201

Анонимен

преди 1 месец

Ей там е главният проблем на много от съвременните българи - непознаването на морално-етичните норми. Тотална деградация и липса на социална култура. Да живее профанизацията! Иначе, всички са "чели" Конституцията и се оправдават с нея....

200

DDD

преди 1 месец

Боже, какви морални-етични норми, какви 5 лева? Заради нарушени правила във Фейсбук могат ЕДИНСТВЕНО да те "БАН"-нат. Казано на достъпен език - да ти блокират профила, и НИЩО ДРУГО! От кога точно ДАНС, НСБОП, или която и да било друга организация в България има право да ме арестува за изказване на лично отношение или мнение? По КОНСТИТУЦИЯ имам правото да изказвам СВОБОДНО личното си мнение! Защо ли още не са ме арестували и мен? Прочетете я най-после тая Конституция, преди да пишете глупости!

199

Анонимен

преди 1 месец

DDD, Отново и за последно - човекът от статията е задържан не заради мнението, изказано в личния му профил. Никой не оспорва това негово (и твое) право. Мярката срещу него е за нарушени морално-етични норми. Това е едно от правилата, които всеки се съгласява да спазва, когато се регистрира в подобни платформи. Но чукча - писатель, чукча не читатель. Между другото - да не ти дава Господ да "чупиш" някого от дела.....

198

DDD

преди 1 месец

И къде точно пише, че Фейсбук профилите се явяват ОБЩЕСТВЕНА медия по смисъла на НК? Аман от самоуки "ЮРИСТИ"! Много, ама наистина МНОГО искам някоя ДЪРЖАВНА институция да ме арестува заради изказването на това ми конкретно мнение! Ще ги счупя от дела! Единственото нещо, което може да ми се направи дори и в този форум, е, по някаква криворазбрана ценностна система да бъда "БАН-нат" за определено време!...

197

Анонимен

преди 1 месец

Скъпи анонимен DDD,Личният профил във Facebook не е личен дневник, стоящ в чекмеджето и четен само от пишещия в него. Faсebook e обществено място за комуникация и написаното в него става достояние на широк кръг читатели. Като такова то влиза в категорията масмедии подлежащи на спазване правила, различни от тези за писане в ученическа тетрадка.Образовай се! Аз съм го направил доста отдавна.

196

DDD

преди 1 месец

И пак ще го повторя: във ЛИЧНИЯ си профил във Фейсбук мога, и ще напиша своето ЛИЧНО мнение за каквато и да е тема, каквото и да е то, и НИКОЙ не може да ми отнеме това право! Ако ще и на "маймуница" да го напиша! Нямам право да насаждам омраза, да подтиквам към насилие или престъпления, ако се изказвам по какъвто и да било начин в ОБЩЕСТВЕНИТЕ медии! Никой не може да ми забрани да обичам или мразя някой или нещо,стига да не го изразявам публично! Фейсбук профила си е мой личен!

195

Бунгур

преди 1 месец

Ако го нямаше това безмислено островче и тази безмислена мантинела всичко щеше да се размине благопололучно.Пътища убийци бол в БГ.Всичко друго е следствия,а не причини.

194

DDD

преди 1 месец

До Анонимен 193: Скъпи анонимен приятелю, къде ти се привидя престъпление? Поне прочети до край това, което съм написал и го осмисли, преди да опонираш!... Пак ще го обясня специално за теб: ако така набеденият "нарушител" се беше изказал по някоя НАЦRОНАЛНА медия (радио, телевизия и т.н.) и не е спазил добрия тон, е едно, НО, каквото и да е написал в личният си профил във Фейсбук е коренно различно нещо!!! НИКОЙ по Конституция не може да възпрепятства изказването на ЛИЧНО мнение! Образовай се!

193

Анонимен

преди 1 месец

Ами публикувайте какво е написал, та и ние да преценим, аджеба за арестуване ли е или за похвала!

192

радевщина в действие

преди 1 месец

ПОЧНА СЕ !!! Очаквайте скоро Белене и Скравена да отворят врати за неблагонадеждните !!!!

191

L

преди 1 месец

Е така , простащината на тоя наерод трябва да се озаптява , демокрацията не е всеки да си прави каквото иска.

190

Анонимен

преди 1 месец

До DDDПрестъплението е в НАЧИНА на изразяване на това мнение. Език на омраза, език на улицата, език на профана. Кога успяхме толкова да изпростеем, бе, българи?! Маса народ, с измамно чувство за недосегаемост, ежедневно пълни чатовете с гадости и простотии. И тази профанска гордост, че сме първи в Европа по ред важни показатели.... Срам и позор!

189

Анонимен

преди 1 месец

До 180-МИ ТЕ МАКЕДОНЦИТЕ С КОИ ЖИВЕЯТ ДОБРЕ - ОТ ВСИЧКИ ОКОЛО ТЯХ ТЪРСЯТ ДА ВЗЕМАТ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ТЯХНО.

188

DDD

преди 1 месец

До Анонимен 191: Конституцията е ВЪРХОВНИЯТ закон на една държава! Всички останали закони, подзаконови актове и предписания, в това число и Наказателният Кодекс, се подчиняват на принципите, заложени в същата тази Конституция! По-просто казано - ако "арестуваният" беше се изцепил в национален ефир - добре, попада под действието на НК за насаждане на омраза... Но той е изразил ЛИЧНОТО си мнение на ЛИЧНАТА си страница във Фейсбук. Та къде тук точно е престъплението?

187

Анонимен

преди 1 месец

до 191-Ми те "македонците" открито и чрез МЕДИЙТЕ говореха със омраза срещу нас.

186

Анонимен

преди 1 месец

СИГУРНО Е КАЗАЛ НЯКОЯ ПРИКРИТА ИСТИНА. ДО СЕГА ИМАШЕ ТОЛКОВА ПИСАНЕ И КОМЕНТАРИ, НО НЯМАШЕ АРЕСТУВАНИ.

185

Анонимен

преди 1 месец

До DDDА какво ще кажете за Наказатерния кодекс? " Материалите са докладвани в СРП за извършено престъпление по чл. 162 от НК - проповядване на омраза, основана на народност, чрез информационна система."

184

DDD

преди 1 месец

Конституция на Република България, член 39, алинея 1: Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. Член 37, алинея 1: Свободата на съвестта, свободата на мисълта и ... са ненакърними. Член 38: Никой не може да бъде преследван и ограничаван в правата си поради своите убеждения... Няма да е лошо, представителите на "силовите" структури да се научат да четат и мислят, преди да действат!...

183

DDD

преди 1 месец

Дайте да си го признаем най-после - тоталитаризма още не си е заминал, колкото и да се пънат да ни го втълпяват милите ни управници!... По отношение на "свободата на словото" е същото, както по бай Тошовото време!... Всичко и всички в тази територия се следи и слуша!... Без правоимащите... Те и на полюцайчетата им слушат телефоните, ама не си го признават! Понякога имам чуството, че живеем във филм - "1984" по книгата на Джордж Оруел...

182

Анонимен

преди 1 месец

Държавното хрантутник на заплатата която идва от частният сектор с работещи хора освен да репресира то друго не може Казвам работещи, защото държавният сектор някога не са били работещи или изкарващи и един лев Парите им идват само от рекет и грабежи към частният производствен сектор,който им плаща заплатите.Държавата е вид бирник и обирджия на вашият честен труд.В случая репресията е срещу свободното мислене.Не мисли много казва бирникът иначе ще ви прати боб,денс или каскета.