4

Реално погледнато

преди 2 години

След Брекзита потока студенти им секна (преференциите ит т.н.) и сега ще видят кон боб яде ли!

3

Анонимен

преди 2 години

Най доброто образование в Европа е във Франция неслучайно всички математици са от таю и в Русия неслучайно всички постижения в математиката през последните 50 години са от Русия

2

Анонимен

преди 2 години

Завършил съм Япония (преди 90-а, да можеше и без връзки) и САЩ преди доста години и съм на мнение, че английското образование се преувеличава! Едно от най-добрите в Европа е в Швейцария специално ETHZ винаги са в първата десятка - знам от личен опит, за да избягваме безмислени дискусии! Добра образователна система имст и австрийците, също и германците в този ред! За шведите, норвежците или датчаните не знам, но имат доста интересни научни приноси!

1

Анонимен

преди 2 години

Проблемът не е толкова в ниското заплащане в учебните заведения, колкото в разликата в сравнение с "практиката" и "бизнеса". В следствие на което се наблюдава изтичане на мозъци по посока бизнеса. И в крайна сметка студентите не получават най-доброто възможно образование. Завършващите често ги назначават на по-висока заплата от професорите, което за много преподаватели е демотивиращо. То и тук е така, но заплащането и на едните и на другите е от друг порядък, разбира се.