199

Анонимен

преди 2 години

От къде на къде се изказвате, че майчинството едва ли не е скочило до небето. В момента това е една минимална работна заплата. Айде вие гледайте дете с 380лв на месец и после ще си говорим 650лв много ли са или пак нищо. Очевидно този който пише статията не е жена или поне не майка, за да разбере за какво става въпрос и как се изкарва 1 месец с дете и 380лв. И защо все още има региони в които жените взимат заплата по-малка от минималната. И като цяло защо жените ще взимат под средната заплата?!

198

Радослав

преди 2 години

Да вкарат социален номер и индивидуални партиди както е в развитите страни. Ако си плащал данъци и си се осигурявал ползваш, ако не си, то тогава за държавата ти не съществуваше и така ще има пари за нормалните родители които отглеждат деца и ще се прекъсне развъждането на биомасата наречена роми! Държавата да вземе решение най накрая дали иска да стимулира раждането на данъкоплатци или на социално слаби инвалиди продукт на кръвосмешение!

197

Коко

преди 2 години

Пак грешно заглавие може би нарочно аможе би не не майчинството е високо а заплатите са ниски защото по същата логика можехте да напишете максималната пенсия два пъти по висока от средната заплата и сега най важното кой е виновен правителството на Радев че вдигна майчинството и пенсиите или правителствата на Боко тиквата че за 12 години заплатите не мръднаха като изключим най големите в държавата държавните служители

196

анонимен

преди 2 години

Е,сега многодетните индийки ще получават още по-високи доходи от работещите българки, внасящи данъци в хазната! Справедливо е да ходиш наработа и да имаш по-ниски доходи от неработещите!

195

Анонимен

преди 2 години

Много невежи хора се изказват по темата. Майчинство се дава , ако жената има най-малко 1 година стаж , първата година то е 90% от заплатата , втората вече ще е 650 лева. За това не казвайте кой за кого да гласува , а прочетете малко и се ограмотете!

194

До 275

преди 2 години

По договор съм на МРЗ и не получавам нищо от горе! Нито ми плащат нощен труд, нито прослужено време! И така е в почти всички частни фирми, най-вече в провинцията, работодателите не искат да плащат, пандемията сега им е поредното оправдание!

193

Анонимен

преди 2 години

Проблемът не е в парите за майчинство, а в ниските заплати. Не може държава с европейски претенции да има минимална заплата от 650 лв., и не само това да е минимумът по закон, а и масово да се дава. Проблемът с обвързването на майчинството със заплатата е, че много хора са в сивата икономика и по договор са на минимална заплата. Така че коренният проблем е в българския "бизмесмен", който е алчен, не разбира от бизнес и му е скъпо да плаща на хората си и на държавата.

192

Иван

преди 2 години

В цивилизования свят парите за майчинство са обвързани с дохода за последната година - с други думи ако майката не е работила, получава минимума, ако е работила - според дохода за последните 12 месеца ... но в България всичко е наобратно и по този доста смешен и прозрачен начин се стимулира една определена маргинална група, която не работи, не учи, безчинства и се плоди като заек ...

191

Петя

преди 2 години

Как не я срам тая ***?! Вместо да поставя една социална група срещу друга трябва да се повиши трудовото заплащане на хората. Срамно е да се работи за такива заплати, срамно е да се говори, че парите за майките са много. Аз съм майка само на едно дете и нямам второ точно поради финансови причини. За мен вече е късно, но има жени за които не е! Тази мяека е добра, но далеч не е достатъчна. Трябва още работа!

190

АнонимеН

преди 2 години

ТОВА Е КОМУНИСТИЧЕСКИЯ МОДЕЛ! ВСИЧКИ ДА ПОЛУЧАВАТ ПО-РАВНО И ЧИСТАЧКАТА И УЧИТЕЛКАТА И ДОКТОРКАТА! А ТРЯБВАШЕ ДА Е ПРОПОРЦИОНАЛНО! ТЕ ВДИГАТ МИНИМАЛНОТО И ТАКА ОБЛАЖВАТ ЗНАЕТЕ КОИ И ИМ КУПУВАТ ГЛАСОВЕТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ! ТИПИЧНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РАДЕВСКИ ПРИОМИ

189

Анонимен

преди 2 години

Идеята е да може да се покрият разходите за детето.

188

Мен

преди 2 години

Съгласен но само ако се дават до второ дете. Няма проблем да имаш и повече деца но няма да получаваш детски за следващите след второ. Само да уточня, ако първото раждане са близнаци значи вече имаш две деца и следващо раждане няма детски. Ако първото е едно но после близнаци взимаш на вторато раждане и за двете деца.

187

Това култивира у

преди 2 години

един етнос появата на нов вид икономическа заетост-"професия майка".Но тази професия не е обвързана с последващи огромни и постоянни грижи за произведената продукция,а тя се дава безвъзмездно на държавата,тоест на данъкоплатците за осигуряване на всякаква издръжка.И тази продукция,с характерните за основната част от етноса нрави и битови навици,нежелаеща образование и професия,се репродуцира отново и отново по същите характеристики.Уви,никой управляващ не желае да реши въпроса.

186

Анонимен

преди 2 години

Трябва да бъдат спрени социалните , на тези които никога не са работили . Тогава няма да има проблем с детските за работещите .

185

absurd

преди 2 години

Ами да направят заплатите по -високи,кой ги спира да вдигат заплатите

184

Аз да ви

преди 2 години

Когато аз отгледах 2 деца почти никакви детски нямаше.И сега не трябва да има никакви за да не поощряваме раждаемостта на търтеите.И още един възможен вариант детски само срещу завършено средно образование и от двамата родители. Така би било най справедливо

183

Анонимен

преди 2 години

повече роми за родината!

182

qwer

преди 2 години

При тези пари, нищо чудно и мъже да забременяват.

181

Анонимен

преди 2 години

Браво.Дано да е така.Когато беше соц. управление се говореше и за 4 г. майчинство.Гледайте детето първите 7 години да не гледате цял живот.Помислете защо нашите майки и баби са гледали децата?Били са по-здрави,по-възпитни,имаше уважение,всички бяха научени на труд.

180

Младияпремиерсхарема

преди 2 години

Вижте сега все още не съм създал партията на безпартийните така,че всеки български граждаин да заживее като Бойко Борисов, затова народа няма да гласува за никой, колкото и избори да има :))))