109

Анонимен

преди 9 месеца

То май и ние ще връщаме статуята на Георфи Димитров и ще градим друга за Тодор Живков. На там ми намирисва!

108

Анонимен

преди 9 месеца

Тия и... ти май си заслужават да живеят пак като през 1940, с общите квартири, тайната полиция и Берия. Да видим тогава дали още ще искат статуя на Сталин.

107

Анонимен

преди 9 месеца

"В бившите соц страни е недопустимо да срещнеш коментари в прослава на Сталин." -- а защо не използваш главата си за мислене, май не става за тази работа. По-лесно е да си като папагал и дружно да тявкаш глюпости.

106

Забележка

преди 9 месеца

Преди да демонстрира общата си култура, авторката на материала можеше да си направи труда да провери, че историческото име на Сталинград НЕ Е Волгоград, а Царицин. Според историците, градът е основан в средата на 16-ти век, а най-старите известни документи, в които градът се споменава като Царицин, са от края на 16-ти век.

105

Анонимен

преди 9 месеца

Винаги съм виждал че "братушките" не са у ред. Но никога не успях да си отговоря защо. Водката, сельодката или генетично?

104

Нищо изненадващо

преди 9 месеца

По времето на СССР, тамошните идеолози твърдяха, че победата на страната във Великата отечествена война е резултат от предимствата на социализма, а многото кръв, пролята за нейното постигане, е поради провали на висшето държавно ръководство начело със Сталин. След разпадането на СССР се запя друга песен: Гробачов няма вина за катастрофата, а всичко е заради лошия социализъм. Само че формулата не обяснява станалото през Втората световна война на фона на разгрома на Франция и други от Германия...

103

Ахмакин Пишманидзе

преди 9 месеца

Втрещен съм от болните комунистически мозъци на моите сънародници..... Не случайно сме най-бедната страна в Европа.В бившите соц страни е недопустимо да срещнеш коментари в прослава на Сталин.

102

Анонимен

преди 9 месеца

До 100"Освен ако продължават да учат история по учебници, писани по времето на социализма и..." - то щот от учебници писани по времето на демокрацията много прокопсахме.Аман от функционално неграмотни с дънинг крюгер.

101

ИЗВРАТЕНА НОСТАЛГИЯ!

преди 9 месеца

ДНЕС, населението на Русия наброява 145 999 160! Интересно е , че почти половината от това население, руснаците искали нова статуя на банковия обирджия, психопата-убие "другаря" Сталин?! Защо статията на Днес.БГ, ми звучи като много евтина пропаганда?! Да не би, ние българите които наброяваме почти 7 000 000 човека, да искаме нов мавзолей на българския фараон, "героя" от Лайпциг "другаря" Димитров - който по-сталински изби хиляди невинни българи с думите: "Никой не трябва да бъде пощаден!"

100

Гошо

преди 9 месеца

До ???????????Е точно по ако четеш по соц учебниците ще видиш,че за Сталин няма нищо споменато А истината е много проста Той сам го е казал "Знам, че след смъртта си на гроба ми, те ще прилагат много ***, но вятърът на историята безмилостно го разпръсква. Няма крачка назад"

99

полковник Колев

преди 9 месеца

Не са половината които си искат статуи и паметници на Сталин - повече са. И в България повечето хора уважават Сталин! Така че: За родину за Сталина вперьод

98

Един от Юг

преди 9 месеца

Крепостните си искат истинския Бащица! Какво чудно има в това?

97

Джо

преди 9 месеца

Лагери си имат, врагове ще се намерят пропаднали морално и деградирали са тия руснаци!

96

Анонимен

преди 9 месеца

Не философствайте излишно. Този народ е нещастен, защото вече цял век си правят експерименти с него. Ако не ги беше газил варварски социализъм, сега щяха да са една от най-развитите държави, защото имат огромен човешки ресурс и огромни природни богатства.

95

???????????

преди 9 месеца

Популярността му е скочила два пъти?! Това не го разбирам. Освен ако продължават да учат история по учебници, писани по времето на социализма и в добавка да им внушават, че преди перестройката са живели в разкош, презадоволени с всичко. Тогава е възможно да им е мъчно за него, като се има предвид, че много хора там продължават да са като закотвени по родните си места във вътрешността на страната и никога не са пътували зад граница.

94

Анонимен

преди 9 месеца

Всичките тези "операции" нямаше да са възможни без техниката, която им осигуряваха САЩ и Запада. 180милиарда долара струва на Запада да пращат на СССР цялата тази техника. Като Сталин е подписал договор да се изплати за 10 години. И ДО СЕГА НЕ СА СЕ ИЗПЛАТИЛИ. Погледни в тубата.

93

Анонимен

преди 9 месеца

И какво разбра обикновеният руснак от бързата индустриализация? Освен, че си остана точно толкова беден гол и гладен като преди.

92

Асан

преди 9 месеца

Статуя на Путин трябва и на Тиквата

91

Анонимен

преди 9 месеца

" Привържениците на Сталин казват, че бързата индустриализация на Съветския съюз по време на 28-годишното му управление оправдава бруталната му политика." -- смисълът на това изречение е -- без бруталната му политика бързата индустриализация на Съветския съюз нямаше да е възможна, а без нея сетете се каква щеше да бъде съдбата на държавата.

90

Анонимен

преди 9 месеца

Шеста армия е обградена и унищожена. Маршал Паулус и около 100 000 се предават. От тях 6000 нацисти се връщат живи през 1956г. Сталин нарежда 60 000 немци да бъдат парадирани през улиците на Москва на път за трудово-възпитателните лагери. След това улиците са старателно измити от напълнилите гащите немци. Има клипче в тубатa.