11

Анонимен

преди 2 години

А, че при завареното население по това време не е имало насилие... Колумб по- скоро е донесъл цивилизация и християнството, което е омекотило нравите, инак местните са правели непрекъснато човешки жертвоприношения. Много прекалиха с тия глупости.

10

Анонимен

преди 2 години

Време е и "американските летци" да изчезват

9

Анонимен

преди 2 години

Хахаха сърбите казваха : Колумбе йебем ти "откритието", е латиносите най-после йебаха "откривателя"

8

Асан

преди 2 години

Коя жена.... Да слагат Винету той е най известен :)))

7

Анонимен

преди 2 години

До 11 как си и знаех че ще има грантов *** който да мрънка против Русия и никога няма да спомене че Маркс и Енгелс са германци, западняци

6

Анонимен

преди 2 години

До 2 баба Яга не е само нашенска, а е от славянския фолклор въобще. И не винаги е отрицателен типаж.

5

Анонимен

преди 2 години

До До 4тиБъркаш много сериозно логиката на нещата. Стожер на Новия завет е САМОжертвата, а не човешкото жертвоприношение на други хора (извън този, който принася жертвата). Според Новия завет, Исус дава живота си, за да изкупи греховете на всички хора. За разлика от него, племенните вождове на кореняците - американци са убивали масово хора от най-нисшата прослойка в жертва на боговете с молитви за дъжд и берекет. Ако не виждаш разлика, май не си особено умен.

4

Анонимен

преди 2 години

Колумб е търсел злато и роби за Испания,затова е предприето пътуването.Търсел е лично облагодеталстване.Всичко се е правело за пари и власт.Досега ни се представяше всичко това идеализирано,но истината е доста по-горчива и гадна.Правилно е решението да му се махат паметниците.Които държави са учавствали в експлоатацията на роби и и унищожаването на местни народи да се притесняват.Източноевропейците не носиме тези дългове и тази вина,напротив,ние сме били под иго

3

До 4ти

преди 2 години

А нима Исус не дава живота и тялото си да ни избави от греховете и духовно нахрани?

2

До 1

преди 2 години

Ако не беше Колумб,Западна Европа нямаше да е толкова богата, нямаше да има ограбено индианско злато.

1

Анонимен

преди 2 години

Когато Колумб е стигнал Америка, коренното население там все още е практикувало човешки жертвоприношения - "хората" там буквално са си вадели сърцата. Цялата им култура и митология на тамошните местни е базирана на нечовешка жестокост. Пример - ацтеките почитали бог, наречен "Нашият одран господар", който според религията им сам одира кожата си, за да даде храна на ацтеките. Колумб е донесъл цивилизация в една дива и кървава земя и историческия ревизионизъм е опит да се заличи истината.