19

xaxsasб

преди 2 години

До 19 - Автоматизацията е перфектното продължение на демокрацията. Или хората ще спрат да се множат като насекоми или ще има огромна маса безработни, които ще вдигнат революция и демокрацията ще падне за сметка на някаква автоматизирана версия на социализма. Интернета е топа. Нямам никакво намерение да си правя деца. Вече всеки втори е пренаситен от социални контакти и все повече хора се обръщат към усамотението вместо към създаването на семейства. Автоматизацията е топа на топа.

18

Програмист

преди 2 години

До Анонимен 18 : И хора ще се намерят. При хипотезата че автоматизацията оставя стотици безработни и ненужни всеки ден - ако искат да ядат ще се преквалифицират.

17

Анонимен

преди 2 години

До 15: То машини за бране ще има, но хора няма да има.

16

ОНЗИ

преди 2 години

Ами вече е време да се разбере че машиностроенето електротехниката промишлената робототехника промишлената електроника микропроцесорните системи и всички съпътсващи технически науки са в основата на всичко в държавата. А сега само мениджери адвокати макрои микроикономисти политици и какви ли не още п...ки майни - с този народ всяка държава отива в джендема !!!!

15

Анонимен

преди 2 години

стига промивки! адвокат взима 6 000 = няма ги в класацията, общаци за 700 лв всеки търси! катов англия каруцарите!

14

Програмист

преди 2 години

До Анонимен 14 : Не важиш. Вече има напълно роботизирани ферми. Кой за к'вото е учил, берачи скоро няма да има. Машините не се разболяват, не искат отпуск, не противоречат, не се хранят и не мрънкат. Да питам английските берачи на малини какво ще правят след 10 години :)

13

Анонимен

преди 2 години

В тази държава всеки иска да е на компютър. То е добре. Ама ще видим след време какви плодове ще берем.

12

до 10

преди 2 години

А плоския данък къде го забрави? Плосък данък, срещу който аз не получавам НИЩО от държавата. НИЩО. Получавам един жалък таван на пенсия, с който не мога да си платя дори вноската за колата. Това го казвам като човек със сумарни удръжки от заплатата над 2500лв. на месец. Доста по-важно е да се обърне внимание на сивия сектор, защото той е над 60%. Всеки си взима под масата по 2-3-4000лв., а реално се осигурява на минимална, че и на половин работен ден. После защо СРЗ уж била ниска. Хич не е ниск

11

Анонимен

преди 2 години

Така е! И на Красимир Дачев му трябват читави стругари, а дъщеря му стана меринджей? Меринджеи много, бачкатори няма!

10

Програмист

преди 2 години

До Анонимен 10 : Аз значи съм крадец или на държавна хранилка според теб, така ли?

9

Всеки

преди 2 години

Трябва да се осигурява върху цялата си брутна заплата. В Швеция данъците за доходи над средния са 57%. А тук получава 100 000 лв заплата, но се осигурява върху 3% от дохода си. Защото държавата и политиците са слуги на едрия капитал.

8

Анонимен

преди 2 години

В България заплатите са мизерни. Добре са само крадците и тези на Държавна хранилка

7

До 7

преди 2 години

Абе за Сан Франциско, откъдето идвам ме са много ама за София са си добре.Между другото в Сан Франциско вьюзимах по 11 К $ и като ги смятам са по-малко от 6 К LEV в София.

6

селянин

преди 2 години

ами успех на "бизнеса" между другото това в графа вицове ли да го четем

5

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 6 -Тея с "6 К" не са толкова много.

4

Анонимен

преди 2 години

Среднист бачкатор ама с 800 лв заплата.Други си в ИТ на 6 К

3

..

преди 2 години

На тоз "консултант" няма ли кой да му каче ,че "Облагането на бизнеса е достатъчно тежко с акцизи, ДДС, осигуровки" НЕ се плащат от "бизнеса" . Овцата за стрижене ( и дране) е бачкатора , крайния потребител.

2

Анонимен

преди 2 години

и тия лъжи за балона в Пловдив... мизерни заплати!

1

Анонимен

преди 2 години

капитализма си търси роби