67

Бунгур

преди 2 години

Йотова е като препикано мушкато последните дни,след като разбра кой е вицето на Герджиков. Да видим сега колко ни е акъла и да изберем пак лоената топка на БСП и пенсионера летец.

66

70

преди 2 години

коя, кво е или кой е Лина?

65

моат

преди 2 години

да ми натиснат червения бутон "големите"

64

Патриот

преди 2 години

На българския народ трябва обединител какъвто е проф.Герджиков и полковник Невяна Митева а не комунистически разединители като сегашния президент Румен Радев и вице президента Йотова.

63

Анонимен

преди 2 години

Зор да я съберат на екрана тая *** бе :) Много се е ояла за 5 години нищоправене!

62

Тази харпия

преди 2 години

нарочно ли я пускате по темата в празнични и почивни дни?

61

Анонимен

преди 2 години

Пеоните правят няколко пъти опити за освобождаване и накрая успяват, малко преди идването на гърците. Йоан Цецас свързва българите с пеоните, като за разгрома на Самуил пише: Най-сетне победихме пеоните, които сега се наричат българи.

60

Анонимен

преди 2 години

Педерика са преселници от Африка, не е ясно с какъв базов цвят на кожата, които се наместват в земите на древните пеони. Понеже са чисто мъжка група, докарват и специфичните си сексуални практики. Воюват изключително пеша и затова Ацунякот използва пеонска конница. От там е и спекулацията, че македоните не говорели гръцко наречие, защото е документирано, че Александър се обръщал към конницата на език, който не е гръцки.

59

К & М

преди 2 години

Не ни обяснявай от телевизора а тръгни пеша с букварче в ръка през македония Словения до Рим.

58

Филип от Филипополис

преди 2 години

Шаши е прав. Античните македонци са говорили език от гръцката езикова група, най-вероятно дорийски, който е различен от йонийския гръцки език, говорен в Атина. Това не значи че не са били гърци. Александър например е участвал на олимпийските игри, които са били разрешени само за елини, а чужденци не са били допускани. Едно от най-посещаваните светилищата в древна Гърция, където е имало оракул, е било е Додона, Епир. Койне се появява впоследствие в епохата на елинизма като унифициране на езика.

57

Анонимен

преди 2 години

До ШашиЕлада е общото наименование на градовете полиси, те са си били отделни градове държави :)) Името Гърция се появява чак през 19 век, тогава вече се наричат с такова име :)) При нас уникалното е, че никога не сме си сменяли името, все България :))

56

Шаши

преди 2 години

Не ми се занимава със спорове. Има си исторически факти. Филип Македонски от къде напада ,Гетите. Приятен ден!

55

Шаши

преди 2 години

Учител на Александър е Аристотел. И да, говорят на един от 4те гръцки диалекта. Не е коине.

54

Маши

преди 2 години

До Шаши ... какъв диалект на Александър ? Ти нормален ли си ? Александър македонски е говорил чист гръцки. Защото е грък. Родил се е на около 100км. от Солун. В родния му град който е на гръцка територия има негов паметник на гръцки . Самия Александър е имал учители гърци а преди да тръгне на похода си е искал разрешение от гръцките управници .НЯМА дори един документ че е ходил в земите на северна македония. На около20г. събира войска .Минава през тракия на път за Персия И НИКОГА НЕ СЕ ВРЪЩА.

53

Шаши

преди 2 години

Когато римляните стигат до сегашната Янина се срещат с управляващата фамилия-Греки. Така от Елада става на Гърция. Е, на какъв език са говорили чак в Янина?

52

Ха ха

преди 2 години

Северна Македония е като Северна Корея. Само проблеми със съседите. Населението и бяга или към Гърция... или България ... Албания или Сърбия. Управниците са арогантни гл0паци а "учените" крретени. Севернокорейските стигнаха до Слънцето , докато македонските им колеги се опитват да докажат че Луната е тяхна Македонска територия . И както Пендарски ходи на аванта до Ватикана със български самиолет, така и първия им космонавт очакват да полети до родната Луна покрай български космонавт. Просяци .

51

Анонимен

преди 2 години

Йотоваааа, активност трябва! Вземайте пример от Заев. Всяка седмица в Скопие идва някой високопоставен политик, я от ЕС, я от САЩ. На Зайо му пресъхнаха устата да разправя из еуропската уния, че искаме да им отнемем езика и идентичността и че сме варвари от 19 век. Ние къде сме? Истината е на наша страна, но каква полза като никой не я знае.

50

Шаши

преди 2 години

От Александър Македонски до XX век има много принудителни преселвания-документирани. Гърция е против нас, защото смята РСВ за гърци. В РСВ не говорят диалекта на Александър. И сегашен гръцки не говорят.

49

Анонимен

преди 2 години

така наречената РСМ е българска област и никой да не смее да се отрече от нея!!!Македония е ОБЛАСТ от българската държава а не държава

48

Анонимен

преди 2 години

ПРОДАЖНИЦИ, нито крачка назад от БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ.