Не само в България се работи с палмово масло, а в цяла Европа и по цял свят. Употребата на палмово масло ускорява промяната на климата, защото се изкореняват цели гори, за да се садят палми. Така че хората, които не консумират това масло в които и да било продукти, пазят климата и здравето си.
Ами фалирайте и затваряйте-ще бъде по здравословно за хората. Ако имаше истински контрол много производители щяха да фалират-на млечни продукти, на колбаси и т.н. Изтровиха хората за толкова години. Това палмово масло във всичко го слагат-дано да го забранят най-накрая.
Протестирали затова, че им забранявали да продават храна убиваща хората. На такива трябва да им се забрани да упражняват каквато и да е свързана с хранене дейност. И защо изобщо все още го има палмовото масло като е пределно ясно че запушва сърдечносъдовата система?
Да, добре, спряха пластмасовите сламки и прибори за еднократна употреба, артиса им пластмаса и кво да я правят - дай да опаковаме нещо, че иначе ще трябва да хвърляме пластмасата...Чудничко!
Вече не знаем какво ядем, така е като не си го произвеждаме. Преди години баба ми и дядо ми като бяха живи на село имаха крава и си имаха мляко, сирене, кашкавал, в градината садяха домати, краставици, картофи, чушки и др.Всичко беше чисто, хората бяха здрави и живяха до 92 и 94 год. А сега нитрати, палмово масло и какво ли още не и хората умират млади, млади и най вече от рак. Ех времена.
Ще ни хранят с ***, а после ще заплашват с фалити...ами ние точно това искаме...всички мошеници да изчезнат от хоризонта...
До пияница мистикДа, бе, да. Най-висока категория био-палмово масло. Ама пак палмово, със същите странични ефекти.
Повечето от сирената и кашкавалите са с палмово масло. Като ги сложиш на филийка в микровълновата и изтича всичко, като олио през тоалетна хартия. Един познат е шеф на охранителна фирма и за едно известно кисело мляко ми каза, че охраната на завода са му казали, че камион с мляко не е влизал в завода откакто са охрана там.
Има много хубаво турско сирене в метални кутии. Там няма лабаво и измама. Който не вярва на българското, да си купува турско. В ЛИДЛ има. Има мандри обаче, които продават много добро сирене. НА буци, не пакетирано. На Женския и Димитър Петков пазарите е пълно с мандраджийски магазини. Всички съм ги пробвал, има наистина добри сирена и кашкавали. Аз обичам биволско сирене и овче, най ми допадат, кравето ми е сухо. Е, цената е висока, но си заслужава
Крайно време беше, тези производители да си правят за тях и децата си такива ***. Като не могат да произвеждат качествени храни, да си търсят друго препитание, не да тровят хората.
И моята правят сирене с палмово масло, но на етикета, аз между другото правих дизайна на етикета пише: ИМИТИРАЩ ПРОДУКТ, а не сирене. По закон е забранено да се използва тази дума. Тя ми каза, че това е било един от най-продаваните им продукти, защото е меко и мазно, като за беззъби баби и дядовци и е евтино :) А и тя ми каза, че мъжа и го прави с палмово масло от Холандия, много високо качество. И палмовото масло се деляло на категории
Хляб купувам от магазина на годината един,два пъти.Българско сирене,кашкавал,салам и т.н. НЕ купувам.Имам алергия към български и руски стоки--)))
Само ще го опаковат и ще му повишат цената, а съставът ще е същия, може и още повече вода и свързващи ензими.
Ако няма реален контрол, забраните не значат нищо. Пример - българските улици. Закон и глоби има, но като не се прилагат, всеки си кара както си иска.
Наредба спира продажбата на насипно сирене с палма от ноември