18

Анонимен

преди 2 години

Имало е запвед на царя. Армията на може да отмени заповед на царя. Може само някой който е по-горе от царя.

17

Анонимен

преди 2 години

Яков Кедми казва в едно интервю, че Полша е избила между 300 хил и половин милион евреи, не е имало немци там, самите поляци са избивали евреите.

16

Анонимен

преди 2 години

До АнонименВсички евреи и превзетите от Хитлер държави в Европа са спасени, благодарение на СССР(Русия) и 27 милиона руски жертви във войната и мощното антифашистко движение по света! Хитлер превзема много държави, първо западните , а след това и в централна и източна Европа, само руснаците имаха смелостта да воюват за домовете си и земята си и за държавите от Европа, а дали някой умишлено не е противопоставил Хитлер на Сталин, за да се измъкне, има и такъв вариант,който е много вероятен!

15

Gancho

преди 2 години

Измислянето на история да започне сега... Царе сме да правим исторически съчинения,белким излъжем света,но не е добре да се прекалява с измислиците,че ставаме за смях.Стига сме я пудрили тази ,,истина,,....ще събудим съмнения,кое и как е било в крайна сметка.

14

Анонимен

преди 2 години

До Makedon - Това го разправяй на сърбите. Все пак те са ти го казали, така че ще ти повярват. В България не върви... И ако имаш български паспорт не си никакъв македонец, защото си се подписал, че си българин. Ако пък имаш Бг-паспорт, подписал си се, че си българин и още се мислиш за македонец, значи си най-обикновен лъ_жец, на който не може да му се вярва... :)

13

Анонимен

преди 2 години

Макетата казват, че са друг народ и май доказателство за това е, че в България всички се вдигат в защита на евреите и ги спасяват, а в територията на днешна Македония никой не казва гък и няма никаква организирана съпротива... Тук спират влаковете на релсите, а там нищо...

12

Анонимен

преди 2 години

"Българската армия беше в Македония и Тракия. Защо не спаси евреите там?" - Значи ако спасиш 3-*** от 5-*** давещи се, не е подвиг, а е нещо лошо, понеже не си спасил 2-мата, така ли? А европейците защо не са си спасили техните евреи, а само ние (и тук ще напиша, че май и Дания успява) сме го направили?

11

Анонимен

преди 2 години

Това е историята. Катво беше казал Наполеон,тя е метреса на победителя.Тоест не се и съмнявайте,че при победа на Хитлер тоя истерик историк щеше да дири еврейската конспирация.Затова хората не вярват на професори и т нар учени,а на поетите и писателите.

10

Анонимен

преди 2 години

До АнонименДълбоко грешиш, антифашистката борба на българите започва много отдавна , преди ВСВ, а през 1941 година се усилва и става мощно движение!

9

Анонимен

преди 2 години

До Ямболски *** - Напротив, благодарение на това, че през ВСВ сме спасили евреите, докато цяла Европа (без Дания май) не успява, днес по време на пЛандемията имаме чудесен пример за това, защо не трябва да копираме всичко, което се прави на Запад... :) ... Благодарение на това, че 30 години имаме продажни политици е по-лесно днес да знаем, че те не мислят за живота и здравето ни, а за джоба си... :) ... Няма нищо случайно на този свят и когато губиш нещо, не знаеш какво печелиш и обратно...

8

Приносът -

преди 2 години

оттървали са ги бързо от земните мъки!

7

Анонимен

преди 2 години

До АнонименАбе ***, освен тези, които са изброили, че са спасявали евреи, в България е имало силно антифашиско движение, много хора са умирали, борейки се срещу фашизма, доста време преди немската армия да понесе поражения и да абдикира по-късно!

6

Анонимен

преди 2 години

Тогава сме спасявали евреите доколкото можем и както можем, а днес няма кой да спаси българския народ , за съжаление! И арменци сме приели, след турските кланета и гърци сме спасили през режима на черните полковници в Гърция, на който може сме помагали ,а на нас не ни помагат днес, току-що четох, че са се изгаврили с паметта на Левски и ще кръщават площад на името на поп Кръстьо, антибългари са това, предатели!

5

Дойчланд

преди 2 години

Ето затува никой не иска да е съюзник с българи и всеки като чуе за тях бяга надалеч

4

2луп

преди 2 години

От какво сте ги спасява ли тези евреи, нали в България фашизъм не е имало?

3

Ямболски цървул

преди 2 години

Спаси акула,за да те изяде!

2

Анонимен

преди 2 години

Стига с тия евреи ставате досадни като, че ли само тях са ги трепали по лагерите.

1

Ямболски цървул

преди 2 години

Според мен не е повод за гордост.Сега им жънем плодовете.Евреите ни мразят.