150

ама хич

преди 2 години

не ми говорете за информатика щото нашата кифла в 7 клас ги кара да правят надписи с Word Art в Word, и ако не ти е версията като нейната, не го признава, или да "рисува" с Word", а не знаят какво е ПАРАГРАФ и други най-нужни неща от WORD

149

Анонимен

преди 2 години

тия дюм.бели и тюф.леци почти 2 учебни години си играха на "неприсъствено" "в електронна среда от разстояние" /повръщам от темнинологията/ и освен че нищо не научиха децата с намалени часове, а се правиха на много важни, по физическо пишеше забележки за "лошо участие" /или нещо от сорта/ "он-лайн", мозайка от "природни елементи" за 7ми клас по рисуване, "правене" на тортички в PAINT по ИТ за 7 ми клас, и какви ли не други оли.гофр.ении, а когато трябваше да са "на живо" бяха озверели и тормозеха децата с контролни всеки час и всеки ден. а пък как бяха се ояли и напухтяли като мекици, а едната

148

Lan

преди 2 години

161, преценка че не се справям по какви точно критерии - нещо анализ на моята работа :)? Щото не ти харесва това, което казвам ли? И на мен не ми харесва! Истината не е винаги красива. Или като има проблем е най-лесно да се обяви учителя в некадърност? :) Мда - и това също е част от проблема.

147

Анонимен

преди 2 години

След дъжд качулка, учител е призвание, а не професия. Даже да намерят хора, може би няма да стават за работата, а ще са там заради парите. Скоро никакви специалисти няма да има.

146

Анонимен

преди 2 години

До Lan Казваш, че не изнемогваш, но в същото време не успяваш да се справиш? А усмивките няма да ти помогнат в този случай. Само те карат да си мислиш, че си добре...

145

Lan

преди 2 години

158, не изнемогвам :), не бой се. Казвам точната истина.

144

Математик до 157

преди 2 години

Дъщеря ми смята колко е 9 по 7 на телефона си. Учи цигулка. Бе това не е моето бъдеще. Бъдещето е на майка и.

143

Анонимен

преди 2 години

До Lan 155, Не да ги изоставиш, а ако не можеш да им помогнеш да се отдръпнеш, за да дадеш възможност може би след време на това място да отиде учител от когото биха имали наистина полза. Ти звучиш така все едно изнемогваш. Едва ли успяваш да привлечеш дори едно дете към знанието докато си в това състояние.

142

Lan

преди 2 години

Математик, бъдещето е в децата :)! Така че със сигурност не е загуба на време.

141

Lan

преди 2 години

154, ааааа "основно" :) ама няма ли го онова "неосновното" вкъщи, дето бабите му викат "първите седем", е край с основното в училище. И не е ли научено детето да бъде отговорно към собственото си образование до към трети клас - после почти няма шанс нещо да се промени.

140

Lan

преди 2 години

152, интересно мнение - да изоставим едни деца, защото всички (и родителите им) са ги изоставили? Лошото че, че болшинството училища са така...това също лесно може да се се провери по бала за влизане в гимназии.

139

Анонимен

преди 2 години

И Lan, аз пък ясно ти казах, че тази заслуга трябва да е основно на учителя... Но за съжаление такива учители са единици...

138

Математик

преди 2 години

"Математиката е сложен предмет" ?! Ами не, не е сложен предмет на гимназиално ниво. Дори е изключително досаден предмет. Нещата стават интересни след ИГМ (избрани глави от математиката). 1600 лева не е лошо, но аз не понасям деца. Шумни, глупотевини по ген, безмислени, загуба на време и усилия.

137

Анонимен

преди 2 години

До Lan Оставам с впечатлението че преподаваш в някое забутано провинциално училище... Може би трябва да се опиташ да си намериш работа в някое друго училище и там да изпробваш уменията си?

136

Lan

преди 2 години

147, да се оправдавам :) - ни най-малко! Абсолютно ясно казах, че единиците наистина будни деца, са заслуга на родителите им! Проблем с четенето с разбиране нещо? И за него доста изписах. Всеки човек си има капацитет. Ако си зает да гледаш Петърчо да не избоде очите на Герганчо с пергела...е възпитай у Василка, която си лакира ноктите в час, любов към ученето :). При това при пълното безхаберие на родителите и системата, която много държи да ги "избута". Успех!

135

Анонимен

преди 2 години

До учител Да, знаеш ли, не ми е ясно как може учителка в зyбърски клас да се развика на учениците, че сигурно са преписвали щом имат толкова висок успех и да им се закани да им даде много труден тест следващия път на който няма да се справят, и си изпълнява заканата като им дава тест с въпроси, които дори не са учили! Ей такива случки не са ми ясни. А на това, както и на много други изпълнения бях свидетел при онлайн обучението.

134

Lan

преди 2 години

144, чакай къде отиде - разбира се, че се забравя голяма част от наученото в училище, разбира се, че една част от това, което се учи в училище, не е нужна на един или друг човек и разбира се, че животът е най-добрият учител. НО в училище ти е дадена една основа, това не можеш да го отречеш. Научен си да четеш, пишеш, търсиш, да разбираш, да се интересуваш, да смяташ. Е ГОЛЯМА част от съвременните деца НЕ са научени и няма шанс да бъдат научени!

133

ЕХА

преди 2 години

В големите вериги Магазини има обяви - проверете ги .Офертата е за Складов Работник без изисквания за Образование - стартовата заплата за 8 часов работен ден - опаковане на продукция - 1700 стартова брутна за първата година , 1800 лева за втората и 2000 лева за третата година .

132

Анонимен

преди 2 години

До Lan Само се оправдаваш! Това, че все пак има по 2 -3 деца, които се интересуват, за съжаление не е заслуга на учителите, а на семействата на тези деца! А именно учителите трябва да възпитават любов към ученето! А не някой предварително да им е свършил работата! Ако пък учителите не ги бива за това, тогава по-добре за всички е да си потърсят друга работа.

131

учител

преди 2 години

"даскала взима 1200 стартово без бонуси" - това не е вярно.Млад учител започва с 1260 лв. основна заплата, върху която се удържат съответните данъци. Сами можете да сметнете колко му остават. Има училища, които могат да добавят нещо отгоре. Това са техникуми или такива, в които повечето паралелки са професионални и поради това имат по-висок единен разходен стандарт за ученик.