38

Анонимен

преди 2 години

Защо САЩ смекчи позицията си? Защото проумя, че е безсилен срещу тандема Путин/Русия + Германия. Договорката между Пиндостан и Германия хвърля някаква дребна сумичка като компенсация на Укропия и клоуна Зе.

37

Анонимен

преди 2 години

Германия кога ще преговаря с Марс за СП-2?

36

Анонимен

преди 2 години

Комрад Байдън предаде Източна Европа,като разреши Северен Поток 2 !

35

Херцлише Грюсен

преди 2 години

Да не са луди руснаците и германците да транспортират гаста през Украина където народът стремително обеднява и като нищо ще подхване перфораторната революция и де що руски тръби минават ще ги надупчат и крадът гас като опасностите от масови отрявяния и пожари се дигат до ниво-жална ни майка,а освен това тръбите са в края на експлоатацията си.Те са ръждясали,снадките им текът а междинните помпени станции недигат тягата.решение има.Руснаците без украина да подменят стрия трубопровод и го охраняват

34

Анонимен

преди 2 години

Инвеститорите Германия,СССР и Япония от ония години за които настъпиха промени при първите две страни от построяването на стария газопровод за Украйна,който бе изграден Уренгой-Ужгород,като официално отказали ли са се от него заедно с техните кредитори от получаването на девиденти,че толкоз го пренебрегват как стар и за замяна с нов,като за изравяне с нарязване за скраб и полагане на нов от нови инвеститори с кредитори,че се мъдрят сърдити,че прокарват около наоколо дубл по издържливи ли от него

33

Много просто

преди 2 години

Защото изплашените държави са "търтеи" и до момента са съществували от посредничество и транзитни такси.

32

Яяяя

преди 2 години

върнат дълговете , а европейците да платят цялата сметка. А ако украйнците почнат да *** от глад ще са виновни лошите руснаци.

31

Яяяя

преди 2 години

Американците наляха 20 милиарда заеми в Украйна с цел да подпалят конфликт с Русия. Изкомандваха Европа да даде още 20 на фона на красиви приказки за приемане в ЕС. Резултат не бе постигнат. Парите разграбени от олигарсите, а икономиката на Украйна в упадък.Транзитните такси бяха източника за плащане на тези дългове - около 15% от БВП. За да не останат съвсем на сухо, Байдън принуди Германия (Европа) да поеме плащането на тези 15% чрез новоучредения фонд. Така американците се надяват да си върн

30

Някой

преди 2 години

Щом Royal Dutch Shell Plc са платили половината пари, значи всичко е вече решено. Няма спиране. С каквито и санкции да се пънат САЩ, нищо няма да направят. Най- много Royal Dutch Shell Plc да се ядосат, и самите те да наложат санкции на САЩ. Може и невероятно да му се струва на някого, но това е напълно възможно с количеството петродолари с които разполагат не ги бърка да се заядат с чичо Сам.

29

В Женева

преди 2 години

Путин е демонстрирал нови видове въоръжение на Байдън и последният е дал назад...

28

Анонимен

преди 2 години

Плаши САЩ, гледам че Германия няма нищо против :)) Ще имат още по глямо влияние руснаците, това притеснява нашите нови братя :)

27

Анонимен

преди 2 години

САЩ искаха да рекетират Русия чрез тръбите на Украйна........... Русия направи диверсификация и провали плана на САЩ................ САЩ ще зависят от Германия да им дава малко руски газ през Украйна............... На Русия и е все едно кой ще прекарва газ.................. Нека САЩ и Германия да се борят и бият за руския газ.

26

Анонимен

преди 2 години

Добре, че Путин няма да врътне кран и да вкара в рецесия ЕС.

25

до русия

преди 2 години

Хайде, холан! Я вземи да изброиш всички държави, в които са се намисали и продължават да се месят САЩ след края на ВСВ та до ден днешен???? То не беше пряка военна интервенция, то не бяха военни преврати из Латинска Америка, Африка, Бл. Изток, Азия, то не бяха Цветни рволюции!!!!! -))))

24

Анонимен

преди 2 години

САЩ много искат да транзитират руски газ. Купиха украинските тръби. Ще трябва да намалят таксите поне наполовина, иначе има диверсификация.

23

до Койчо

преди 2 години

Че, то като съ позамислиш, всички сме "колонийки" на Транснационалните компании!

22

Русия

преди 2 години

Обичат да са месят в чуждите държави, Либия, Ирак, Афганистан.... България итн

21

Койчо

преди 2 години

Защото са външно-управлявани колонийки... С генерал-губернатор в "сянка", дърпащ "конците" от нЕкое посолство...

20

Скруч

преди 2 години

Руския газ е Руски, колкото Българското злато Българско .Всичко е отдавна продадено.

19

Анонимен

преди 2 години

И кво направиха с тези санкции? Накривиха на капата на дядя Вова.