59

Кръстьо

преди 2 години

До Ервин РомелЗагубите на Германия и на СССР се различават с около 1 милион човека и то заради концентрационните лагери. Нито германците са били толкова яки, нито руснаците - толкова безумни.

58

Наполеон-Йена

преди 2 години

До днес срама от безусловната капитулация тежи като воденичен камък върху вратовете на немците. Франция и Англия са победителки в две световни войни, а от Германия не остана камък върху камък, яд ли ви е немчyги и немчoпoклoнници. Франция и Англия загубихи битката, но важното е кой спечели войната защото накрая Англия и Франция си развяха знамената над руините на Берлин

57

Наполеoн-Йена

преди 2 години

До Ервин РомелСтрахливите нeмски гeйoвe ги вадиха скрити из канализaциите на Сталинград, всичките напълнили гащитe. Немския войн е силен само срещу беззащитни жени и деца и затова е загубил всички войни.

56

До анонимен 55 /2/

преди 2 години

...имали в този момент възможност и са предложили на Иньоню. А иначе, както знаем, границата на сферите на влияние Чърчил е надраскал на една салфетка! Така ние избегнахме ново турско робство, гражданска война и статута на победена страна през ВСВ. Ако славната ни армия не бе се била с хитлерова Германия, ако не бяхме дали 30000 свидни жертви, гръцките граничари от вишките на десния бряг на Марица щяха без бинокли да гледат движението по улиците на Пловдив и Пазарджик!Руснаците ни обявили война!

55

До анонимен 55

преди 2 години

Хкремент смачкан, сега ме ядоса! Всички знаят на коя дата СССР обяви война на Царството. Червената армия влезе и бе посрещната с цветя и бъклици, но не тръгна към София, а се устреми по суша, вода и въздух към ТУРСКАТА граница. Там бяха струпани няколко дивизии, готови да влязат в България. Щом видяха руските войски, си подвиха куйруците и бързо избягаха! Всичко това - благодарение на негодниците от последните ни две правителства, които преговаряха с англичаните в Кайро да ни окупират! Те не са

54

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 44-----Тупица, Сталин не е имал нито един имот, та да има наследство! А и защо му биха били нужни имоти? Цялата страна е била негова. Ама ти, нали си гнидичка, разсъждаваш в своите категории!

53

Мъка !

преди 2 години

Каква мъка ! Горкото момче ! И не може да изтреби още 20 милиона руснаци за отмъщение!

52

Анонимен

преди 2 години

До Ервин Ромел....Ти си воин, отличен смел воин, но защо се подчини на Хитлер и си тегли куршума? Знам достоверен случай, в който избягал от плен немски офицер се сприятелява с руски офицер в Германия след войната, водени от общата любов към водката. Немецът казал:"В тази война само ние и вие бяхме войници, останалите бяха Scheisse!". А ти, присвоилият си славното име, прочети "Hunting Rommel", има я на български, но не помня заглавието!

51

До анонимен 66

преди 2 години

Слабо-умни драскачо, Сталин може да е жесток, параноик, но е изключително интелигентен и в никой случай не е алкохолик. Пиел е малко вино, като е наливал в чашата си едновременно "Твиши" и "Киндзмареули". Хитлер е бил абсолютен въздържател, а Уинстън Чърчил, лорд Честърфийл е пиел здраво едно калпаво уиски и вино, като си е доставял често "Мелнишко". Япония не е влязла във война срещу СССР главно, защото добре е разбрала урока при Ханко и Халхин гол!...Научи български -6 грешки на 5 реда!

50

haha

преди 2 години

Надявам се да затворят стенвестника ви... Вие позволявате откровенни фашисти да пропагандират идеите си, и триете всеки един който не е с фашистки уклони.

49

Анонимен

преди 2 години

До Христо ХристовГлупака Сталин до последно снабдява Хитлер с ресурси, слабоумния алкохолизиран параноик избива или изплаща в ГУЛАГ почти всички свои висши военни в навечерието на войната, в резултат армията му е дезорганизирана и буквална пометена от вермахта. Това което спася алкохолика е отказа на Япония да го нападне в далечния изток, защото те са ангажирана най-вече във войната в пасифика.

48

Анонимен

преди 2 години

На 5 септември СССР обявява война на България. Три дни по-късно, на 8 септември 1944 г. войските на 3-и Украински фронт навлизат в България и я окупират. Те не срещат съпротива, тъй като такова е разпореждането към българската армия, издадено от Министерството на войната още на 6 септември 1944 г.

47

Анонимен

преди 2 години

Нямам отговор на моя въпрос (най-накрая тук) ......... към Христо Христов до "През 1943та година откреха Втория фронт в Нормандия" -------- Ц. 6 Юни 1944та е Д-дей. Аман от неграмотни и лъжливи евроатлан-тичерски тро'лове."" --------------------------------------------------------- А на коя точно дата СССР обяви война на България и ни нападна? Според грамотните и русофилистични тро'лове. Че такива факти не сме учили по ком./соц. време!

46

а стига бе

преди 2 години

Няма къде да живее, но има прес-аташе...

45

Ервин Ромел

преди 2 години

Германския войн се доказа в битка, макар че бе многократно превъзхождан в човешки материал и ресурси и водеше война на три фронта (Изток, Запад, Африка) срещу цял свят. Германския войн успя да нанесе многократно по-големи човешки загуби на съперника. Германия загуби войната, но с високо вдигната глава. Французите и британците спечелиха войната (на листчето пише, че са със статут на победители), но заради позора при Дънкирк би трябвало да забият нос в земята и да си мълчaт.

44

Анонимен

преди 2 години

Хищническата природа на СССР/Русия няма да й даде мира докато не върне цяла Източна Европа под съдpания си ботуш. Сталин-кopмчиятa на народите е любимец на руснаците, а Путин е поредното психoпатчe припознато за баща на москoвитите.

43

Анонимен

преди 2 години

Тези двамата от клона какво общо имат със Сталин?

42

Случаен минувач

преди 2 години

Добре де, защо един алжирец е правнук на Сталин? Нещо не разбирам.

41

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 43.....Да бе, САЩ и Британия победиха Германия! Особено редни Райън! Пътят на огромните им войски бе омазан с фекалии от страх и покрит с позор! Ардените, където фрицовете им изнесоха лекция как се воюва, битката за Монте Касино, което превзеха след унищожителни бомбардировки, Готската линия. Виж жертвите на Източния фронт и ги сравни с тези на Западния! Даже вчера по History отдадоха нужното на Червената армия, а наш Гульо се прави на по-католик от папата!

40

Анонимен

преди 2 години

""Христо Христов: "През 1943та година откреха Втория фронт в Нормандия" - Ц. 6 Юни 1944та е Д-дей.Аман от неграмотни и лъжливи евроатлантичерски тро'лове."" ------------------------------------- А на коя точно дата СССР обяви война на България и ни нападна? Според грамотните и русофилистични тро'лове. Че такива факти не сме учили по ко./соц. време!