60

Анонимен

преди 5 месеца

Докато повишат пенсиите за да стигат за един достоен живот, пенсионерите ще измрат...

59

Данчо от Елин Пелин

преди 5 месеца

То пък едни пенсии!?....По добре да не ги коментираме защото чак папагалите от Бразилските джунгли ще се научат да псуват

58

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен Ако искаме да получаваме редовни достойни пенсии,така или иначе вноските трябва да се вдигнат.Но същевременно да се упражнява контрол-дори и жесток,върху работодатели даващи пари отделно или невнасящи осигуровки на работника!

57

Анонимен

преди 5 месеца

До Кармен Златарева Потърсете архивите на фирмите,вижте дали имат правоприемници и тн.Най-добре е да се посъветвате с адвокат,ако не разбирате от тези неща.Пожелавам Ви успех!

56

Гроби Таласъмо

преди 5 месеца

Всичко под 1.500лв не е пенсия а подаяние и гавра с хората

55

Кармен Златарева

преди 5 месеца

Не ми признаха 12 год. стаж, защото някои предприятия не били сложили печати. Някъде обаче би трябвало да им се пазят адресите и НОИ да си направи справка....На никой обаче не му пука за теб.

54

Анонимен

преди 5 месеца

До пред пенсиониране Не са ти начислили половината заплата,а най-вероятно половината от това,което си получавал.Останалото под съвсем законна форма,ти се дава като разни бонуси към заплатата,върху която част работодателя не плаща данъци и не те осигурява! Това е стар номер на чорбаджиите-изедници! Не си първият,който не е знаел за тази схема,но всичко е законно.

53

Анонимен

преди 5 месеца

Мизерните пенсии са една от формите на геноцида, на който демократите подложига България след 1989 година.

52

КРАДЦИ И УБИЙЦИ!!!!!

преди 5 месеца

До КондофГЕНОЦИДА НА БКП-ДС

51

пред пенсиониране

преди 5 месеца

Начислиха ми само половината Работна заплата и ми казаха МНОГО ЩЕ ВЗЕМЕШ с толкова много трудов стаж и заплатата ми се изравни с тази на колегите без стаж! ЛЪЖЦИ!Цял живот си броях годинките трудов стаж и накрая ме окрадоха! ПРОКЛЯТИЕ ОТ БОГА!

50

Кондоф

преди 5 месеца

Чудо ли Е или магия .395 лв Е жизнения минимум. А един милион БГ пенсионери живеят със пенсия ДО....300 лв...ФАКИРИ.

49

УРАВНИЛОВКА

преди 5 месеца

До ЧИТАТЕЛ - кьоравите птички Господ ги храни! - не сеят и не жънат и пак се хранят.

48

УВЕЛИЧЕНИЕТО Е

преди 5 месеца

ДОКАТО ВСИЧКШ ИЗМРЕМ!!!!!

47

ЧИТАТЕЛ

преди 5 месеца

Пенсията не е социална помощ - всеки трябва да се осигурява, а не да крие възнаграждения.Защо има осигурителен таван? Всеки трябва да плаща върху това което получава, респективно всяка пенсия трябва да е толкова, колкото си внасял, без таван.Как да приравним пенсията на този, който е работил 20г., към тази на работилия 50г.?Ако някой изобщо не е внасял осигуровки, проблемът е изцяло негов, защо трябва да го мисля (без тези със здрв.прочини).

46

Анонимен

преди 5 месеца

С инфлацията, даже с намалели.

45

Анонимен

преди 5 месеца

Основното при размера на пенсиите е, че всяка година изостават от новите пенсии. Решението е ежегодно преизчисляване на всички пенсии с осигурителния доход за предходната година, но никой не смее да го направи. Сега говорят за преизчисление осигурителния доход от 2018 година, но той е много по-нисък от осигур.доход от 2021 година. Поне да го направят на база 2020 ходина или от юли 2020 до юни 2021 година.

44

Анатема

преди 5 месеца

С 0.20 стотинки са се увеличили.Как не ви е срам.

43

Анонимен

преди 5 месеца

ИМА НЯКАКВО ОБЪРКВАНЕ В КАТЕГОРИИТЕ, СТАЖА И ГОДИНИ- КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В НОИ.

42

на баба ви

преди 5 месеца

Аз ли съм *** ,но как да разбирам увеличението аз с 40г трудов стаж влачила децата по градини и ясли взимам 400 лв пенсия ,а комшийката ще взима 370 едвам събрала годините за стаж? По добре да мрем отколкото да ни се подиграват като раздават като на новогодишна томбола.

41

Анонимен

преди 5 месеца

За 10 год. се увеличили с 110 лв. Това е по 11 лв. на година. Гавра!А друго получават всяка година с хиляди левове бонуси, премии, 13-та заплата...ПП продължава със същата политика- отряза 120 лв. на пенсионерите.