40

хипопотам

преди 2 години

Стига тарикатлъци, осигуравал се на реална заплата или крил доходи - разликата е 20 лв, останалото в чекмеджетата на тарикат управниците. И какви са тия тавани - за едни има, за други нема, аман от ромски номера. При такава пенсионна система само *** може да внася осигуровки на реални доходи.

39

Анонимен

преди 2 години

До високПарите във фондовете не са в купюри или банкноти,а в дялове.Днес един дял струва 10 лв,а следни на борсови и спекулативни тарикатлъци,цената умишлено може да се понижи и става примерно 2 лева. И така за няколко години може да си внесъл много пари,а накрая получаваш един четвъртит с контрагайка!

38

Анонимен

преди 2 години

Административното увеличение на МРЗ и пенсии,както се случва през последната година,не помага на никого за да разполага с повече средства,а единствено надува инфлацията или поне отнема малко от нейната сила.При последните две увеличения на пенсиите Сачева и последнияПарламант,на практика се увеличават пенсиите на онези с най-малък или почти никакъв принос,към осигурителната система 14% и с около 2%,на онези,работили при вредни и тежки условия на труд!

37

процедурно питане

преди 2 години

а никой не говори за цените и инфлацията...

36

до 29

преди 2 години

Таван на пенсия 750 лева няма, има 770. По този повод боко ми дължи над 5000 лева от таван. Ти май не знаеш колко е сега таванът. По поведението и речника ти е ясно, че не си бил нито президент, нито магистрат, нито министър председател и човек отсписък, който не е ограничен от таван. Но ограниченията при хората могат да са различни.

35

Анонимен

преди 2 години

Трябва работодателите да не плащат на ръка и да осигуряват на истинската заплата.Да се повиши максималният осигурителен доход, не да ми хитруват бизнесмените, защото самного бедни.Без плосък данък! Има четвърто, пето и шесто.Никой не коментира вдовишките пенсии.Месеци се повтаря един"среден" процент за "увеличение " на пенсиите, даже спадна в един момент от12 на 8, нищо конкретно.Няма прозрачност.Разкекериха се да обясняват как да не се повишават доходите, защото икономиката била зле.

34

ДДРОнег

преди 2 години

Подигравка !!!___Но тази подигравка всички ни чака !!!

33

Анонимен

преди 2 години

Крайно време е да се въведе немския модел на собствена партида. Квото си внасял тва и ползваш. Не внасял-не внасял, всички в кюпа и лапат.

32

Анонимен

преди 2 години

Пенсии за старост не трябва да има. Щом не си бачкал /официално де/, няма пенсия. Много хора бачкат нелегално, имат големи доходи но не се осигуряват. Що утре да вземат пенсия?

31

До 37

преди 2 години

Ахаааааа, искаш да се осигуряваш на минимална работна заплата,а пенсията да не е под 1000лева? Браво бе!

30

Анонимен

преди 2 години

Настояваме за пенсията за пълен трудов стаж да не е под 1000 лв. Социалната пенсия да не е по-малко от прага на бедността - 500 лв. за 2022 г. Ако новото правителство не направи това от следващата година излизаме на протести. Вече не вярваме на празни приказки. Искаме действия. Стига са ни лъгали!!!

29

Шах

преди 2 години

Водят се 2 040 000 .Реално са 1450 000.

28

Диана

преди 2 години

Според мен, никой у нас не трябва да има пенсия по-ниска от жизнения минимум + 100лв. най-малко отгоре след този преход на БСП! Нека вземат парите за това от средната класа сега, щом са толкова умни! Ще ги вземат ама на тананайки - тази средна класа у нас се нуждае от нови помощи, нов биберон.Този път ще вземат тези помощи от всички у нас, явно..Така "помага" БСП! А това, че хора без крака живеят с 120лв. няма никакво значение..Те не са опасни за БСП, няма как да ги подгонят, значи..Трагедия сме

27

Анонимен

преди 2 години

Преди да сдаде властта преди 12 години,БСП вдигна всички пенсии с 10% и тогава Боко каза,че пенсионерите са му изяли бюджета.От тогава той им яде от пенсиите,ама нека,да им дойде акъла,че толкова години са гласували за него.

26

Анонимен

преди 2 години

Трябва да се срамуваме въобще да говорим за повишени пенсии.Това е позор за всички управляващи до сега и най-голям за тези от последните 12 години.Подложиха хората на геноцид,докато пълнеха чекмеджетата с пачки и злато.

25

Диана

преди 2 години

До анонимен12 Ей, смеш.ко, не може цял живот да гледаш децата си...Знаеш какво е това сива икономика? Работят хората на пълна пара, плащат им пари, но не съществуват по регистрите - нито фирмите ги има, нито соц. осигуряване, нищо..А знаеш ли колко години продължи сивата икономика у нас - до сега! От 1990 до сега има фирма в сивата икономика и тези хора, които работят там няма да имат никакъв стаж за пенсия или осигуровки..Това го направи БСП прехода за да създадели средна класа у нас-БСП ВЪН

24

черния

преди 2 години

До УточнениеТо са видя кой увеличаваше заплати и не пипна цените. Кой строи магистрали, пътища и водопроводи и кой само унищожава. Хората виждат и знат как ще гласуват. За празни ообещания и десеторни цени, няма кой да ви трае!

23

висок

преди 2 години

Хо интересно е да напишете какви пенсии получават осигурените н ЧПФ!!!! За осигурените в РРФ не получават нищо, държавата им плаща пенсиите. А от УПФ колко са "вторите" пенсии??? Защо никой не коментира как в партидата на една жена родена след 1959 г има внесени общо 16 000 лв, а в момента наличността е 3400 лв?

22

висок

преди 2 години

Пенсионирах се при таван 750 лв, сега получавам 1560 лв! Слава на ББойко!

21

аз

преди 2 години

Това реклама на ПП ГРОБ ли е? защото не прочетох с колко се е повишила цената на потребителската кошница