40

Анонимен

преди 2 години

Синдиката само лобира за учителите а помощния персонал само плаща членски внос

39

Анонимен

преди 2 години

А защо нищо не се споменава за помощник-възпитателите и др.помощен персонал че са със смешни заплати от 680лв

38

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 34 Уважаема госпожо, я пак си проверете това за "20" пъти, защото ако учителите работят само по час на ден, то излиза, че Вие работите по 20...А дали е така?

37

Анонимен

преди 2 години

Масово трябва да се удвоят заплатите, не само на учителите :)

36

ilian iliev

преди 2 години

Еха...

35

Анонимен

преди 2 години

А на останалите които не са учители с колко %? Щом има за едни, да има и за други!

34

ва

преди 2 години

Пишештите тук не са наясно , че не даскалите са виновни за всичко , а политиката по отношението на образованието е сбъркана . Но да, има и нещо вярно в това, че някои от тези даскали / и това са в болшинството новите такива ,които са влезли с тройка в университета, или са учили по бързата писта за учители - 1 година/ . В последните 7,8 години куцо ,сляпо и сакато стана учител .Направете си изводите сами . Предложението на синдикатите е много добро и би изправило много нередности .

33

Анонимен

преди 2 години

Аз съм от тези дето работят и внасям данъци, не съм в сивата икономика. Не съм съгласна тези данъци да отиват за увеличение на учителски заплати, при положение, че сумарното им работно време е 20 пъти по - малко от моето.

32

Анонимен

преди 2 години

Тия нагли даскали дори трябва да им се намалят заплатите,в годината 7месеца работят ,отделно бълват все по неграмотни и неуки деца и тинейджъри..

31

До 34 наблюдател

преди 2 години

А защо си мислиш, че учителите са виновни, а не политиците, които има налагат сегашната система на образование, която води до тези резултати? Да не си от ГЕРБ?

30

наблюдател

преди 2 години

то хубаво да ги увеличат, ама защо децата са все по - неграмотни? Кога ще им се потърси отговорност за това? с тия делегирани бюджети идея си нямате в някои училища какви пари постъпват - без да има реални резултати. Имат ученици - имат пари. Познавам деца в десети клас и не могат да четат. Стига с тия увеличения на учителите -то не бяха заплати, то не бяха отпуски, то не беше лаптопи, интернет, пътните им.. а резултата - от лош, по - лош

29

До 32

преди 2 години

А ти защо укри половината си доходи и си уж на минималната заплата за пред данъчните? Това ли трябва да ни е целта - да укриваме доходи, а не както прави тази учителка, да сме честни?

28

Анонимен

преди 2 години

И кой ще ги изкарва тия пари, та да ги дадат на вас. Вие колко данъци внесохте от частните уроци? Познавам само една учителка от голям колектив в елитно училище, която подава данъчна декларация и вече е в тотална изолация. Предателка,подмазвачка.Можете да искате,ама не можете да дадете. Правилно ви наричат печалбари.

27

Хюстън,

преди 2 години

АЛО,ВОДАЧА НА КНСБ,ЗАЩО ПРИ БОКО НЕ РИПАШЕ !...ЖИВЯЛ СЪМ С ТЕБ В КВ.СВЕТА ТРОИЦА,В ЕДИН БЛОК И ЗНАМ ,ЩО ЗА МУТРА СИ !...НЕ МИ ОТВАРЯЙ УСТАТА!...

26

Св

преди 2 години

Ще призная, че трябва да се увеличат заплатите, когато спрат частните уроци. Защо има частни уроци? При тези заплати и работно време, да отделят по 2-3 часа в училище в отделни стаи и да работят с изостаналите ученици. А не вкъщи на диванчетата по 30-40 лв. / час. Най - лесно се вдигат заплати на някой, на който не се вижда крайния резултат, не в края на деня, не в края на месеца, не в края и на годината, а след като завърши ученика училище. А дотогава са изяли и изпили и заплати и увеличение.

25

Мара

преди 2 години

Когато заприличат на Теодосий Теодосиев /Учителят Тео/, тогава да поискат увеличение на заплатите. Дано знаят кой е Теодосий Теодосиев, ама надали. Защото за много професии ако не дадеш читав продукт, йок пари, а тези само искат и нищо насреща. И това, което получават сега им е много. Пиша в множествено число защото тези като Учителят Тео са много, ама много малко.

24

Анонимен

преди 2 години

- Трябва да се отнеме политическото влияние при назначаване, контролиране и уволняване на директори!Е, само с това ще спечелите подкрепата и на непедагогически персонал. Все пак не е добре учители и директори да усвояват принципа,, Разделяй и владей,, и да се използва за национална вражда.

23

Койчо

преди 2 години

За да дадат на учителите 10% към заплатите трябва да вземат тези пари от бачкаторите които им се къса г-за от работа

22

Анонимен

преди 2 години

Нещо за глупостите и лъжите по учениците не видях да възразяват....

21

прекалиха вече

преди 2 години

айде пак тия учители мъчители пак пари искат, намериха кога да клатят стабилността и държавното ръководство.