8

Анонимен

преди 2 години

А ваксинирани ли са?

7

SSudan

преди 2 години

В момента съм в Южен Судан, наистина ситуациата е трагична. Тъй като продължителността на живот е кратка, никой не помни такива наводнения. Не пожелавам на никой да живее в такива условия, глад и мизерия. WFP и другите организации доставят храни и материали, даже и от въздуха, но е крайно недостатъчно. Както Ковид така и климати1ните промени са един голям балон с целенасочени действие, но това си е мое мнение и не ангажирам никого с него.

6

Анонимен

преди 2 години

Този климат верно нещо се е побъркал.Само2-3хиляди км. на юг/югоизток от Судан пък 7-8месеца дъжд не е валяло. В Мадагаскар 1,5млн.души са със силно недохранване поради засушаването.Децата ядат, скакалци, листа от кактуси. Най - фрапатното е, че допреди няколко месеца никоя държава не им помогаше.

5

Стига бе!

преди 2 години

От 6 месеца в Южен Судан валят проливни дъждове и са засегнати стотици хиляди души, а ние нищо не сме разбрали! И едва в сряда (коя сряда?) Агенцията на ООН за спешно реагиране се е сетила да реагира?! О, извинете - миналия месец Агенцията на ООН за бежанците е обвинила за това климатичните промени. А по-миналия месец Службата за координация на хуманитарните въпроси е заявила, че е получила само 50 % от полагащите й се 1,7 милиарда долара... Значи спешно ще събираме пари за всички тези агенции.

4

Асан

преди 2 години

И тия нубийци хрантутим 1,7 млрд. долара :)))

3

Очакваме милиони

преди 2 години

бежанци Южен Судан и от Етиопия. Това са най-новите бедстващи братя от африканския свят. Ще се лишим от храна, вода и бъдеще - само и само да им помогнем.

2

Анонимен

преди 2 години

От засушаване то е. Мда

1

Щирлиц

преди 2 години

Как върви разграбването на петролните залежи в Южен Судан,господа западняци?Нали вие провокирахте гражданската война в Судан,за да откъснете южната му част,където е петрола добиван от ваши фирми-т.е. ограбван!?Не ни про.бутвайте загрижеността си за местното население,няма кой да ви се върже.