58

Идеалист

преди 2 години

Талибаните, може да са всякакви, но не нашественици в Афганистан, затова народът ги посрещна като освободители. Многото пари, които уж са давали САЩ за афганската армия, поне половината са били откраднати от американските генерали и са се върнали обратно в САЩ. Американската върхушка не е загубила нищо, загубил е американския данъкоплатец. Афганистанската армия половината е била само на книга. Войниците и офицерите, са служили само за пари, но са мразели американците.

57

Изтребване на Афган1

преди 2 години

ЦЕЛТА на България е да ИЗТРЕ.БИМ всички араби, *** и китайци и да РАСТЕМ като Територия и Население..САЩ трявба да ПОМАГАТ и да БОМБАРДИРАТ Афганистан, докато ИЗТРЕ.БЯТ всички Мюсюлмани, Афганистанци, Талибани, Ислямисти.АКо някой башибозук - афганистанец, талибанин ОПИТА да избяга от Афганистан, трявба да ги уб.ият, където го срещнат- в самолет, в гората или другаде...

56

Някой от САЩ

преди 2 години

До АнонименИ какво по точно се обърка?С изключение че реднеците си седнаха на д-то. Работа има бол ама не искат да работят.

55

преди 2 години

E къде точно са се подготвяли като те си тругнаха мълниеносно ?Какъв точно е бил планът, че така и не разбрах ?

54

уточнение

преди 2 години

До 43 и 68.По времето на комунизма до 1989 г. у нас имаше много афганистански студенти, които завършваха успешно. Разказаният случай от 43 е точно разговор с бивш студент у нас.Браво че си е поддържал знанията по български. Иначе афганистанците говорят разновидност/диалект на иранския.

53

Анонимен

преди 2 години

До 43... Там едно от племената се казва таджики. С тях говорих на български, така както говоря с вас, а афганските таджики руски изобщо не знаят. Явно тези хора са част от старите българи, населяващи тези земи. ----///--- Малее, не ти е лесно и на тебе... Така като ги пишеш тия глупости, верваш ли си?

52

не може да бъде!

преди 2 години

Когато създадеш чудовище като Франкенщайн,не бива да очакваш ,че това чудовище ще се държи като майка Тереза!А американците направиха точно това и сега си носят последствията !

51

абсолютно

преди 2 години

Вината е на Байдън. Народът страда заради лъжливи и нелоялни "приятели" -САЩ.

50

Анонимен

преди 2 години

Чуков за "демократичните" държави непризнаващи поставен с преварат президент - а да припомним Украйна и Майдана. Преврат, признат от "демократичните" държави начело с най-гОУемата "дупекрация"!Това е просто един втори Виетнам за УСА!

49

Анонимен

преди 2 години

От 8 месеца всичко свързано със САЩ нещо се обърка.Всеки ден Тръмп липсва все повече!

48

джаз

преди 2 години

До Христо Христов Скъпо другарче, нямам предвид такива като вас, говоря за интелигенция.

47

Анонимен

преди 2 години

KOI ZNAE KAKVO IM E DOGOVORKATA NA USA I TALIBANITE I DA GADEM VREMETO SCHTE POKAJE

46

Zeitgeist

преди 2 години

Лудият ти дава 5000лв. ако му дадеш отговор на един въпрос. Чия собственост е Българска Народна Банка (БНБ)?

45

джаз

преди 2 години

До Анонимен 86 А ние, понеже сме светци, взехме че си избихме интелигенцията след девети и накрая допряхме и до чалгата - последното спасение

44

Анонимен

преди 2 години

До Zeitgeis..Човече,не си добре,*** на лекар...не губи време...всяка секунда е ценна

43

Анонимен

преди 2 години

Да ме прости Господ,но тези талибани само *** ще ги оправи...И присъда на място,без съд...

42

Zeitgeist

преди 2 години

Браво на афганистанците! Отвоюваха си страната от "демократи" и "миротворци". Сега ще почне помията по тях за убийства на деца и жени по платените медии, за да се настрои света за война срещу тях. Една от последните останали независими държави в света, в която печатането на пари не се прави от частна банка, която да е под контрола на определени лица.Прочети още на: https://dnes.bg/index/2021/08/18/sasht-i-talibanite-sa-imali-sdelka-kakvo-se-obyrka.500746,1

41

Ами повтори

преди 2 години

Се историята с Виетнам. Там позволиха преврат да свали един легитимен президент, след което назначиха марионетка, бяха бити и унизени се качиха на самолетите. Сега пак подляха вода на президента и се изметоха. Сега пускат състрадателни фишеци за съдбата на агентите си, с които талибаните ще се разправят с "демократични" средства. Какво ли ще стане тук ако се обърне палачинката.

40

Анонимен

преди 2 години

Избягалият президент какво споразумение не е подписал не се знае,но казват,че избягал с много пари-долари,като багаж,който не се помествал в превозното средство с което забягнал,че много багаж с пари-долари изоставил,които са ги прибрали след това,така че демократичните държави едва ли ще се застъпят за него след такова бягство,но защо той трябва да се подписва под някакво си такова споразумение сякаш републиката била президентска,а не парламентарна с председателя да подпишат,но и той забегнал.

39

Анонимен

преди 2 години

Вярно е, американците са долни хора, изоставиха украинците и им съсипаха страната. Гадните немчуги пък построиха северен поток и ще лишат украйна от гaз. А сега кравундapите и немците изоставят милиони афганистанци на милостта на талибаните. От мен помнeте, вяра на американец или на немец да нямаш. Едните строяха концлагери, а другите избиха индианците и си внасяха африкански роби да им берът памyк по плантациите.