59

Анонимен

преди 2 години

Какви присъди, какви 5 лева! След 9 09 44г в рамките на месец са избити над 20 000 от цвета на българската държава-виенни, полицаи, учители, кметове, търговци, свещеници БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА. Вече от декември са "осъдени" една част отвече избитите и е наложена смъртна присъда постмортум. Останалите избити се водят безследно изчезнали...После вече идва сагата с политзатворниците ,вкарлани в лагери и затвори или избити в размер на над 200 000 българи. Толкова за приноса на Хуманния комунизъм

58

Тато из Правец

преди 2 години

Реставрацията се извършва с дарения на членовете на БСП!

57

Активист на БСП

преди 2 години

Ще ходят в Банкя да гледат родната къща на другаря Бойко Методиев Борисов!Да живее БКП!!!

56

Анонимен

преди 2 години

Храмът "Свети Седмочисленици" е бил джамия, защо не сме го запазили. Щяха да идват толкова богати туристи от Дубай

55

До 1ъ

преди 2 години

Не искам да съм ти напреко, ама тия дни ни рекнаха как всеки втори лев от държавата давал фира, така че... със или без нашето мнение и мерак, пак ни харчат парите за щуротии и без грам файда нае полза роду.

54

Архитект

преди 2 години

Този "паметник" на комунизма олицетворява злостната ,мрачна, жестока същност на комунистите. Трябва да остане в този си вид и да се вижда как комунизма се разлага !

53

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 2 години

Каква , чудесна тоалетна става от тая комунистическа съборетина....ЗА ЦЯЛ НАРОД!

52

Анонимен

преди 2 години

Абе какви небивалици говорите? Ако имаше толкова туристи, щеше да има хотели

51

преди 2 години

Ако туристи ще си плащат да го гледат на мен не ми пречи. Ако ще се харчат пари от данъците които плащам без предварителна сметка - пречи ми много !

50

Анонимен

преди 2 години

Да, паметниците трябва да се пазят. На мястото на този монумент е имало паметник на Хаджи Дмиитър и е бил безцеремонно разрушен от бездуховни хора. Върхът се казва вр. Хаджи Димитър и това трябва да се пази за поколенията. Обаче бездуховни хора са заляли всичко с бетон и са направили всичко за да се запази турското име Бузлуджа

49

Анонимен

преди 2 години

От 20 декември 1944 до 2 април 1945 година са организирани 135 масови процеса в цялата страна. Арестувани са 28 630 души. Срещу 11 122 души са повдигнати обвинения, съдбата на много от другите арестувани е неизвестна... За около 4 месеца са издадени 9155 присъди, с които са осъдени на смърт 2730 души, 1 305 души получават доживотен затвор, а останалите затвор от 1 до 20 години... За сравнение на Нюрнбергския процес са осъдени 19 души, от които на смърт 12.

48

Анонимен

преди 2 години

Добре е всички паметнице в българия да се запазят независимо от коя епоха са.Все пак това е историята и трябва да се помни!

47

Анонимен

преди 2 години

Комунизма трябва да се помни и да се изучава а не да се замита под килима! Да знаят младите че и през това е минала България.

46

Анонимен

преди 2 години

Всичко построеное по време на соц-а е грозно и сиво. Изкуството е натирено в лагери и затова, нито в този паметник, нито в НДК, нямат никаква стойност за поколенията. Все пак за всеки влак си има пътници - дори и за грозориите от сив безформен бетон

45

смях

преди 2 години

А буци защо премести събранието в партийния дом,нали са много лоши сгради.Да построи зайчарник и там да набута зайците.

44

Анонимен

преди 2 години

Толкова години само дрънкане! Всички само дрънкат и никой нищо не прави! Досега можеха 10 пъти да го възстановят. Можеше поне покривът да ремонтират за да не се руши сградата докато решат какво ще правят с нея.

43

Сахо

преди 2 години

Струва ми се доста странно причината да не се възстанови нещо да е, че хората обичали опасността и затова ходели там. Макар че ние и до морето ходим по разрушена магистрала, така че може би имат право.

42

Анонимен

преди 2 години

Тая гробница на майка България не е нужна никому, освен на остатъците от разрушилата последното царство на българите партия.

41

Тошо

преди 2 години

Какво не е добре, разбрахме г-жо Георгиева !И то е важно, но мисля че е по-важно да се разбере какво е добре да се направи за този огромен обект !Мисля си че има алтернативи, които да се приложат, така че посетителите да придобият култура за миналото, настоящето и ....бъдещето на нашето време!

40

Спец

преди 2 години

Ако може някой да обясни защо пълни профани които нищо не разбират от култура или архитектура с такова удоволствие си изхождат мислите по тематаА колкото до конструкцията - тя определено има художественото стойност. Поредната тъпотия ще е да се остави да се разруши