231

Анонимен

преди 2 години

До До 219 "Цялата пЕчалба отива за повишаване на заплати" - в Норвегия няма ли частни фирми, държавата ли раздава заплатите?

230

Анонимен

преди 2 години

До До 219 - А Норвегия защо продава газта суперскъпо на ЕС, внесто да помогне за кризата?

229

Неук

преди 2 години

Няко знае ли защо изгонихме Шеврон?

228

Анонимен

преди 2 години

Правителстото в Русия одобри връщането на проекта за Пенжинската преливна електроцентрала в Охотско море - мегапроект от СССР. Мощността ще бъде 100 гигавата - 1/4 от целия обем на енергийните мощности в Русия и е най-големият енергиен проект в света. Стойността е 200$ милиарда. Срока е 20212031г. Възвращаемостта на инвестицията се гарантира от производството на течен водород. Освен електроенергия, станцията ще произвежда и 5 милиона тона водород годишно. Експортът само на 1 милион тона течен водород ще носи на Русия 210$ милиарда годишен приход, общо около 1 трилион долара приход.

227

До 219

преди 2 години

."..Норвегия се угоява от високата цена на газа.)...."...и пр....бля бля.А знеш,ли че от продажбата на ток и енергийни източници,НИТО един евроцент не влиза в държавният бюджет.?!Цялата пЕчалба отива за повишаване на заплати,пенсии,детски добавки,за ученици и студенти..И това го казват руснаци.!!!

226

Голата истина

преди 2 години

Евро лидерите ни се опитват да използват Русия като смокиново листо за да прикрият голата истина.Те са пълни некъдърници. Газа в ЕС се ползва основно за отопление зимата и т.н. когенерация.Там е разконичето в т.н. газова криза.Вече 30% от мощностите в ЕС са т.н. ВЕИ.Обаче когато няма вятър и слънце когерациите ги заместват.ВЕИ се оказа "вятър работа" закрихме АЕЦ и въглищните ТЕЦ и останахме с голи заднице.Чистия и демократичен американски СПГ го изкупиха китайците а за нас европейците- дедовия!

225

Анонимен

преди 2 години

До Слънчев Лъч,к.241Фотоволтаиците ще работят 6 месеци в годината и то само през деня, през нощта слънце няма и те ще почиват. През последните 5 години през март времето е хубаво, но през април започват дъждовете и свършват в края на юни. Юли-септември - слънце, но през октомври повечето време е облачно и дъждовно. Така че 3 месеци слънчевите панели ще работят, С вятъра сме още по-зле - само по морето, Добруджа и високо в планиниите. Тимерманс ще се провали със "зеления" ток, а Боце - с АЕЦ-а

224

Анонимен

преди 2 години

Да издържим до зимата още месец два, и тогава Русия ще рухне и ще свали цените, защото руснаците няма какво да ядат ако не им купуваме газта през зимата. Номера е да се издържи още месец два и цената ще падне на 40$.

223

Анонимен

преди 2 години

До АЙЦ Имаме АЕЦ, но за съжаление далеч не е цял.

222

Анонимен

преди 2 години

Кризата дали има общо с некадърниците и *** , които управляват Европа ,а се имат за много велики.

221

Анонимен

преди 2 години

Русия не е виновна изобщо. Вината е изцяло на Европейския съюз.

220

АЙЦ

преди 2 години

Имаме цял АЕЦ, тока ни скъп. Тока трябва да е безплатен по принцип с АЕЦ-а. Може да направим още един АЕЦ за зимата - да прави топлина и още един за поливане. Другото вецове. Малко фотоволтаици и аре. Заспива. Ама така няма да може да се краде/

219

Случаен

преди 2 години

Номера е да се подпишат новите дългосрочни договори на висока цена и после ще падне рязко цената. Ако се издържи дъмпинга , цената ще се срине ....

218

До Българин европеец

преди 2 години

Ама купи си бе , що не си купиш от Португалия. И много евтин вазелин , като европеец ще ти е необходим и нужен.

217

Край на газа

преди 2 години

Кола на ток, климатизация на ток и при това от фотоволтаици

216

Слънчев Лъч

преди 2 години

Бате тия 10 хиляди лева как точно ще ги избиеш - 50 лв ток, за 10 години тва са ти 6000 лв. Аз мога да ги дам авансово на чез да ми седят на влог и пак няма да плащам ток. А ти трябва да ги сменяш тия панели на всеки 5 години, тре да ги чистиш мани бегай. Тва си е втора работа направо.

215

е

преди 2 години

До Анонимен 236 - купи си къща

214

Българин европеец

преди 2 години

Мерси, нямаме нужда от руска газ. ЕК прие съвместни покупки на газ от страните от ЕС вместо от Русия. Комисарката по енергетиката на Европейския съюз Кадри Симсон подчерта в сряда, че съвместните покупки на газ от страните от ЕС са възможни на доброволни начала и при спазване на всички норми на ЕС. За нас това означава, че вместо да сключваме непазарни дългосрочни договори с Русия както ни изнудва Митрофанова, можем да аи купуваме газ на пазарни цени от Португалия или от Естония примерно.

213

Край на газа

преди 2 години

Не искаме газ от Русия

212

Анонимен

преди 2 години

До Край на газа - за какво ми е фотоволтаик на панелката, която ще се разпадне заради изгнили болтове след 30 години;