33

Анонимен

преди 2 години

тук нещата не опират единствено до заплащане,това са неблагодарни професии

32

ръждата

преди 2 години

35, 000 мед сестри не достигат в Бг?????? Е, "дореформирахме" Здравеопазването!!!!! Браво на родните ни политици, унищожиха ударно и медицинското обслужване в малкото останали болници в Бг, престараха се! Странно, по времето на Соца уж плащаха малко, а парите стигаха! Имаше болници, работнически поликлинийки, лекар и мед. сестра във всяко у-ще, плюс зъболекарски кабинет, здравни санаториуми... А, днес "Не достигат 35,000 мед сестри"?! Вече спокойно може да закрием и Бг здравеопазване!

31

Нане

преди 2 години

След 12 години гробарско управление, имаме рухнала здравна система... И не само здравна... Па ги изберете...

30

Медсестра

преди 2 години

При тия мизерни заплати какво очаквате бе тикви?? В Германия такъв проблем НЯМА!!

29

една сестра

преди 2 години

работих 45 години хирургия ,в ненормални условия , студ , мизерия и накрая 304 лева пенсия . Та коя сестра ще се цани тук да работи ,когато може същото в чужбина за много повече пари? У нас нищо не се е променило!

28

К

преди 2 години

Към 1995 г. в България работят 86 000 мед. сестри. Сега са 4 пъти по-малко. След 1989 г. всичко съградено преди това се разграби, а сега тези крадци ни затварят по домовете, именно защото я съсипаха тая държава.

27

глас от тъдява

преди 2 години

България е с икономика модел 14-15-ти век , когато след чумната епидемия нямало работна ръка и феодалите приели закон забраняващ да се вдигат надници и който откаже да работи -бой и затвор. Не е нормално да липсват кадри и никой да ну им вдигне заплатите с цел да направи превлекателна дадената професия

26

системата ни убива

преди 2 години

Хайде на палатките

25

ФАКТ

преди 2 години

30 години ОПГ бсп-дпс!!!!

24

асд

преди 2 години

Нормално, при 700лв заплата и мизерни условия на труд, никой не би искал да е мед сестра, да не говорим за отношението към тях :)

23

Анонимен

преди 2 години

Трябваше ли да дойде пандемия за да разберат управниците, че в България има огромен недостиг на медицински специалисти?

22

Анонимен

преди 2 години

Ще става по-лошо. Няма кой да работи тежък труд на смени за почти без пари, когато може да го прави в чужбина и да живее нормално.

21

sfg

преди 2 години

за "тероростките" (както ги нарече един министър), дето протестираха отчаяни по прозорците на парламента ли става дума?

20

Факт

преди 2 години

Какво направиха в здравеопазването за тридесет години? Пациентите намаляха от 9 млн на 6 милиона, закриха много болници в малките населени места, а откриха стотици нови частни болници в големите градове, за които търсят персонал. Обгрижване има само за вип , а за редовите граждани шут. Болници като хипермаркети! С много каси и касички!

19

Смесване на факти

преди 2 години

Няма бг лекари, които да работят като болногледачи навън. Лекарите са конкурентноспособни и практикуват професията си в западна Европа . Дипломите се признават автоматично. По друг начин стои въпроса със сестрите обаче. Бг система на образование за тях не ги прави достатъчно квалифицирани за западния пазар, и освен за болногледачи , за друго не ги допускат. Но ако доучат там за да придобият квалификация, може и да работят по-късно като сестри. .

18

Анонимен

преди 2 години

От развалена кайма - мусака, от развален мъж - таксиметров шофьор, от развалена жена - медицинска сестра!

17

За кого не достигат?

преди 2 години

Щото богатите викат частни Линейки, частни доктори викат, даже хеликоптер-линейка си наемат неотложно!

16

пак ли бе ?

преди 2 години

не пак - а отново .

15

Анонимен

преди 2 години

Чакайте и по-зле ще става, като гледам какви са кадрите които са в Медицинския във Варна - тотал щета са, от цял випуск, най-много да излязат 5-6 кадърни медицински сестри. Останалите са там за да имат "вишу", В Шуменския пък са даскалите - пълно е с такива дето са с имена като Емине, Кадер... и това ще са учителки и ще ви учат децата ли? Та те не могат имената си да напишат на български, не могат да говорят български а вие ще чакате да ви учат децата на Български? А и повечето са пак за "вишу".

14

SS

преди 2 години

няма оправия с положението с лекарите и медиц.специалисти (а и с другите специалисти) докато не се изравни стандарта в България с др.държава в Европа. А това просто няма как да стане, защото "икономиката" ни не произвежда почти НИЩО. А дори и да би бил равен стандарта, лекарите и медиц.специалисти пак ще бягат на запад, и ще работят като болногледачи. Западът добре го е измислил това с "отворените граници", за да го обслужват такива като нас