62

Doctor Sins

преди 2 години

Аз съм зъболекар и във Франция при предлагат работа за 15 000?..... В България правя към 10 000 лева на месец. 2500 лева са прекалено малко. Успех в търсенето.

61

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 57 мечтаеш си само ти. Джипитата изобщо не мечтаят.

60

един

преди 2 години

До ЧИТАТЕЛ хем бедни, хем ламтят да се лекуват като богатите германци. Ами налягайте си парцалите и свиквайте с българското лечение.

59

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

Любима тема на писачите - сравнение на заплатите.А защо не сравняват бруто продукта на глава от населението, не сравняват ефективността на труда, потреблението на енергие на единица продукт? данъците?Защото всички тези показатели са 3-4-5 пъти по-лоши.Е как заплатата за е същата?

58

Евроатлантик

преди 2 години

От демократичен Афганистан ще дойде квалифициран медицински персонал,той ще бачка за 650 лв минимална заплата-500 чиста българска пара.

57

Анонимен

преди 2 години

Нормално е да има недостиг за тези пари - кои нормален човек учил разбиращ ще иска да работи в бьлгария на запад , ще получава -10 000 лева наши пари

56

Анонимен

преди 2 години

4000 лв получава - моя позната санитарка в - белгия , такива са заплатите и на общите работници там

55

Анонимен

преди 2 години

Когато имаше лекари ги държахте на жалки заплати, сега като няма се сетихте. Така се оправлява България, без визия за бъдещето, без планиране.

54

Гошо

преди 2 години

До АлексСамо дето това което са написали просто не е вярно или е точно толкова вярно колкото и това с 3000 лв за санитари в Пирогов ,мисля помниш

53

Анонимен 52

преди 2 години

Забравих да напиша, че, все пак, имаше един малък процент колеги, за които всичко беше уредено. И не всички от тях бяха отличниците на випуска.

52

Анонимен

преди 2 години

През 97-*** на курс по програмата ФАР (хубав курс, му другото) ни разправяха как системата започва да се реформира, как джипитата ще са богати и луксозни и всичко ще е супер. Е, след 24 години всички си мечтаем за стройната организация на медицинската помощ през социализма. Поправете ме, ако греша.

51

Анонимен

преди 2 години

Големите приказки и накрая се оказа друго.

50

Анонимен

преди 2 години

През април се лекувах за ковид в болница в София. Няма да казвам коя, но УСЛОВИЯТА СА ОТ-ВРА-ТИТЕЛНИ. Махнах се на третия ден и се долекувах в къщи. За това също нищо не се пише. Че Ковид отделенията са под всякаква критика.

49

Анонимен

преди 2 години

В Недерландия с 2-3 хиляди бройки на ден никой не умира почти, а тук измират стотици. Та явно вирусът вече не е причината, а здравеопазването. Те доктори нямат пък вие иската да ви лекуват

48

Анонимен

преди 2 години

Моят випуск в МУ беше 92-ра. От нашата група около 10 човека лекари останаха точно половината. То не беше нямане на работа, нямане на възможност за специализация, платена специализация, изпити да ти разрешат специализация, волунтиерство без заплата, мизерни заплати, лошо обучение на специализантите, некоректно протичане на изпитите за специалност и т. н. Аз издържах до преди 10 години и също напуснах професията. Едно цяло поколение млади лекари беше хвърлено на бок. лу. ка. Сега лекари търсят...

47

до 50

преди 2 години

Ами не, не взема. Колцентър на заплата не може и да си мечтае за 80 000 лева заплата на лекар. Ооо, има ги тия заплати.

46

Селския фелдшер

преди 2 години

Абе стана малко сложно. Около 60% от пациентите ми (с елементарните заболявания) пристигат с готова диагноза, че и ми препоръчват лечение. Най *** е, че често са се справили. Говоря за млади хора. Тоя интернет обаче е проблем за останалите. Които ми пристигат късно.

45

Иван

преди 2 години

Защо пускате фалшиви новини и неадекватни заглавия.... заплатата е 1500 лева , всичко друго е грозна лъжа и измама! Да , има надбавки за извънреден труд, но дори с тях никога човек не може да стигне 4 000 лева! Защо манипулирате така обществото ? Кой ви плаща да го правите ????

44

Kooo?

преди 2 години

Джи питоми не харесва 15 000 лева месечно. Не съм го виждал от 5 години. Не ми се е налагало ама парите си вървят.

43

Гавриил

преди 2 години

Заглавието не отговаря на истината. Заплатата, която болницата дава е 2200лв. Това определено е доста под нормалното заплащане на лекар-специалист дори и в България и наистина ще ме учуди ако намерят някой. Остатъка били за работа на първа линия и т.н. които както всички видяхме въобще не са толкова. Докато не започне да се цени труда на хората и да се заплаща подобаващо не мисля че нещо ще се промени към по-добро.