31

До 29:

преди 2 години

Обикновено момчетата придобиват повече от наследствения ген на майката, а не на бащата.

30

Анонимен

преди 2 години

Повечето ми плешиви познати са слаби. Не е лошо да почетете малко за дехидротестостерона, преди да преписвате каквото видите.

29

Млад мъж

преди 2 години

Не е вярно, че оплешивяването се предава по наследство. Бащи ми например е оплешивял на 26 год. А аз вече съм на 31 г. и си има коса и в излишък и то гъста и чуплива... А като тинейджър съм я мазал с гелове и какво ли още не, но косъмът си остана много здрав!

28

Метачовек

преди 2 години

Нормално е за простосмъртните да надебеляват, погрозняват и оплешивяват. Все пак вие сте хора, долно стъпало в евгениката и еволюцията.

27

Анонимен

преди 2 години

До 25 Радвам се, че се включваш в разговора за близнаците. Добре си дошъл. Но нещо ти се бъркаш. Въобще не сме обсъждали кое е причината и кое следствието. Казах само, че са един ген, което е първичното, а различна коса. Спомням си и баща им, лека му пръст. Не беше плешив.

26

Асан

преди 2 години

24 - С туй шкембе не мое да си видиш пиш ката :)))

25

До 21:

преди 2 години

Извинявам се, че се намесвам в разговора ви за близнаците, но според мен бъркате ПРИЧИНА и СЛЕДСТВИЕ. Причините - алкохол, цигари, застоял живот. Следствие - затлъстяване и оплешивяване, а най-вероятно и някакво сърдечно-съдово заболяване, което ще бъде открито по-късно.

24

Анонимен

преди 2 години

Все си мислих, че и двете са свързани с тестостерона. По-висок тестостерон - плешивост и по-малко мазнини.

23

Съвпадение

преди 2 години

Хм. Преди години имах пърхут и ползвах споменатия от теб низоралал. Може би затова не съм плешив.

22

Николайчо

преди 2 години

До АнонименДа, всъщност това, че живееш в чужбина е важно уточнение, защото в БГ 99% от лекарите нямат идея за оплешивяването, а финесторид дори е супер трудно да намериш форма 1 мг. Просто нивото на знание тук е ниско. Също нямат и идея за страничните ефекти - или масивно ги надценяват или изобщо не знаят, че потенциално има такива. Просто трябва сам да се информираш и да вземеш решение и да намериш лекар, на който да му кажеш да ти напише рецепта.

21

Анонимен

преди 2 години

До Николайчо В интерес на истината последните години много ми се объркаха представите какво значи еднояйчни и какво разнояйчни близнаци. Приличаха си много Като деца. Вече не - както казах единият е собственик на фирма - може би от дертове пуши и пие много и е дебел и плешив. Другият го дава по-спокойно, работник е във фирмата на брат си и изглежда 5 години по-млад.

20

Анонимен

преди 2 години

Най-богатият човек в момента Безос никога не е бил дебел, а е плешив. Мъск, който споменавате вече започва да затлъстява.

19

Анонимен

преди 2 години

Затлъстяването води до всичко лошо, включително и надуто его, но таква ни е културата, при поне 80% от населението. Да си "голям", за да плашиш. Вече се приема нза нормално, ако си 180 санта, да си 100 кила, което е поне 15 килограма над нормата, освен ако не си тежкоатлет.

18

Анонимен

преди 2 години

Аз изпитах ранни признаци на косопад, още на 23. Поговорих с лекаря си (живея в чужбина, ако има значение), прати ме на специалист и ми каза, да взимам финастерид, като изестно време ползвах миноксидил и бях късметлия, защото се възстановиха почти цялата област, но става, само ако предприемеш мерки ВЕДНАГА, а не да чакаш 5 години. Дурог, което също препоръчват е, да се позлва Низорал, с 2% кетаконазол, защото е най-ефикасен срещу гъбични инфекции.

17

Николайчо

преди 2 години

До АнонименБлизнаците еднояйчни ли са? Ако не са, значи нямат еднакви гени. Ако са и оплешивяването е типичното MPB, а не такова причинено от стрес (което се случва), то е възможно просто единия да е минал на финесторид или друг dht блокер, понякога се предписва и за простатата, но в 5 мг. същия препарат.

16

Анонимен

преди 2 години

До До 7:Това е след оплешиваването. "Единственият метод", за в момента е. Но говорим з апревенция. Финастерид е доказан метод, който работи. За съжаление, трябва да се приема цял живот.

15

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 10Не говорим за присаждане, а за превенция. Оплешиваването е разлинчо, за различните хора. Мъск е изгубил много коса рано, но е зпаочнал да приема медикаменти които спират процеса, а после е било присаждането. Но и самото присаждане не е "лек", а просто взимане на фоликули от задната част на косата, което не е добър вариант за всички.

14

Николайчо

преди 2 години

До До 7:Не е единственият присаждането. DHT блокери и най вече финесторид са доказано работещи методи, защото намаляват нивата на DHT, което е производна форма на тестостерон в организма и доказан причинител на оплешивяване.

13

Анонимен

преди 2 години

До 6 Познавам братя-близнаци. От деца сме заедно. Живеят по почти идентичен начин на два етажа на една къща. Понастоящем, на по 48 години единият е плешов, другият не е. В интерес на истината плешивият е около 10 кила по-дебел от по-слабия. Та не знам и ген дали е.

12

Анонимен

преди 2 години

Пак лъжа-ми всички тлъсти, които познавам са с идеални коси. Фигура нямат, но косата им е на място, даже като четина.