26

Анонимен

преди 2 години

Да са им честити на австралийците американските ментетa подводници. Да живее вечна Франция! Шампанско!

25

Юрий Дудински

преди 2 години

Заглавието не визира, че има подводници от неметали, а че част от щатските подводници са направени от калпав метал. Просто преводът е от гугъл преводач. А относно корупцията, тя е неделима част от капитализма.

24

Фастер

преди 2 години

Защо не си извадиха Курск ,като са толкова велики промьишленики!Баси и простотията !

23

Анонимен

преди 2 години

До xaxsasбв.....Абсолютно прав си за руското металознание и металургия. И за подготовката, която дават на студентите. Когато по прериите са топуркали огромни стада бизони, в Урал разни "промышленники" са създавали страхотни стомани. Разгадали са и тайната на древния "булат". Затова днес руските подводници държат всички рекорди, като мисля, този за дълбочината на потапяне най-много пасва на темата!Е, част от подводниците им са не от стомана, а от титан, но това е друга тема.

22

До Сата НАТО

преди 2 години

Далеч си от истината. Щатите заложиха на свръхскъпите си кериъри, разкарват ги по океани и морета да плашат. Оказа се, че тези огромни железа могат да бъдат уязвими от дребни корабчета, като руските ракетни катери тип Буян и Каракурт. С по 800 т водоизместимост и две ракети "Калибр". Или от подводници от всички класове - от гигантските ядрени до свръхтихите дизелови тип 636. Скоро руснаците ще изкарат новите тип "Хаски". Янките се изложиха и с есминеца "Замволт"- спряха производството му на 3 бр

21

Края на запада

преди 2 години

Щото става дума за много, ама много пари! Натискали са я - фалшифицирала, нас ни натискат - ваксинираме се... Така стоят нещата в западната култура.

20

Анонимен

преди 2 години

Хванали някого по случайност, а производителите го правят, защото имат нужда от пари, системата е такава. Единствени в досегашната история в бившия вече СССР си позволяваха да правят по здраво от колкото е нужно по документи и накрая фалираха. И ние бяхме така, и по старите помнят. Скоро ползвахме едни стари български винкели, уж 40х40х4мм но измерих един с шублера, той дебел 4,25мм. Я сега намерете някъде дали има и 4мм

19

Анонимен

преди 2 години

През последните 30 години "качество" е *** дума - работи се по китайски маниер , всичко е долнокачествено , но пък скъпо ... Накрая ще платим ужасяваща цена за това ...

18

Анонимен

преди 2 години

Хм,странно малко коментари?Вчера статията за хиперзвуковата ракета на русите,която не достигнала предвидените 5Мах.а "само" 4!!(скороста на звука)-100 коментара плюеха руснаците :)Няма го "лауреата" с димящия Кузя,няма ги "***"/"боярщници" и т.н.?Айде бе,няма ли да пишете че не правят коли/хладилници и т.н.?Само за инфо-маневриращ проектил с скорост 4Мах е сигурна гибел,към каквото и да е насочен!Колите ще им ги носят на ръце,хахаха!30г.калпави метали в подводници-не е истина!

17

Анонимен

преди 2 години

Кремиковци означаваше Суверенитет, затова го срутиха. В съвременния свят ако не можеш да си произведеш арматурното железо и ламарината за покрива, си нула. Какво остава за едрогабаритни отливки, корпуси на машини и прочие.

16

Сата НАТО

преди 2 години

Хайде не се радвайте толкова. Това, че някой е търсил и намерил под вола теле не значи, че Щатите не са, а и най-вероятно ще останат, най-силните ВМС в историята на Света.

15

Анонимен

преди 2 години

А после ХЕИ ни гони за фалшиви зелени сертификати. Я да погнат янките малко. Каква е тази стомана от друга несертифицирана марка.

14

xaxsasбв

преди 2 години

Кремиковци беше много силен завод, жалко, че го подариха на парашутиста Томов, който нищо не разбираше ни от металургия, ни от търговия с метали. Нормално за незапознат с работния процес. В годините след Митал, Кремиковци бе оставен на самотек и генерираше печалби под ръководството на истински металурзи. Жалко, че Ботко пожарникаря също не разбираше нищо от политика и затри едно от най-силните пера на българската икономика. Не им се сърдя, толкова си могат.

13

Анонимен

преди 2 години

Част от US подводниците от метал,другата част от дърво ли са?

12

xaxsasбв

преди 2 години

В САЩ мегалургията е много охлювска. Баща ми работеше в Гардо Америстийл в Нъ Джърси и напусна защото това там на фона на 10 години стаж в Кремиковци му се струвало като да го върнат в детската градина. В този ред на мисли е нормално да се фалшифицират документи за качество. Имат желание, но следват твърде сляпо наръчници, следствие на липса на добра теоритична и практическа подготовка. И до ден днешен училите в МИСиС 80те и 90те са металурзите с най-богат опит и познания в областта на металите.

11

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

БНА да си вземе бележка. Предполагам,че всенеидещите заръчани от престъпните ГЕРБ самолети са направени от кашкавал втора употреба.

10

Анонимен

преди 2 години

q vij ti otkyde ide korupciqta

9

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

След този ужас,който,не без съучастието на руснаците,американците наложиха в глобален план...Аз наистина не разбирам,защо Китай просто не взривят САЩ. Друг сценарий,който би ми харесало е виетнамците да ги превземат със салове. Сто процента сигурно е,че са в състояние. Съединени Аварски Щати. Убийци!

8

Господи прости

преди 2 години

Варел от Самоковска тенекия....С екипаж от 1/3 трансджендъри. Една трета от X пол. А останалите 36 различни ЛГБТИ общества. Майко мила....и тези ще ми плашат Русия с война !?

7

Анонимен

преди 2 години

Ако не стават за високите изисквания на Пентагона, вместо за скрап дайте някоя подводница, ако не за друго, поне ще ни завиждат сърби и македонци.