръст на населението?

3

Анонимен

преди 2 години

А на кое място е по брой консервирани празни жилища, служещи за касичка на партиици или антикварница на бaбички?

2

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Не мисля,че това е добра новина.

1

Анонимен

преди 2 години

Това трябва да мотивира и малкото останали с пари под дюшека да купуват веднага веднага ли?