38

Време

преди 2 години

Груба грешка

37

Анонимен

преди 2 години

Армията се подчинява на висшестоящия си, особено в тези периоди на историята ни :)) Тогава са немали интернет, немали са достъп до нищо, каквото им кажат, това правят, което не е лошо от една страна, ама от друга страна е фатално :)) Естествено ние излязахме чисти от ВСВ, обаче ни разпределиха, без нашето съгласие.....:)) Който иска справедливост, да го търси при арменския поп.....хахахаха :))

36

Анонимен

преди 2 години

До МьоминТе не си знаят историята братле, камо ли да си избират политиците.....хахахаха :)) Знаят само Ботев и Васил Кунчев, известен като Васил Левски, това им е познанието......дай им тревичка, мейби тогава ще имат желание.......хахахаха :)))

35

Анонимен

преди 2 години

Голяма грешка на нашите.

34

Анонимен

преди 2 години

СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ ДА ТИ НАТЯКВАТ ВИНОВНОСТ Е ЖИВА НАХАЛСТВО

33

Анонимен

преди 2 години

КАКВА Е РОЛЯТА НА АРМИЯТА НИ В С СПАСЯВАНЕТО НА БЬЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ ОТ ГЕНОЦИТ.

32

Анонимен

преди 2 години

До ОтговорВ трудови войски са ги вкарвали евреите, за да не бъдат натоварени във вагоните за концлагерите, българите казали, че им трябват войници(работници) в трудови войски и това е един от начините по който са ги спасили

31

Анонимен

преди 2 години

Еми не е чак армията, народа е :) Иначе цар Борис III е изиграл основна роля за това, отказал е лично на Хитлер при визитата си в Берлин, да ги третира като некакви нисши същества, също когато му почна да пари под *** на фюрера, отказа да прати български войски в Русия :))) След като го отровиха, през Юли 1943 г., естествено след посещение в Берлин, Депутатът Пешев се е заел с неговите дела, затова има паметник в чест на Пешев в Тел Авив :))

30

Хемус

преди 2 години

И каква файда като сме спасили евреите!?Те колко българи спасиха!?

29

Анонимен

преди 2 години

До АнонименКогато сърбите са ги избивали, измъчвали, асимилирали насилствено и тероризирали българите от Македония и идват българите , давайки им свободата и връщайки им родината, ако си и ти на тяхното място ,ще мълчиш , за да не дойдат пак сърбите да убият!

28

Иван

преди 2 години

ФК Славия също са помогнали тогава, като една от силните организации в страната. Те са имали много привърженици сред еврейската общност. Това го знам от дядо ми, който е оцелял по това време, защото е бил евреин.

27

3-тия урок на Мусаши

преди 2 години

Та втория кръг е кръга на учителя - той винаги е по-голям от кръга на ученика.А третият кръг е това, което нито учителя нито ученика знаят, но могат да разберат и научат във времето на своя живот. Тоя старец бил един от шпионите на императора , нинджа ...обикалящ о постоянно разузнаваш какво се случва в страната.

26

amed doganq

преди 2 години

каква македония - тя не е била под наша управа !! как да ги спасим от там ??Утре ще питате що не сме ги спасили и от Германия ?!

25

Анонимен

преди 2 години

О,сигурен съм в това,но представи си за миг следното.Хитлер печели войната и на историците са дадени кадри и материали от соц лагерите на СталинТогава щеше да ни се повръща от сталинизма и комунизма.Нали.Историците щеха да имат снимки и документи на различни мръсни сделки на американските и английските фирми.Сещаш ли се колко щеше да би се повръща.Историята щеше да има свобода да работи с тия материали.Но сега те са скрити за нас,щото спечелиха комунистите и дадоха на света нацистките престъпл.

24

3-тия урок на Мусаши

преди 2 години

Обаче дъртия шест месеца го гледал като крайпътен камък по пътя тоя самурай дето се влачи по него. И накрая му писнало като погледне през прозореца в дъжда тоя инатлив самурай да го гледа как седи в дъжда и му казал: Ела сега къде ти кажа! И го завел на един хълм и казал :Сядай тука на върха. Седнал. Стареца с тоягата начертал три кръга около Мусаши и застанал във втория и посочил: Кръгът в който си са твоите знания, познания, опит, знания. Кръгът в който съм аз виждаш, че по-голям от твоя.

23

Ямболия

преди 2 години

А комунистите изкарваха армията ни и държавата ,че са фашистки. Поне наследниците им от БСП да се извинят,за това,че унищожиха елита на нацията след 1944,в това число и много достойни военни,много от тях герои от войните. Поклон пред хилядите убити от БКП по нареждане на СССР наши достойни сънародници.

22

Анонимен

преди 2 години

До АнонименГлупости си написал ,не вярвам Яков Кедми да е казал такова нещо, наред с евреите са били избити и голямо количество поляци, при нахлуването на немците в Полша!

21

3-тия урок на Мусаши

преди 2 години

Вървял си Миямото по една планинска пътека и срещу него един възрастен мъж и на пътеката нямало място да се разминат. И нали със самочувствието на големия самурай Мусаши казал: Отмести се! Възрастният мъж казал:Ти се отмести. И тръгнал да вади меча Миямото да посече нахалника, но твърде късно. Стария извадил едно джо - къса, бойна тояга с която се подпирал и го прибил от бой. И арогантността на Мусаши се изпарила и тръгнал по тоя старец да го научи на своето майсторство. Обаче....

20

Анонимен

преди 2 години

До АнонименИсторията не е метреса, може да видиш кадри , снимани от различни оператори от различни държави, разкриващи жестокостта,насилието, студа, глада, мъртвите, ще се ужасиш от тях и нацизма до повръщане!

19

Анонимен

преди 2 години

Не ни занимавайте с глупости. Интересува ни нашето спасение -- от 1989 до 2021 населението на България намалява с 3 милиона. Изобщо не ми пука за вашите евреи.