53

ани

преди 2 години

Когато оправите заплатите,ще видим дали ще има недостиг,отношението към нас-също.Не само лиз***чите да са богоизбрани.Не на всички ни харесва да се подмазваме на началници.Но нещо,което е разрушено един път,трудно се гради.Не желая отново да отговарям за два живота,да се моля на някакви си,на които не им пука за самите тях и детето,което носят.В края на работния ден да съм изтощена психически.Добре ми е в другата сфера и спокойно.

52

Сюлейман паша

преди 2 години

До 15 !! ,,...ще чакате да учат децата ви да учат на бьлгарски?" Ами,ще ги учат на турски бе!!!Че и на ромски! ЗАЩО НЕ?! Да не забравят езика на ПРЕДЦИТЕ си -занапред ще им потрябва в живота!Иначе има ли логика да продьлжават да ги учат на език,който в скоро време няма да има от кого да се използва!?!Излишни народни пари на вятьра!

51

Анонимен

преди 2 години

Една позната като се пенсионира с 20 год стаж в бг от нормална работа- 160лв пенсия , 8 години от нископлатена работа в Испания и взема 280? от там , и сега успява с тези пари да свързва месеца.

50

Анонимен

преди 2 години

В нашата болница са предимно пенсионери, ако спрат да работят, затваряме. Заплатите са ниски естествено. Добре, че се предлагат бонуси в момента.

49

Анонимен

преди 2 години

Направете си справка, ако ви е интересно и вижте какви пари взима една мед,сестра в Белгия, Холандия, Франция, Германия.Аз се чудя все още как има такива който остават в бъклгария. И санитарна в западна Европа взима пъти повече от сестра в България. Нашите заплати и пенсий са почети еднакви с държави като Тунис, Алжир, и Мароко, а цените почети на всичко са даже по високи от западно европейските.За сравнение един литър олио в Германия 1,69 евро в България щото сме най от най 2 евро честито.

48

SHEFA

преди 2 години

ТРЕБЕ ДА СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ВСИЧКИ ЛЕКАРИ И СЕСТРИ-ТОВА Е САМАТА ИСТИНА.-ИНАЧЕ СЛЕД 2-3 Г ЩЕ ЛИПСВАТ НАД 80%-ЩЕ ИЗБЯГАТ ОТ БГ-ТО.

47

Уууу

преди 2 години

Ще се научите да плащате, много скоро.

46

4=а,3=е

преди 2 години

вдигнете им заплатите и ще Ви достигат, ма4ви д3ба

45

Анонимен

преди 2 години

И къде отиват парите за заплати на тези липсващи сестри? 35000 х 1000лв минимум= 35 млн? КЪДЕ???

44

Анонимен

преди 2 години

От 3000 лева брутна заплата се получават 2328 лева нетна заплата, което не е особено много. После, ако тези 3000 лева са заради нощен и извънреден труд, то тези 3000 лева отговарят примерно на 1800 лева при осемчасов работен ден и петдневна работна седмица.

43

Анонимен

преди 2 години

Как реши, че лекарите не носят отговорност? Някоя врачка ли ти го каза или една жена в трамвая?

42

Факт

преди 2 години

След 12 години мутренски управление всичко в България е разсипано, само чекмеджетата на мутрите са препълнени.

41

анонимен

преди 2 години

Защо направиха медицинските сестри висшистки? Преди имаше полувисши институти за медицински сестри! Направете колежи с 2-годишно обучение, за да може да се навакса липсата на тези кадри! Очевидно е, че медицинската сестра не може да се равнява с лекаря, а ако искаш да учиш медицина, ще предпочетеш да учиш за лекар, а не за по-низшата длъжност! В Болниците трябва да има йерархия и в това няма нищо лошо!

40

Анонимен

преди 2 години

За съжаление в последните пет години имам доста голям опит от лежане в различни болници и видях какво правят медицинските сестри. Като цяло имат огромна натовареност и само през нощта имат по-малко работа. За всеки болен, лекарите са написали какво трябва да му се направи и сестрите са тези, които трябва да го изпълнят.

39

Анонимен

преди 2 години

До шоп. 3 пъти повече с цената на стотици часове извънреден труд. 3000 лв нормална заплата за лекар ли я имаш.

38

Анонимен

преди 2 години

Медицинските сетри заминаха за Германия,останалите станаха програмистки.Като се разболеете ще ви напишат код,алгоритми и ще се оправите.

37

Вакс Ваксов

преди 2 години

Ковиде,благодаря ти че скоро ще видиш сметката на таз деббилна клоака!!!

36

Анонимен

преди 2 години

Без да се заяждам, не достагат, пък гледат сериали по време на дежурство. Логично не би ли трябвало да имат поне два пъти повече работа, ако са по-малко като бройка. Отделно че повечето медицински сестри, болните много ги дразнят. / Разбира се има и много изключения, благодарение на които сме живи/

35

Анонимен

преди 2 години

Въведете и задължителна ковид имунизация, за да стимулирате и другите да напуснат.

34

Лекар в държавна бол

преди 2 години

А киолко лекари в държавните и общински болници,които са гръбнакът на здравеопазването не достигат?? Защо не съобщавате?? Щото за мизерната основна заплата от1060 лева ЧИСТАЧКАТА в банка или държавна администрация дори няма да подхване метлата и парцала!! Ало, Кацаров!! Схващаш ли бе тикво??