63

Анонимен

преди 2 години

А към днешна дата в САЩ има повече затворници на глава от населението отколкото в гулаците на Сталин. Към днешна дата полицията в САЩ първо те разстрелва на улицата и после пита. По времето на Сталин не влизаха в училища с автомати и не разстрелваха хора насред улицата посред бял ден. Сталин само може да си мечтае да наложи тоталитаризъм като в САЩ.

62

1 рубла = 1 стотинка

преди 2 години

Самият Сталин създава специална комисия да разследва огромните загуби на човешка сила след битка за Курск. Противно на широкоразпространеното мнение, германската армия се оттегля от това сражение със сравнително малко загуби. Едва година след това през 1944, гръбнака на германската армия е пречупен с операцията Багратион.

61

заблудени

преди 2 години

заблудените с промити мозъци от американска пропаганда мислят че Сталин и Берия са избивали руснаци, докато всъщност Ежов и Ягода са били главните палачи!!!Наскоро разкриха всичко около Берия има дори документален филм в който се опровергаха всички лъжи по негов адрес. Оказва се че човека си върши работата свястно, дори помага за отбраната на Кавказкия регион по времето на войната...

60

Анонимен

преди 2 години

В гулаг са пращани предимно престъпници. След промените всичките се изкараха политически затворници и борци за демокрация. Като нашите.

59

1 рубла = 1 стотинка

преди 2 години

Сталин използва 20000 политически затворници които с голи ръце и цената на много жертви построяват Беломорканал. После се оказва, че канала е много тесен за нормално корабоплаване. Типично съвецко безхаберие и зачитане на човешкия живот.

58

Анонимен

преди 2 години

Сталин заварва руснаците да живеят в пaланки, а след него вече живеят в модерни и съвременни апартаменти. Сталин построява канализация, язовири, пътища, фабрики, заводи, реализира огромни инфраструктурни проекти. Преди смъртта си Сталин владее половината свят и оставя на наследника си ядрена суперсила. Чърчил веднъж вдига наздравица с думите: "да живее Сталин Велики!" Но това не се връзва с гьобелсовата пропаганда и е изтрито от учебниците. А зимата и краваритe победили нацистите.

57

1 рубла = 1 стотинка

преди 2 години

За всеки загинал германски войник по време на Втората Световна война се падат по седем руски. Сталин ги е хвърлял в огъня като слама.

56

Анонимен

преди 2 години

Демокрацията е робовладелска концепция. Том, където има демокрация, има и роби.

55

БРАВО! 48%

преди 2 години

Значи, да не съжаляваме, когато в предстоящата война крепостните изчезнат от картата на света.

54

Анонимен

преди 2 години

До 78 Това, което избута китайците напред е бройката. Първо станаха 1.4 милиарда после гръмнаха икономически.

53

Анонимен

преди 2 години

В демокрацията олигархията ни дава да си изберем тяхна пионка. В демокрацията корпоративните интереси са над всичко и всички. Сталин не беше пионка на никого, Сталин взе една крепостна държава, прекара я през най-кървавата война в историята и я превърна в индустриална суперсила. Китай за 30 години се превърна от бaнанова република в най-могъщата държава позната на човечеството. Темпа на развитие на Китай е без аналог в историята. 800 милиона китайци бяха повдигнати над прага на бедността..

52

Анонимен

преди 2 години

До 73 Русия ли го има или олигарсите и?

51

Анонимен

преди 2 години

До В много грехове "Те харесват силния човек,бащицата,който да ги организира и води и каквито и средства да използва,колкото повече е строг,толкова резултатите са по-добри" А защо не бъдат оставени да се види какво харесват, а "силния човек" решава, че те "харесват" него? Дали пък не харесват нещо друго, и затова се налага "Силния човек" със насилие да ги принуждава да го "харесват"? Ти как мислиш или това не ти се удава толкова колкото защитата на диктатурите?

50

Анонимен

преди 2 години

Нормално. С издигането на още по-голям сатрап като Джуджи, руснаците имат носталгия по по-малкото зло.

49

Цената нараства

преди 2 години

На всичко, което има Русия.

48

Анонимен

преди 2 години

до В много грехове Прав си с една корекция - това важи за всички народи! Неслучайно Аристотел е бил яростен критик на демокрацията (от гръцки: власт на тълпата). Демокрацията е една илюзия, че нещо зависи от малките хора. Ми не. Нищо не зависи от тях и никога не е зависило.

47

Историк

преди 2 години

След войната англосаксонците (също германски "арийски" племена) възприемат гьобелсовата пропаганда и така до днес лъжат хората колко изостанали са руснаците. Как тая изостанала Русия спря нацистите при Москва, как ги обкръжи при Сталинград, как вдигна обсадата на Ленинград, как ги унищожи при Курск и стигна чак до Берлин и река Елба?? Ако Гьобелс беше прав, то света трябваше да говори немски сега, а не както казал веднъж Карл V - на немски говоря само с кoнете си!!

46

В много грехове

преди 2 години

можем да обвиним руснаците.Но те разбраха едно-за техния манталитет(а нашият не е далеч от него)демокрацията е контрапродуктивна и води до разюздана анархия.Когато съзнанието не е на ниво,не може да се разчита на него,а е нужен взискателен контрол.Те харесват силния човек,бащицата,който да ги организира и води и каквито и средства да използва,колкото повече е строг,толкова резултатите са по-добри.Когато се оставят без контрол,резултатите са трагични.Ето защо милеят за сталинскитип власт.

45

Анонимен

преди 2 години

Нямам обяснение обаче как тази развита индустриална държава СССР, посреща нападението на Хитлер с една стара карабина на 3ма солдата. И отзад един от НКВД дебне с пищов дезертьорите. Целта на Сталин е била да има колкото може повече избити руснаци.

44

Анонимен

преди 2 години

Паметник във всяка страна. Сталин спаси света от гитлерофашизма и от ликвидирането на безброй народи. СССР изнесе войната на плещште си с десетки милиони жертви, никой друг не би понесъл това. Ню Йорк може да бъде превзет с два кралски тигъра. Американците се мъчиха да додрапат до елба срещу старци и деца. Отвориха втори фронт едва след като Сталин обърна вниманието.