68

Нямате представа

преди 2 години

Повечето коментиращи тук изглежда си нямате ни най-малка идея за мащабите на сивата икономика в България. За периода април-май и юни в София има близо 10 000 покупки на имоти като половина са с кеш. Ако не ви се вярва пребройте си ги сами:https://registryagency.bg/bg/registri/imoten-registar/statistika/

67

Анонимен

преди 2 години

Бай *** каквото и да му обясняваш - той си има собствено мнение за всичко. Нека да си троши парите и нервите с имот в най-пропадналата територия във вселената

66

Анонимен

преди 2 години

Дори брокера Ви го каза...не е добре да се бутате за имоти,защото както на морето ви съдраха по десет кожи за един чадър и една шопска салата така за имота ще си оставите два живота да го плащате.

65

Име

преди 2 години

До До Име КаквоНеРазбра: Ами когато парите ти стигат само за половин хляб, не си купуваш два хляба, само защото са по-качествени (и съответно още по -скъпи). Това само брокер може да го измисли. Има варианти, особено в тези несигурни времена: да изчакаш, да живееш под наем, ако щете сам да си построиш жилище. Цените може и да не се движат винаги нагоре... И един от признаците на балоните е, че хората си купуват не защото си струва, а защото очакват да скачат още цените...

64

Име

преди 2 години

До Вече обобщавах това: да бе, Цените са наистина зверски високи спрямо нашите заплати и затова хората не хвърлят парите си за какво да е. Търсят качество, локация, инфраструктура. Хората нямат пари, но ... търсят качество (=високи цени), локация (=високи цени), инфраструктура (=високи цени)? Като прочета в някой коментар за качество, локация, инфраструктура и веднага си мисля: брокер под прикритие.

63

Анонимен

преди 2 години

Нищо не ми гарантира, че утре ще работя! Виждат се какви безумни ограничения се вкарват за хора отказващи експерименти! Как да тегля кредит за апартамент в София?

62

Анонимен

преди 2 години

До 76 Извинете ама защо известен режисьор живее под наем? Все къща на село е можел да си купи? Аз съм против всякакви социални жилища, щото един етно така се развъжда безконтролно! Всички на свободен наем или на кредит!

61

Анонимен

преди 2 години

До Хрумна ми нещо Ами това е комунистическа утопия. Апартаменти трябва понпринцип да се дават на висшисти с високо IQ, за да има умно поколение. Среднистите до няколко години ще се заменят с роботи и са излишни.

60

Анонимен

преди 2 години

До тинтири-минтири# Защо смяташ,че евро ще се въведе? То дотогава може да няма ЕС!

59

тинтири-минтири

преди 2 години

Затова толкова апартаменти стоят необитаеми/ непродаваеми.По-скоро е обратното - голямо предлагане (презастрояване), малко търсене.След въвеждане на еврото цените ще се вдигнат още повече.

58

До 65

преди 2 години

Доста точно мнение. Когато ликвидността на имотите спадне и богатите хора с пари, които са свикнали лесно да си развързват в кеш имотите се окажат "заклещени" в много имоти - тогава иде голямото ОХ

57

Анонимен

преди 2 години

Балона си е балон, проблема е че бързата инфлация на метали и енергия / а себестойността на повечето строителни материали е със значителен дял на енергията/ ръста на цените на труда и т.н. доста бързо запълни раздутите продажни цени.

56

Анонимен

преди 2 години

Пазара ще става все по-трудно ликвиден в България. Който купува апартамент с цел инвестиция, може доста да се разочарова след време.

55

Анонимен

преди 2 години

Основния признак, че балона скоро ще пукне, е бързото повишаване на цените. Преживял съм много балони за различни активи, включително и за имоти и винаги е едно и също. Внимавайте със заемите, защото нищо не се знае. Единственото сигурно е, че идва голяма криза и сериозна инфлация.

54

Анонимен

преди 2 години

Идва края и на тоя балон. Тръгнат ли лихвите нагоре, всичко свършва. Ще има много работа за съдия изпълнителите. Банките създават дружества за управление на имоти. По- един или друг начин нещата ще свършат.

53

Анонимен

преди 2 години

И от какво е продиктувано това търсене? Подем в икономиката, който да привлича бизнес няма ----////--- От очакванията за срив на икономиката и обезценяване на парите.

52

Анонимен

преди 2 години

Училищата по селата не само са затворени, но са и ПРОДАДЕНИ. Най-хубавите места в центъра, които едно време са били отделени за децата, сега са продадени на разни финансови играчи.

51

търсене-настаняване

преди 2 години

Като дойдат бежанци по много, друга песен ще се запее.

50

Анонимен

преди 2 години

Нашето село се култивира. Доидоха много хора от големите градове и в това число пенсионирани лекари и учители. Смятам, че децата тук ще са далеч от разврата и наркотиците поне няколко години. Да живее онлаин работата и обучение.

49

Анонимен

преди 2 години

Нормално да са надути цените. Милиардите откраднати от ББР и Автомагистрали са вложени в имоти. Ето #КОЙ е изкупил имотите ви и е надул цените ви