17

Друг е въпроса:

преди 2 години

Ако вълкодава нещо изтрещи та убие овца, а не вълк! Тогава става грозно, че пастира ако се повтори няма избор освен да го приспи!

16

Позволяте нали:

преди 2 години

Да дам един метафоричен визуален пример:Обикаля вълка стадото овце и търси коя да убие и убива една овца примерно - пастира чува и пуска в стадото вълкодав. Обучен прекрасно терор за вълци.Тръгва пак вълка дебне стадото и изведнъж като излезе ония звер сред овците и след кратка схватка вълка мъртво задушен.Е това е съдията изпълнител. Метафорично казано.

15

Има само един:

преди 2 години

По лош вълкодав от съдията изпълнител - международен съдия изпълнител.

14

Разбирате ли:

преди 2 години

Съдията изпълнител е върховен представител на съдебната власт, който има правомощия над изпълнителната власт и всички нейни възможности да бъде изпълнено съдебното решение. И не само - съдия изпълнител може да поеме контрол над банкови институции, застрахователни дружества квото се сетите в изпълнение на съдебно решение. Той е триглавия цербер описан до древногръцкия бог Серапис. Каже ли съда души - души и няма абсолютно никакво спасение. Отиваш в ада моментално.

13

Още един пример:

преди 2 години

Компания или индивид успяват да продадат продукт на държавата нарушение на закони и разпоредби на Международното търговско право с които ощетяват държавата в размер на 600 милиона долара. Някой ги осъжда в съда. Разпореден е съдия изпълнител да възстанови щетите.Една седмица по-късно всички сметки на осъденото лице са запорирани и изстеглени и цялото му движимо и недвижимо имущество е обявено за продан на публичен търг, ако сумата в сметките не е достатъчна да покрие щетата.

12

Какво значи:

преди 2 години

Репресивен апарат - ето например съдията изпълнител като един от органите на съдебната власт - може да сложи запор на всички сметки и активи на осъденото лице и да изземе сумата на която лицето е осъдено, ако ще активите му да са в Тора Бора.Как става това - съдията изпълнител предявява иск към съответната държава, ако се откаже се подава иск в Страсбург, Страсбург звънят един телефон и издават една заповед за правомощия на конкретния съдия в тази държава.... И т.н.

11

Относно:

преди 2 години

Върховенството на закона - това е термин и понятие в правото, което е дефинирано с понятието : Пред закона всички са равни. Това означава, че един човек колкото и беден да е като мен, ако се изправи в съд срещу милиардер и докаже нарушение на закона от него и трите власти (законодателна, изпълнителна, съдебна) трябва да приложат целия репресивен апарат на държавата да го принудят да спази закона и да го накажат. А повярвайте ми ако има съдебно решение държавата може да смаже всеки...

10

Не виждам новини:

преди 2 години

Не виждам новини г-н Блумбърг - виждам ежедневник!

9

Не виждам новината

преди 2 години

Дето искам да видя:"След тридесет години безнаказаност нацисткото кралско семейство Сакскобурготски последните отломки от нацисткият трети райх бяха арестувани и отведени под кордон в Нюрнберг, където ще бъдат съдени за съпричастие с Третия райх след държавният преврат и безчинства в окупираните от тях територии на Република България"

8

Не виждам новини

преди 2 години

Не виждам новини от сорта на:"След тридесет години безчинства последният жив член на Третият райх Симеон 2 Сакскобурготски бе ликвидиран след специализирана акция от Военния Трибунал в Хага"

7

Мазньо

преди 2 години

Ех ехх ох ох голям кеф парички за бизнеса да се облажи хем с туристи, хем с привилегии от държавата, да трупа тлъстинки и мазнинки Много ще преядат и ще свикната така.

6

До 5

преди 2 години

Че ти колко французи или британци си виждал да се потрошат да гледат забележителности ???!! Масово посещават основно морските курорти , гений

5

до 1

преди 2 години

Така ли бре овъррейтнат, да не би в тези държави(Испания и Франция) да има само море бе! Виждал ли синкакви градове и каква история имат бе селски бeк. Да говорим ли и за всичко останало, я се заври в калта на виличката и мълчи там!

4

Само

преди 2 години

да поправя автора 2019 Испания поставя рекорд като най-посещаваната държава в света с 83 млн. туристи пред Франция със 78млн и третата е Сащ с 73млн!! Лесно проверима информация!!

3

Само

преди 2 години

да поправя автора 2019 Испания поставя рекорд като най-посещаваната държава в света с 83 млн. туристи пред Франция със 78млн и третата е Сащ с 73млн!! Лесно проверима информация!!

2

Анонимен

преди 2 години

Аз нямам пари за катък "Веселина", а вие за море пишете.

1

Анонимен

преди 2 години

Туризма и морето са овърейтнати, на човек му трябва само някой виличка близо да града на чист въздух и спокойствие.