18

отело

преди 2 години

теоритичните науки науки ли са или разтягане до безкрайност във всякакъв аспект на изречението - може да е , но може и да не е , но пък може и да е .

17

мноо сам ук !

преди 2 години

1-2 ама и всички останали бълват висшисти с претенции , нищо че в повечето случаи взимат испитите със слушалка в ухото, или чрез определено да го кажем дарение :)

16

Анонимен

преди 2 години

И какво лошо има в това?

15

Анонимен

преди 2 години

До 9 Айнщайн развива теорията за стимулирана та емисия на радиация, която помага за разработката на лазера. То дори си е в името light amplification by stimulated emission of radiation т.е. LASER.Ако ти е тр дни, да направиш връзката, съболезнования. Сигурни е трудни, да се живее с 65 IQ.

14

Анонимен

преди 2 години

БАН ха ха в повечето институти там се прави безмислена наука, статиики, цитатчета и нищо смеслено под предлог, че са фундаментални изследвания. Ако закрият БАН никой няма да разбере освен служителите му, толкоз за науката там

13

Радослав

преди 2 години

До 8.Да но в Харвард 200 души се борят за едно свободно място, а в България 200 свободни места се борят за 1 студент. Ето там е разликата и се корени проблема!

12

Анонимен

преди 2 години

То остана ли нещо неоткрито и подобрен рекорд? Вече се знае, че дори атомът се дели на още частици. Кво толкова откриват в тая наука, не знам. Наука е било, когато е имало какво да откриват, сега кво откриват? Дардонки...

11

Анонимен

преди 2 години

Абсолютно вярно е това което казва проф. Танев

10

Анонимен

преди 2 години

Те станаха училища още по времето на соца. Практически от това време в България няма студенти.

9

Анонимен

преди 2 години

Айнщайн изобщо ниаккъв лазер не е откривал ама с бг образование толкова.

8

Анонимен

преди 2 години

Погрешна заблуда е че ако влезнат много а завършат малко и изпокъсаш 90% значи качество.Не това значи да закрият унито щото на нищо не те е научило сиреч неефективно.Харвард Станфорд напротив завършват го над 90% от приетите което говори колко е високо нивото и как всеки се стрми да го завърши.

7

Радослав

преди 2 години

Просто направете свободните места да са 10% от дипломираните деца и така ще има качество! В момента има повече свободни места отколкото са потенциалните студенти и всеки записва! Качество трябва, а не количество! Също така вкарайте изискване преподавателите да имат поне 15 години практика в направлението което ще преподават, а не да са книжанки! Намалете университетите с 90%, вкарайте плащане на база реализацията на завършилите студенти и всичко ще си дойде на мястото!

6

Радой Ралин

преди 2 години

И каква по-точно специалност е "Администрация и управление"?

5

До 1

преди 2 години

В БГ дори в БАН не знаят какво е научна дейност. Не подценявайте университети на запад въпреки че аз лично предпочитам да работя в частната индустрия защото е много по-динамична и дава повече възможност за кариера. Но никога не бих могла да се върна в БГ да се занимавам с изследователска дейност защото няма база за това.

4

Коко Горилата

преди 2 години

Наука, в истинския смисъл на думата, не се прави.

3

Анонимен

преди 2 години

Само глупости. Правили наука. Не им е това работата. Бизнеса да го прави за да печели. За приложната наука де. За тая с теориите някой дето е по умен и няма вишууу като Нютон ако може. А тия да не се обаждат че стават смешни. Така и никой от тях не мой да ми каже защо се разширява вселената а отговора е толкова *** ;)

2

Анонимен

преди 2 години

Оххх ... айде стига.98% от студнентие не отиват, за да са ви асистенти за жълти стотинки, а искат работа и бъдеще. И не, бизнесът НЕ трябва да дава мнеие, не и на държавни университети за науката. Пример - Лазера! Айнщайн е описал основните принцип, още преди 20-те, но са минали 40 години, преди някой да го ползва, за да отваря вратите в супер с него, както и за много, много дуриг неща.Кажете на бизнесмен, че трябва да чака не 40 години, а 40 месеца ... ще ви се изсмее.

1

Анонимен

преди 2 години

Наука, се прави във БАН. Наука се правеше и в научните институти.Да се вменява, на университетите, да правят наука е западен модел, чието ниво е кръжочна дейност с елементи на приложност.