83

Анонимен

преди 2 години

То май и ние ще връщаме статуята на Георфи Димитров и ще градим друга за Тодор Живков. На там ми намирисва!

82

Анонимен

преди 2 години

Тия и... ти май си заслужават да живеят пак като през 1940, с общите квартири, тайната полиция и Берия. Да видим тогава дали още ще искат статуя на Сталин.

81

Анонимен

преди 2 години

"В бившите соц страни е недопустимо да срещнеш коментари в прослава на Сталин." -- а защо не използваш главата си за мислене, май не става за тази работа. По-лесно е да си като папагал и дружно да тявкаш глюпости.

80

Забележка

преди 2 години

Преди да демонстрира общата си култура, авторката на материала можеше да си направи труда да провери, че историческото име на Сталинград НЕ Е Волгоград, а Царицин. Според историците, градът е основан в средата на 16-ти век, а най-старите известни документи, в които градът се споменава като Царицин, са от края на 16-ти век.

79

Анонимен

преди 2 години

Винаги съм виждал че "братушките" не са у ред. Но никога не успях да си отговоря защо. Водката, сельодката или генетично?

78

Нищо изненадващо

преди 2 години

По времето на СССР, тамошните идеолози твърдяха, че победата на страната във Великата отечествена война е резултат от предимствата на социализма, а многото кръв, пролята за нейното постигане, е поради провали на висшето държавно ръководство начело със Сталин. След разпадането на СССР се запя друга песен: Гробачов няма вина за катастрофата, а всичко е заради лошия социализъм. Само че формулата не обяснява станалото през Втората световна война на фона на разгрома на Франция и други от Германия...

77

ИЗВРАТЕНА НОСТАЛГИЯ!

преди 2 години

ДНЕС, населението на Русия наброява 145 999 160! Интересно е , че почти половината от това население, руснаците искали нова статуя на банковия обирджия, психопата-убие "другаря" Сталин?! Защо статията на Днес.БГ, ми звучи като много евтина пропаганда?! Да не би, ние българите които наброяваме почти 7 000 000 човека, да искаме нов мавзолей на българския фараон, "героя" от Лайпциг "другаря" Димитров - който по-сталински изби хиляди невинни българи с думите: "Никой не трябва да бъде пощаден!"

76

Гошо

преди 2 години

До ???????????Е точно по ако четеш по соц учебниците ще видиш,че за Сталин няма нищо споменато А истината е много проста Той сам го е казал "Знам, че след смъртта си на гроба ми, те ще прилагат много ***, но вятърът на историята безмилостно го разпръсква. Няма крачка назад"

75

полковник Колев

преди 2 години

Не са половината които си искат статуи и паметници на Сталин - повече са. И в България повечето хора уважават Сталин! Така че: За родину за Сталина вперьод

74

Един от Юг

преди 2 години

Крепостните си искат истинския Бащица! Какво чудно има в това?

73

Джо

преди 2 години

Лагери си имат, врагове ще се намерят пропаднали морално и деградирали са тия руснаци!

72

Анонимен

преди 2 години

Всичките тези "операции" нямаше да са възможни без техниката, която им осигуряваха САЩ и Запада. 180милиарда долара струва на Запада да пращат на СССР цялата тази техника. Като Сталин е подписал договор да се изплати за 10 години. И ДО СЕГА НЕ СА СЕ ИЗПЛАТИЛИ. Погледни в тубата.

71

Анонимен

преди 2 години

И какво разбра обикновеният руснак от бързата индустриализация? Освен, че си остана точно толкова беден гол и гладен като преди.

70

Асан

преди 2 години

Статуя на Путин трябва и на Тиквата

69

Анонимен

преди 2 години

" Привържениците на Сталин казват, че бързата индустриализация на Съветския съюз по време на 28-годишното му управление оправдава бруталната му политика." -- смисълът на това изречение е -- без бруталната му политика бързата индустриализация на Съветския съюз нямаше да е възможна, а без нея сетете се каква щеше да бъде съдбата на държавата.

68

Анонимен

преди 2 години

Шеста армия е обградена и унищожена. Маршал Паулус и около 100 000 се предават. От тях 6000 нацисти се връщат живи през 1956г. Сталин нарежда 60 000 немци да бъдат парадирани през улиците на Москва на път за трудово-възпитателните лагери. След това улиците са старателно измити от напълнилите гащите немци. Има клипче в тубатa.

67

Анонимен

преди 2 години

До 1 рубла Операция Багратион е разработена от Константин Рокосовски и е приложена след одобрението на Сталин. "Изостаналите" красноармейци преминават през нацистите като валяк и стигат чак до Германия. Сталин се вслушва в генералите си за разлика от лудия Гитлер.

66

Нане

преди 2 години

Аве отворко...Я кажи, колко от немската армия дават фира при Сталинград, и там не са само немци, а унгарци, ромънци, белгийци, нидерландци колко от тая гмеш даде фира... Само 180 000 хиляди бяха пленени...От тях остават само 10000 живи... И тия е трябвало да затрие Сталин...Днешните ковид фашисти са от тях....

65

Анонимен

преди 2 години

Винаги ми е било интересно как нашите русофилчета избират да работят и учат на Запад вместо любимата имКочина Россия.

64

Анонимен

преди 2 години

Според мен, Закона за Защита на Държавата от 1924 трябва да се преиздаде с нова дата и всички ятаци на Империята на Злото Русия да влязат във кауша.