28

А дали

преди 2 години

Не е возил този автобус туби с гориво - за по-евтино. Как така се е взривил и е изгорял за минути??? Някой проверява ли това? Или пак БГ ще е виновна?

27

Марси

преди 2 години

Този декан говори абсолютни глупости! Възмутен съм!!! Да отиде в САЩ и да види ,какво значи мощни автомобили и как се кара с 55-60мили/ч помагистрала с перфектен асфалт и маркировка! Това ,че един автомобил има възможност да поддържа 200км/ч не значи ,че като е на магистрала трябва да се движи с тази скорост! Има си ограничения ,които трябва да се спазват! Защо в БГ се нарушават законите и няма последствия е друга тема!

26

Алекс

преди 2 години

Новите и мощни автомобили на таблото имат скоростомер и могат да спазват ограничението на скоростта в съответния участък.Навсякъде по света има пътища,които са строени преди години.

25

Анонимен

преди 2 години

От манипулативна та Нова телевизия, пак излъгаха. Съобщиха, че тая година броят на жертвите по нашите пътища е над 500, а всъщност броя е към хиляда. Предимно млади хора в изчезващата ни нация. Всяка година сме първи, като втория след нас е на половина, а отличниците с 1/10-та. Причините са липсата на контрол: при курсовете, в пунктовете за преглед, в строителството и ремонта, по улиците и магистралите, при пътните знаци и маркировката.Липсва контрол, за да могат едни хора да си крадат на воля.

24

Анонимен

преди 2 години

Моите съболезнования на роднините на починалите, лека им пръст на починалите. Мен лично втори ден сърцето ме боли , очите постоянно ми се насълзяват от ужаса , виждам малки деца в огъня. Аз имам малко дете и все едно него виждам там. Пътя не е виновен, търси се в грешна посока. Да се отговори защо автобуса се запали и защо горя така бързо , че никой не успя да се спаси. Аз съм морски капитан, 20 г всяка събота сме правили пожарни тревоги и винаги се е мислело за пожар и как да го избегнем.

23

До 24

преди 2 години

Не знам кой е мафия, но магистралата е строена при НДСВ, а лентата е рязана от Станишев. Защо и до днес няма документи> Защо будната съвест Йончева не разследва пътищата строени по това време? То и Чирпан - Стара Загора се със същата история

22

Кой

преди 2 години

КОЙ ПРОЕКТИРА ОТБИВКА С МАНТИНЕЛА ПО СРЕДАТА НА ПЪТЯ??? ШОФЬОРЪТ Е КАРАЛ СЪЩО ТВЪРДЕ БЪРЗО ПРИ ДРЕБЕН ДЪЖД С МОКРА НАСТИЛКА, през нощта..

21

Майна

преди 2 години

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ПРОЕКТАНТЪТ ИМА ВИНА / ЗАРАДИ ИДИО.ТС.КАТА ОТБИВКА И МАНТИНЕЛА ПО СРЕДАТА НА ШОСЕТО/ , НО И ШОФЬОРЪТ НЕ Е НЕВИНЕН ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ 3 *** НЕГОВИ КОЛЕГИ СА МИНАЛИ БЕЗ ПРОБЛЕМ ПО СЪЩИЯ ПЪТ И СЪЩОТО ВРЕМЕ.

20

aa1830

преди 2 години

На доцента ще кажа че и преди 20 и преди 50 години не е нужен никакъв срандарт за да е напълно задължително да има ясна видима маркиривка, знаци както и че е пълно безумие тази мантинела стърчаща като вилица посредата на пътя и то точно след завой!

19

Анонимен

преди 2 години

От коментар 20 изядох една нула не 6500 а 65 000 ЕВРО.

18

Анонимен

преди 2 години

Магистрала Струма, Лот 0 Даскалово -Долна Диканя. Проектирана е при управлението на СДС-Иван Костов от 1998 до 2001 години. Строителството започва през 2002 при управлението на НДСВ+ДПС и завършва при управлението на НДСВ+ДПС+БСП. Отсечката е пусната е в експлоатация през 2007 година, но с ограничение до 90 км/час, заради липса на акт 16, поради разминавания в кадастъра и плановете на поземлените комисии. През 2013 вдигат ограничението на скоростта на 120 км/час. Нормите са от преди 23 години.

17

Анонимен

преди 2 години

До Stoyanov...Ти мислиш ли че автомобил който струва 6500 евро ще го уплаши един удар отзад. В това купе съм най защитеният вид на планетата. При удар от която и страна да е изкачат 15 въздушни възглавници това нее обикновена кошница. Изглежда не си запознат с технологиите на Мерцедес. Все пак ангела ми хранител трябва да е наблизо. Вдигнали 250 км ще го изгубя.

16

Анонимен

преди 2 години

Стига сте се самобичували,Струма не била качествена,вярно не е идеална ама не е и крайно лоша,при подобна авария на автобус направен на ГСМ качеството на магистралата не е определящ фактор!

15

SHEFA

преди 2 години

ЗНАЧИ НЕ СМЕ СТРОИЛИ МАГИСТРАЛИ А ГЛАВЕН ПЪТ А.1 ПО ЗАКОН ЗА ДП.

14

MaйMyнaтa

преди 2 години

До 13...Движението на света, няма нищо общо с бог. Но ти, и много други сте си эаблудени.

13

да

преди 2 години

Този участък НИКОГА не е отговарял на никакви изисквания. Още строителството му е незаконно защото няма ОВОС, а има и проблеми с отчуждаванията. Освен това двата завоя малко след местопроизшествието са по-малък радиус от минимално изисквания за магистрала.

12

Анонимен

преди 2 години

До Stoyanov ......за 150 години са проектирани ....

11

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Демократите сринаха България от 1989 година ,до днес !

10

Анонимен

преди 2 години

Това е знак от БОГ, че цялата ни работа е калпава, и се изискват радикални промени! Жалко че, знакът трябваше да бъде съпроводен с жертви, но БОГ е решил, че така повече ще успее да ни събуди.

9

Доктор Сър Пичук

преди 2 години

При катастрофа със замесен автобус и мантинела виновни са мощните коли разбира се. И когато хората умират от ковид ваксините виновен е мръсния въздух. Настоявам за въвеждане на зелен сертификат за редакцията - хем ще сте защитени от вируса, а ние ще преборим фалшивите новини...