48

Найден

преди 2 години

Покупката на имот на тези цени не е никаква инвестиция а пари хвърлени на вятъра

47

братчед

преди 2 години

Братчедите от село сабират багажа и идват у градо, едно село в един празен блок- живеат докат откачат тока после сменят блока, хапартаменти бол.

46

Спец

преди 2 години

Следя пазара от доста време. Истината е, че каквито и лобистки статии да пускат, в момента не е добре да се купува. Балонът е много надут и според мен от януари ще започне да се пропуква с вдигането на банковите лихви. Много пишман инвеститори ще осъзнаят, че не могат да обслужват ипотеките си и ще са принудени да разпродават. Това ще свали цените, а може и да предизвика лавина надолу

45

Ромите

преди 2 години

Са потенциалните наематели. Пейзаните станаха граждани.

44

Анонимен

преди 2 години

Най-дълбоката пропаст била финансовата

43

Анонимен

преди 2 години

Купуване само на ново и полуготово (поне акт 15) на по-изгодна цена с цел живеене (ако нямаш друго). Всички други "инвестиции" в имоти за даване под наем са непечеливши, дори за София. Апартамент за поне 300 000 лв. как се плаща от 500-600 лева наем при теглене на кредит? Лихвите по кредити яко нагоре скоро и няма да може да плащат "инвеститорите". Догодина новото ще позадържи цените, а старото поне с 20% надолу ще стане. Толкоз от мойта кристална топка.

42

Анонимен

преди 2 години

Истината е , че тези които купиха през последната година , вече усетиха , че се набутаха .

41

Gims

преди 2 години

До 40 АнонименИ аз това им думам, лоша сделка е да купуваш на тези нереалистични цени. Имот в София няма как да ме накарат да купя, мога да си го позволя, но е нерентабилна инвестиция.Инвестиция в имоти и не само се прави в страна с нисък % безработица и демографски ръст.В България може да се инвестира в имоти свързани със балнеолечение, медицински услуги, но експлицитно свързани с чужди здравни каси.

40

Анонимен

преди 2 години

Само като погледна снимката и ми се повдига , какво остава 5 лева да дам за подобен имот .

39

Анонимен

преди 2 години

Българина най много се опасява да не настине и да не се мине ...С тези цени на имотите , определено се минава .Предстои да паднат цените и то с много .Писах това още преди 6 месеца , че след Нова година започва корекция на цените и много имоти масирано ще излязат на пазара .Приятелски съвет - не купувайте !

38

Работата е зле

преди 2 години

Появят ли се такива статии, чрез които се лобира за покупка на имот, трябва да знаете че сектора е на издихание! 31.12.2021 изтича банковата ваканция, изтича пазенето на потребителите от високата цена на тока, газта и др. енергийни източници, на всички е ясно, че 2022 ще започнат да се вдигат банковите лихви, които са сложна лихва и 1% вдигане се отразява от 200 до 1000 лева към вноската в зависимост от големината и! Един трус на борсата и ще изчезнат за миг всички напечатани милиарди и крипто!

37

Taню

преди 2 години

Не спреха тия статии за харчове за панелки, ей... По принцип, няма лошо, но в момента е един балон и тотална лyдница, съжалявам искрено провaнсърите, дето се цанят за бaнкови роби. Преговаряйте изтощително, това е моя съвет!

36

Анонимен

преди 2 години

В софия над 30% от жилищата са необитаеми, в провинцията са повече, казвам го като човек участвал активно в преброяването и занимаващ се със статистика и демография.

35

Анонимен

преди 2 години

Никой не може да ви попречи да се набутате ............

34

Gims

преди 2 години

Бедни ми български сляп народе(не се отнася за всички), никаква нула не съм забравил. Излезте от конокапаковото си пространство и ще намерите много информация.Живот и здраве на всички

33

Соц архитект

преди 2 години

истинският бум и криза ще настане когато започнат да падат панелките, а това настъпва със страшна скорост

32

знаещ

преди 2 години

До Анонимен ами то и ФЕД в САЩ печата долари като за последно след 2008 год. насам и особено 2020 заради короната, ама да си забелязал долара да се срива? Помисли, помисли и ще се сетих защо имотите в София няма да поевтиняват

31

амиии

преди 2 години

До Gimsда не си забравил една нула след цената във Франция, която назоваваш :)

30

Анонимен

преди 2 години

Каква инвестиционна цел.....Всеки втори иска да отдава под наем,но вече няма на кого.Блоковете стоят тъмни от година,две.Балона се накланя здраво надолу.

29

Анонимен

преди 2 години

Правилния имот е този при който плащаш жилищна площ. Не новото строителство, където по нотариален акт е 115кв ама жилищна застроена площ е 67кв остналото са прилежащи части. В моя апартамент - 90кв тухла с 40см дебели стени има 90кв жилищна площ и е записан в нотариалния колко кв е всяка стая, не тези глупости в новото, където имаш стаи по 10кв. 10кв ми е банята. Какво ще сложиш в стая 10кв? Хол 30кв ама с неправилна форма и 10кв стаи.