19

Бонго Бонго

преди 2 години

Тя зимата иде

18

Анонимен

преди 2 години

поредната глупава, празна статия. няма цифри а само някакви зародиши на анализ. Ако е имало 100 къщи, а сега 130 и това е 30% увеличение то това не показва че все повече се строят, просто има 30 повече от миналата година. Но ако вземеш че това е 0.000001 от всички къщи и разбираш че това е или реклама или празна статия.

17

Дедо Цецо

преди 2 години

До АбеТополата е дърво колкото Gея е мъж.

16

Анонимен

преди 2 години

Много са красиви, но ми изглеждат значително неустойчиви на природни бедствия, пожари, вредители по дървото и времето. Една приятелка в щатите бяха викали служба за борба с термитите, защото там къщите са им бутафорни и ги бяха сайдисали значителна сума, както и цялата къща им беше покрита с химия, иначе каза, че буквално могат да ти изядат къщата.

15

Абе

преди 2 години

Тополата освен за производство на палети, за друго не става.

14

Анонимен

преди 2 години

Горите трябва да се залесяват с това което се изсича. Не ми хвалете чама и тополата, те са меки и не много качествени дървета. В същото време от България се изнасят бук, дъб, череша и др. които и намаляват значително, защото на тяхно място се съдят иглолистни и тополи. Това трябва да се задължат фирмите за добив - без голосек и задължително залесяване на територията със същите дървета, като отсечените.

13

Анонимен

преди 2 години

13кво стана Дженаро?дубката ли та засърбе?

12

До 10

преди 2 години

Проблемът е, че си ***.

11

Анонимен

преди 2 години

Накрая винаги става като с трите прасенца, в България хората са благословени че имат евтини тухли, дялан камък, керемиди и цимент, но нали е модерно от дърво, пък и в Канада и Щатите така ги правят къщите...

10

Totenkopf

преди 2 години

Хахахахахах цената на дървесината в африка и амазония оскъпявала дървесината у нас ще се пръсна, господи колко сте умни

9

Анонимен

преди 2 години

Проблема е че се запалват лесно .преди година се радвах на такава къща на стойност 200 000еуро седмица по късно бе останала само пепел ...

8

Анонимен

преди 2 години

И нощем не можеш да заспиш от шума на дървоядите хрус хрус хрус хрус

7

Pinocchio

преди 2 години

Дървото и продуктите от дърво в България по необясни за мен причини необосновано скъпи. Цените са най-малко 2 пъти по-високи от колкото в Обединеното Кралство, което не е производител на дървесина като нас и 3 пъти по-високи от цените в Америка. Аз мисля, че това е така заради малкото търсене, а не обратно. Финландия, САЩ, Канада, Беларус, Румънияи Русия са огромни производители и не е вярно, че няма достатъчно сеч. В момента е по-евтино да се купува финландски дървен материал от Китай.

6

до 6

преди 2 години

Абе и ти си прав :) аз се преместих извън града преди 8 месеца и да ти кажа нещо нямам намерение да се връщам в града :) тука е такава свобода :)))

5

Баба Яга

преди 2 години

Ако продължават с ковидпростотиите, хората ще се върнат да живеят в пещерите, не само в дървени къщи в гората, освен това в магазина продават двустайни палатки с климатик, което също е опция.

4

до 4

преди 2 години

Зависи от много неща. В САЩ и Канада например къщите се строят от дърво защото дървения материал е невероятно евтин и лесно се правят реконструкции. Колкото за топлината вече има толкова много видове изолационни материали че и от картон да я направиш пак ще си ок. При нас обаче дървото е много скъпо за това строим с тухли и подобни.

3

Анонимен

преди 2 години

Дървото отдавало топлина... Дървото е компромис, истинската къща е от камък или тухли.

2

Анонимен

преди 2 години

Амазонските сечи, сечите по Африка са много мащабни ----///------ "Сеч" само по себе си е множествено число, така че "сечи" е нонсенс. Колко амазонски "сечи" има? Има една Амазония и една амазонска сеч. Същото е и с Африка - Африка е една и има една обща африканска сеч. Езикът преди всичко е логика и истинност, а не лалане без конкретика.

1

Анонимен

преди 2 години

Бах тоз българин не се спря купува панелки за по 200к еврака, измира от ковид, напуска държавата, строй къщи, със 200 евро си позволявал неща за 2000 еврака.